Šta je novo?

amiga 500 napajanje

highlander82

Slavan
Učlanjen(a)
19.11.2005
Poena
319
cudnim sticajem okolnosti nabavih napajanje od a500, e sad ono je stajalo dugo vremena u losim uslovima ali nije otvarano niti ima mehanickih ostecenja pa me interesuje dali mogu da ga prikljucim na moju a600 da vidim dali radi jer nebih da je sprzim a nisam vican elektronici da bih na neki drugi nacin utvrdio ispravnost, what say you???

cudnim sticajem okolnosti nabavih napajanje od a500, e sad ono je stajalo dugo vremena u losim uslovima ali nije otvarano niti ima mehanickih ostecenja pa me interesuje dali mogu da ga prikljucim na moju a600 da vidim dali radi jer nebih da je sprzim a nisam vican elektronici da bih na neki drugi nacin utvrdio ispravnost, what say you???

Pa sad, moraš da priključiš neki potrošač da bi proverio ispravnost. Možeš kao najminimalniju probu da ga uključiš da radi "u praznom hodu", tj neopterećen par minuta, i ako ništa ne počne da gori i/ili smrdi, verovatno je ok. 😛
Ako imaš unimer, otvori ispravljač pa ga uključi u struju i proveri napone na izlaznim žicama (za amigu). Trebali bi da su malo veći od deklarisanih kad je neopterećen. Ili priključi neke sijalice za auto (12v), ventilatore i sl.

prikljucio sam na prazno i iz kutije se cuo nek zvuk pucketanja u ritmu koji je usporavao????

Ne bi trebalo nista da se cuje kolko se secam. Mozda ima negde kratak spoj, proveri unimerom napone.
Mozes relativno lako prepraviti ATX napajanje, samo uzmes kabl sa tog A500 zbog konektora. Jedini problem moze biti da Amiga trosi suvise malo struje, onda nakacis neki stari HDD na ATX (jer takva napajanja mogu i da se pokvare ako ih koristis bez adekvatnog potrosaca, ne pali ih 'na prazno')

imam ja jedno staro at napajanje sa 386ice 200w, nemam jos potrebu za jacim napajanjem, moje na a600 za sada mi je dovoljno, trenutno gledam da osposobim flopi, pa trazim sram pcmcia karticu od 4mb pa cf-hard disk pa cd rom, interesantno koliko toga moze da se uradi u kucnoj radinosti, amiga zajednica zaista okuplja sposobne i strucne ljude...

Nazad
Vrh Dno