Šta je novo?

Amiga igra

Universe

Čuven
Učlanjen(a)
05.12.2004
Poena
695
Pokušavam bezuspešno da pronađem kompletnu igru Citadel za Amigu, ali uvek nailazim na varijantu gde nedostaje disketa br.2 (od 5 koliko igra sadrži).
Znači potrebna mi je ta druga disketa, pa ako neko ima ili zna gde mogu downloadovati, svaki info je dobrodošao.
Igru je radila firma Black Legend, a za sada nisam uspeo da pogledam da li je ima na back2roots jer mi se od juče nešto ne otvara.
btw, sretna nova svim ljubiteljima retro mašina kao i ostalima na forumu.

Poslednja izmena:
Ajd pogledacu ja posle praznika na mojim diskovima ako ima kacim na rapid i saljem link

Alal Vera

ja sam gledao kod sebe i ladno isto nemam 2 disketu, imam 2 verzije 1 diskete i 2 verzije 5 ali 2 jok :)
nego da li mozda neko moze da se seti jedne igre.
pravila ju je ako se ne varam isto neka poljska firma, neki fazon kao logicka, mislim da je bila na 3 diskete, poznije godine amige 1200 (mozda je radila i na a500) u naslovu je ako se ne varam imala nesto mark
neke masine si vodio , kopao neke tunele prelazio nivoe i dobijao sifre.
uff mozda i nisu bili sve tuneli ali nekako mi je to ostalo u secanju , kao i da smo se dobro zezali uz tu igru.

Po opisu bih rekao "lost in mine" na tri je diskete i imam je mogu da okacim ako nemas.Inace je igra za mene bila vrh bas simpaticno izvodjenje i ideja.Poljaci su u tom periodu izbacivali igre koje su bile vrh bilo po ideji bilo po tehnickim detaljima.
Sto se tice cytadele ne znam kako su oznacene diskete video sam da ima 5 dms arhive a ne secam se da sam je igrao posto nisam ljubitelj doom like igara.

Poslednja izmena:
Po opisu bih rekao "lost in mine" na tri je diskete i imam je mogu da okacim ako nemas.Inace je igra za mene bila vrh bas simpaticno izvodjenje i ideja.Poljaci su u tom periodu izbacivali igre koje su bile vrh bilo po ideji bilo po tehnickim detaljima.
Sto se tice cytadele ne znam kako su oznacene diskete video sam da ima 5 dms arhive a ne secam se da sam je igrao posto nisam ljubitelj doom like igara.

sada cu da proverim da li je imam, moguce je da je ta!

BRAVO KRALJU !!!
To je ta!
Izdao ju je MarkSoft :)
Secam se muzika, znam da sam se mucio da ih ripujem, inace sam dosta dosao, ali su prosle godine tako da ce se opet igrati pomalo ;)
HVALA!

imas srece imam svih 5 disketa mozda sam pogresio sto sam zipovao ali .................. najbolje ti ovako u kompletu ako kome jos nesto fali neka javi ovde

Svaka čast, upravo sam probao i radi odlično.
Zanimljivo da iako je u pitanju poljska verzija disketa br.2 se bez problema uklopila u onu nepotpunu englesku varijantu.
Izgleda da se na disketi nalazi posebno i poljska i engleska verzija intro sekvenci, pošto su zvučni semplovi i dalje na engleskom, dok kad pustim kompletno ovu tvoju verziju sve je na poljskom.
Ovu igru sam želeo da imam jer je to prvi ozbiljan fps koji sam video da radi na A500 sa 1Mb, a sistem se prilagođava snazi mašine, pa tako na A1200 sve leti.
Na slabijim varijantama Amige je bilo moguće da se isključe neki detalji, smanji ekran itd, pa se ipak moglo igrati.
Takođe i ovaj intro u to vreme je bio jako impresivan, ako ne računam onaj neprevaziđeni iz Microcosm, ali to je ipak bilo na CD32.
Svi ostali iole dobri fps-ovi su tražili bar A1200 i što više memorije, dok je osim Citadele na A500 vredeo samo "Behind the Iron Gate" (takođe poljski), ali sa vrlo jednostavnim teksturama, mada je animacija zbog toga bila vrlo glatka.
Koji je od njih najbolji teško je reći, ja sam voleo Alien Breed II 3D, mada je najjaču grafiku svakako imao Genetic Species, koga sam video tek pre nekoliko godina na emulatoru.
Kasnije sam osim njega probao i Amigine verzije Doom-a i Quake-a, ali njih ipak gledam malo van konkurencije iako recimo Quake izgleda jako moćno, mada kakvu je zverinu od Amige tražio, malo ko je to mogao da igra u ono vreme.
Jedna od retkih igara za Amigu koju ne uspevam da nađem je Myst na CD-u, pretražio sam pola interneta, ali nigde ne nađoh imidž, torent niti bilo šta slično.
Ono što još tražim je Domarkov F1 World Championship Edition, nastavak njihovih hitova Vroom i F1.
Zahtevala je 1Mb chip ram-a i imam je na disketi, ali mi treba u adf ili nekom sličnom formatu za emulator, pa ako neko ima i može neka pošalje.
Eto da ne dužim više, hvala za igru, posebno kolegi dag-u koji mi je poslao drugu disketu još prekjuče. Ulepšali ste mi dan.

