Šta je novo?

amiga - the movie

[YOUTUBE]<object width="480" height="385"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/DaRkacQ-YMg&hl=en_US&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/DaRkacQ-YMg&hl=en_US&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="480" height="385"></embed></object>[/YOUTUBE]

to je to,samo sto je pola iseceno...

To je sve na Amiga Forever disku gde je gomila materijala o Amigi, od vremena kada je radila punom parom do smrti Jay Minera i kasnije propasti svega.

Jay Miner legenda.

ah, tu je onaj cuveni "the evil clown".. mozda ti se zato place? :)

Jok, Amiga OS na Win 7 :( Kad se samo setimm kako sam zahebavao PCovce :)

mislis pc OVCE

eto posle par revizija windovsa i 10-15godina napretka dosli taman dotle gde je amiga bila s wb-om 1993 :) . Mislim jos jedna verzija win-a pa cemo i mi amigisti videti nekakav napredak

Ma gde su doshli, Win se i dalje zakucava kada krenesh da kopirash neshto, nishta se tu nije promenilo samo ima nekoliko desetina miliona tranzistora vishe pa je sve naravno brze, ali i dalje kriminalno neoptimizovano, a kada se na to doda da moraju da budu kompatibilni 15 godina unazad, Windows je obichan kupus od OSa. Sreca pa postoji Snow Leopard koji je OS kakav bi Amiga danas imala :)

Poslednja izmena:
Ma gde su doshli, Win se i dalje zakucava kada krenesh da kopirash neshto, nishta se tu nije promenilo samo ima nekoliko desetina miliona tranzistora vishe pa je sve naravno brze, ali i dalje kriminalno neoptimizovano, a kada se na to doda da moraju da budu kompatibilni 15 godina unazad, Windows je obichan kupus od OSa. Sreca pa postoji Snow Leopard koji je OS kakav bi Amiga danas imala :)

Potpisujem.

Imao sam A500+ i A1200 .... nikada mi nije bilo lepše nego tada ....

M$ je ukrao koncept Amiga OS-a, kakav tek danas imaju na Mac-u, a Steve Balmer i njegovi "developeri" još uvek nisu uspeli da naprave nešto što radi kako treba! ŽASU!

Neću da branim MS (iako ga koristim, kao što koristim i Ubuntu npr.) ali je jedna fundamentalna razlika izmedju Win OS-a i Mac-a ili Amige. Prvi ima pred sobom najširi mogući kupus od matičnih ploča, čipsetova, procesora, grafičkih itd... dok je kod drugih to prilično zakucano, nema puno vrdanja. I Apple i Amaiga su sami birali i pakovali hardware u svoje računare a zatim i razvijali OS prema njemu. Razmislite o tome.

Windows nije savršen ali je sasvim dovoljno dobar da udobno koristim računar, a doneo nam je nikad jeftiniji hardware. Prostora za optimizaciju ima na pretek, to stoji, bez pogovora.

Poslednja izmena:
Sve sto si rekao to stoji Blackeyed ali takodje to isto i ne opravdava MS da se bahato ponasa i da mu je os neoptimizovan. Takodje su oni bili ti koji su trebali da zavedu disciplinu po pitanju drajvera za "svoj os". Kupus seju i sade mnogi bastovani,sorte su razlicite ,podneblja se razlikuju ali sarma je uvek kako treba. Sto znaci da nije do kupusa nego do ispravnog recepta. Taj isti kupus od ploca podrzavaju i linuxi ali mi tamo ipak situacija deluje bolje...

Nazad
Vrh Dno