Šta je novo?

AMD za turbo cely D ..?!?!?!?!

Sn00py

Slavan
Učlanjen(a)
06.10.2004
Poena
304
Trenutno imam Abit KV8 pro, AMD 64 3000+@ 2.4, 512 mb-a, GF FX 5900xt..
Mozhda mogu da nabavim Cely 2.4 D koji radi na 4- 4,1 ghz (provereno)...
Ako bih to uradio imao bih para za josh 512 mb rama, i tada bih imao 4ghz proc. 1gb dual chanell rama .... :cigar:
Zanima me shta vi mislite o tome...???

I duplo sporije perfomance... Koji crni celeron drzi se 64 i uzivaj...

Čini mi se da dual kanal ne da može kod Celerona.

Uh,pazi, kolega ima celeron koji na default naponu radi kao zmaj na 3.8 i uopste nije slab. Bez obzira sto je celeron, na tim frekvencijama je prilicno dobar. E, sad, kad su igre u pitanju dodatnih 512 rama svakako pomaze, ali mislim da je u igrama svakako bolji A64 + nadamo se da ce i Win64 uskoro, tako da mislim da ti se ipak ne isplati (sem ako radis Divx kompresiju intenzivno)

[Mancha] je napisao(la):
nadamo se da ce i Win64 uskoro,
Beta verzija se već uveliko testira kod Jazze, i mogu ti reći da su mu prvi utisci, ako zanemarimo meke nekompatibilnosti (ipak je to beta ;) ) veoma povoljni. Kaže i ne stigne da klikne a ono se otvara. :D :D
Pozdrav. :wave:

Sn00py je napisao(la):

Hladno ti je ovih dana ?? :d

Posto je moj post nestao na volseban nacin ponovicu-mislim da je glupo menjati A64 za celerona. Taj celeron jeste bitno bolje od svog imenjaka-prethodnika ali mislim da bi ti bio svojevrstan downgrade.
I jos nesto veoma vazno-niko zivi ne moze da ti kaze koliko dugo bi taj celeron radio na tako visokom kloku. mesec, dva tri....

Sn00py je napisao(la):
Mozhda mogu da nabavim Cely 2.4 D koji radi na 4- 4,1 ghz (provereno)

Verujem da ce i komsije biti zbrinute po pitanju grejanja ove zime i to vec na 3.8GHz :D :d BTW,poslusaj savet koji su ti ljudi dali i ostani na A64...

Moorhuhn je napisao(la):
Beta verzija se već uveliko testira kod Jazze, i mogu ti reći da su mu prvi utisci, ako zanemarimo meke nekompatibilnosti (ipak je to beta ;) ) veoma povoljni. Kaže i ne stigne da klikne a ono se otvara. :D :D
Pozdrav. :wave:
Uh, bilo bi opasno kada ne bi ni kliknuo, a ono se vec otvara! :d:d

W64 najavljen za april... kad cu ja da i da kupim A64 i da ispadnem najpametniji...

mislim znam da je A64 bolji od mog Bartona, bilo bi glupo da nije, ali recite mi koji posao ne mozete da obavljate komotno na masini iz potpisa...

Da istovremeno drzis otvoren Doom3 i HL2 i da ih istovremeno igras na dva monitora :d.

connta je napisao(la):
mislim znam da je A64 bolji od mog Bartona, bilo bi glupo da nije, ali recite mi koji posao ne mozete da obavljate komotno na masini iz potpisa...
Da picis najnovije igrice u 1280x1024 nadrkane na maximum detalja sa AA i AF na max! :smoke:

to nije posao... to nije cak ni igranje... to je izdrkavanje... ;)

Sn00py je napisao(la):
Trenutno imam Abit KV8 pro, AMD 64 3000+@ 2.4, 512 mb-a, GF FX 5900xt..
Ako bih to uradio imao bih para za josh 512 mb rama, i tada bih imao 4ghz proc. 1gb dual chanell rama .... :cigar:
Zanima me shta vi mislite o tome...???
Pazi ovako. Tom Celeronu ni dual chanell ni giga rama ni 4Ghz ne moze da pomogne da stigne ni A64 3000+ na default kloku. Mozda u DIVX kompresiji, ali uostalom uskoro ce Win64 DIVX kodeci kompajlirani za x86-64 i tu ni P4 ni Cely nemaju sta da traze. Po nekim testovima 64-bitno optimizovane aplikacije umeju i preko dva puta brze da rade, to se odnosi narocito na suvu matematiku, sto je vrlo bitno za relativno nizak radni takt AMD K8 procesora.
Druga stvar, AMD K8 je poprilicno naprednija platforma od P4, skoro u svakom aspektu, prema tome, najbolje bi ti bilo da ostanes na A64. A64 cak i bez Dual Chanell-a radi mnogo dobro, a to se oseti odmah, cim predjes sa obicne masine tipa P4 ili AMD XP.
Inace, ja svoj A64 ne bi nikada menjao za Intela, bilo kakvog ! :d osim ako nije u pitanju zarada :d posle cega bi ponovo uzeo AMD. ;)

Vrh Dno