Šta je novo?

amd xp 1700+

mikac79

Čuven
Učlanjen(a)
27.12.2001
Poena
619
kolika je "normalna" temperatura u radu za ovaj procesor?

Koji? Palomino, Tbred A ili B. :p :D

hm

jer mogu da pogledam nekako preko nekog softvera koji je da ne skidam sve, tj ne znam koji je:D

kod mene oko 40-45'c
kuler je na 3000rpm nije neki hladisa ali je tih

mislim da je ovo malo jaca temp nego sto bi trebalo da bude ali whata hell...

program za monitoring dobijas na cd-u koji ide uz plocu

Re: hm

mikac79 je napisao(la):
jer mogu da pogledam nekako preko nekog softvera koji je da ne skidam sve, tj ne znam koji je:D

Uzmi WCPUID ili CPUZ pa pogledaj koji je steping. Steping 0 je TB-A, a steping 1 je TBred B...

ok

hvala sad cu da se bacim na skidanje programa

a

steping 2 je?

i zaboravih

slicica

LCD na kucistu kaze 45.1 (obicno pokazuje 2-3c vise nego bios, a sonda je pod procesorom), a svi ventilatori su mi maximalno utisani. Ako ih malo ubrzam ide do 41-42, a pod punim opterecenjem ne prelazi 47-48...
Hladi ga raptor cool I na 2500rpm....

Cooler ti je dosta slab. Mada naravno stvar jako zavisi od sobne temperature, da li je kucishte zatvoreno, dodatni fanovi itd.

Bilo bi mnogo korisnije kada bi se navodile temperature matichne i CPU-a. Razlika izmedju te dve je mnogo korisnija informacija.

Kod mene je trenutno 13/21 C - soba je nezagrejana (tek sam stigao).
A CPU je blago OC na 1600 MHz. Qler je na 2650 rpm, ali je velik i cu :D

i na kraju

da rezmiramo kolika je normalna radna temperatura za Palomina(orjentaciono), posto kod mene tera i do 70 C

kod mog drugara 1600 palomino pici oko 60c sa nekim kulerom na 3500rpm
ja imam 1.7 T-bred B @ 1800 i ladim ga sa FOPom38 smanjen na 4000rpm, neprelazi 40c.
pozdrav

Re: i na kraju

mikac79 je napisao(la):
da rezmiramo kolika je normalna radna temperatura za Palomina(orjentaciono), posto kod mene tera i do 70 C

Kod mene 60-62, ne oveclockovan...

Re: i na kraju

mikac79 je napisao(la):
[email protected] i FOP32 = 30°C - 55°C

1800+ palomino (10x166), hladjen RaptorCool-om... idle 42-43... full load 50-52... samo jos da napomenem da mi je u sobi 26-27 stepeni, a da je kuciste neko budjavo kinesko...

ok

to bi bilo to nego me zanima da li da ubacim jos jedan slot cooler za graficku posto greje kao nenormalna

Re: ok

mikac79 je napisao(la):
to bi bilo to nego me zanima da li da ubacim jos jedan slot cooler za graficku posto greje kao nenormalna
Vec imas jedan, a gde si ga stavio, odmah do graficke, ja mislim da sa jos jednim neces mnogo dobiti (gde ces da pravis toliku guzvu, mnogo je bolje da stavis ventilator na kucistu).

ehh

da mogu negde da adjem ventilator 60x60mm sve bi bilo ok

PJ je napisao(la):
LCD na kucistu kaze 45.1 (obicno pokazuje 2-3c vise nego bios, a sonda je pod procesorom), a svi ventilatori su mi maximalno utisani. Ako ih malo ubrzam ide do 41-42, a pod punim opterecenjem ne prelazi 47-48...
Hladi ga raptor cool I na 2500rpm....

To je TT kuciste?

?

sta je tt kuciste? ovo je klasicno atx kuciste

Hmm sto se tice temperatura, pazi i cime je meris! Ja imam TB B varijantu pa mi temperatura pici od 45 - 55! E sada recices to je mngo ali gledaj.. Opste je poznata cinjenica da neke ploce pokazuju vise! I to mnogo viseeee! narocito ASUS! ja imam bas ASUSA pa nisam bio lenj i lepo sam merio temperaturicu sa istim ovim mojim procesorom kod druga koji ima neku Epox plocu.. kod njega je temperatura sa mojim procesorom bila od 30 - 32 a full load je maximum isao do nekih 40..

Takodje ne preporucujem ti da koristis one programe tipa ASUS PROBE i neznam sta bese stavlja MSI i drugi proizvodjaci na njihovim diskovima.. To su uglavnom standardizovani alati koji mogu pogresiti jos dodatno.. Meni se recimo jako dopada Mother Board Monitor, pa to skini i instaliraj!

U svakom slucaju se ne sekiraj previse jer vecina (da ne kazem sve) nove ploce koje imaju cipset od KT266a pa navise imaju onaj sistem COP ( Cpu Overheat Protection) samo sto ga jedni zovu tako a jedni drugacije, pa i ako ti se desi mali "slog" sa temperaturicom ploca ce ti sama ubiti system! Naravno ovo sam probao tako sto sam zaustavljao cooler i VIDI VIDI RADIIIII cheers

Naravno COP ti nece pomoci ukoliko ti se desi da ti cooler spadne sa CPU-a sto je ja mislim jako velika retkost, jer se onda nas voljeni AMD "overklokuje" u RESHO a dalje svi znamo sta se desava.. :) Ko nezna moze da skine onaj video od cika Tome pa ce videti..

Toliko o tome, zanci moras da obratis paznju i na to, jer i razlicite ploce, na istom hardware-skom sklopu i sa istim kucistem i coolerom, mogu pokazati razlicite temperaturice..

Pozdrav..

pa

skinucu ovaj progrma mada mislim da ova moja gigabyte ploca ima prilicno dobar merac

Vrh Dno