Svaka čast, upravo sam probao i radi odlično.
Zanimljivo da iako je u pitanju poljska verzija disketa br.2 se bez problema uklopila u onu nepotpunu englesku varijantu.
Izgleda da se na disketi nalazi posebno i poljska i engleska verzija intro sekvenci, pošto su zvučni semplovi i dalje na engleskom, dok kad pustim kompletno ovu tvoju verziju sve je na poljskom.
Ovu igru sam želeo da imam jer je to prvi ozbiljan fps koji sam video da radi na A500 sa 1Mb, a sistem se prilagođava snazi mašine, pa tako na A1200 sve leti.
Na slabijim varijantama Amige je bilo moguće da se isključe neki detalji, smanji ekran itd, pa se ipak moglo igrati.
Takođe i ovaj intro u to vreme je bio jako impresivan, ako ne računam onaj neprevaziđeni iz Microcosm, ali to je ipak bilo na CD32.
Svi ostali iole dobri fps-ovi su tražili bar A1200 i što više memorije, dok je osim Citadele na A500 vredeo samo "Behind the Iron Gate" (takođe poljski), ali sa vrlo jednostavnim teksturama, mada je animacija zbog toga bila vrlo glatka.
Koji je od njih najbolji teško je reći, ja sam voleo Alien Breed II 3D, mada je najjaču grafiku svakako imao Genetic Species, koga sam video tek pre nekoliko godina na emulatoru.
Kasnije sam osim njega probao i Amigine verzije Doom-a i Quake-a, ali njih ipak gledam malo van konkurencije iako recimo Quake izgleda jako moćno, mada kakvu je zverinu od Amige tražio, malo ko je to mogao da igra u ono vreme.
Jedna od retkih igara za Amigu koju ne uspevam da nađem je Myst na CD-u, pretražio sam pola interneta, ali nigde ne nađoh imidž, torent niti bilo šta slično.
Ono što još tražim je Domarkov F1 World Championship Edition, nastavak njihovih hitova Vroom i F1.
Zahtevala je 1Mb chip ram-a i imam je na disketi, ali mi treba u adf ili nekom sličnom formatu za emulator, pa ako neko ima i može neka pošalje.
Eto da ne dužim više, hvala za igru, posebno kolegi dag-u koji mi je poslao drugu disketu još prekjuče. Ulepšali ste mi dan.

Evo ga F1 domark iz 93, imam 3 verzije ako nesto zapne sa ovom javi. :)

Prilozi

• f1 (1993)(domark)[cr csl].zip
    611.9 KB · Pregleda: 60
Poslednja izmena od urednika:

Pa bar Myst ne bi trebalo da bude problem naci, sobzirom da ga je radio nas covek
(MadCat), tj zbudzio za amigu :)

Evo ga F1 domark iz 93, imam 3 verzije ako nesto zapne sa ovom javi. :)

Ovo je drugi od tri Domarkove formule iz 1993-e, koji inače imam.
Ono što sam tražio je treći nastavak iz 1995-e, F1 World Championship Edition, ali sam u međuvremenu uspeo da ga nađem, pa koga interersuje evo linka:

http://www.planetemu.net/index.php?section=roms&dat=257&action=showrom&id=330304

Što se tiče Myst-a, znam da su ga radili naši ljudi, ali pošto je i dalje komercijalan, videću možda ga i naručim ako negde ima da se kupi.

Nazad
Vrh Dno