dejan_osipaonic
Slavan
- Učlanjen(a)
- 12.11.2006
- Poena
- 360
Ovaj mini kojih je to dimenzija otprilike s obzirom da je kompletna a500 (zasad) unutra?
Da li je to neki sistem gde se slika sa npr.TV kartice kopira direktno u memoriju graficke kartice a ova opet na mesto predvidjeno overlayom chita podatke iz nekog overlay buffer?!??
e pa treba!evo ja sam malo programiram na Falconu (wet.atari.org, setio se posle 5 godina...
) i tek sad vidim koliko je krsh ona atarijeva tastatura; mada, ruku na srce, ST jeste imao malo bolju tastaturu od Falcona... i btw bash lepo sto ti se od CELOG racunara najvise svidela tastaturua!
![]()
![]()
![]()
Pa i Amiga je imala trash tastaturu (bar moja 500-tka, 1200-tka i 4000)... Mac je neprevazidjen po tom pitanju (bar moj iMac G3/400 i tri PowerBook-a do sada).
da ali je ipak imala bolju nego ST... ne znam odakle im ideja da naprave onakvu tastaturu mada mi je pre 20 godina bash bila super
a sto se tice danasnjih tastatura: sa MacBooka sam do sada pisao sve ove postove i slazem se sa tobom da je to najbolja tastatura!,)
@dejan ma opusteno... zezam se, gotivno mi je sto si napisao da je od celog kompa najbolja tastaturato me podseti na ono: "kupujte atari, uvek moze ponestati drva za potpalu!"
![]()
Pa i Amiga je imala trash tastaturu (bar moja 500-tka, 1200-tka i 4000)... Mac je neprevazidjen po tom pitanju (bar moj iMac G3/400 i tri PowerBook-a do sada).
Ispamovali ste tred za medalju
Ajde sada ako neko moze neka postuje linkove ka hardveru kao sto je EFIKA i ostalom hardveru na kome je moguce voziti Amiga OS.
Ma ne 68000 je cisto 16-bit procesor koji ima 32-bit registre jer i z80 je imao 16-bit registre ali je ipak bio 8-bitni.Inace je 68000 bio ala za 286 na istom taktu a i nekako je imao normalniji pristup memoriji (nisi morao memoriju da delis na stranice) e sad ne znam jel 68000 uopste pravljen da bude kompatibilan sa motrolinim 6800 8-bitnim serijama procesora.
E sad jedno glupo pitanje zasto malo ,malo pa naletim da je 6502 motorolin procesor kad nije jer koliko je meni poznato pravio ga je mostec ,a kasnije sam commodore.Mozda brkaju zbog oznake M6502 i M6510.Da je motorolin procesor valjda bi bio 6802.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari