Šta je novo?

AMD X870 ploce

I meni je pravio probleme kad sam ga drzao u usb 3.0, prebacio sam ga bio u usb 2.0 i nisam instalirao njegov sw

G0p_FdYWsAARpE5.jpeg

Na svim pločama iz ove serije je POST displej je gore desno iznad ATX konektora.
Ovde se lepo vidi gde su ga stavili.

Pustio sam zahtev sutra saznajem kada stize :) 9950x imam i 4124P a sutra cu imati info za 9600x, 9800x3d 9900x i 9950x3d bice veselja. 9700x i 9900x sam vec bencovao x3d jos nisam ali bice vrv iduce nedelje

Pustio sam zahtev sutra saznajem kada stize :) 9950x imam i 4124P a sutra cu imati info za 9600x, 9800x3d 9900x i 9950x3d bice veselja. 9700x i 9900x sam vec bencovao x3d jos nisam ali bice vrv iduce nedelje
Ti si baš hrabar. ASRock ima najviše problema sa procesorima.

B850 je imao treba da je to sada reseno, Ploca je svakako dosla da bi se radili extreme OC rezultati.
Za sve ovo nisam imao problema videcemo sada.
1758831349533.png

Brate, 9XXX X3D i ASRock ne smeju da idu u istoj rečenici :) Bez zez, godinu dana skoro muče muku sa mrtvim procesorima, a i dalje nisu ustanovili tačan uzrok. Baš ih muči. Doduše OCF nisam primetio na listi, ali ostsle x870e su zahvaćene, uključujući i B seriju.

Ove jos nema u prodaji, videcemo sta ce biti sta je tu je.

Pitaje je i dal ce kod mene to moci da se manifestuje posto nema mnogo radnih sati ali to sto radi radi jako.

Za sad preporucujem samo MSi x870e Tomahawk, dok ne crkne. :LOL:

Brate, 9XXX X3D i ASRock ne smeju da idu u istoj rečenici :) Bez zez, godinu dana skoro muče muku sa mrtvim procesorima, a i dalje nisu ustanovili tačan uzrok. Baš ih muči. Doduše OCF nisam primetio na listi, ali ostsle x870e su zahvaćene, uključujući i B seriju.
9700x и Asrock такође не иду у истој реченици

Jel ste pročitali da se procesori rade na azotu na toj ploči? :D Zato je ploča i uzeta, a verovatno je i ES. Videće se već kako se ponaša.

Jel ste pročitali da se procesori rade na azotu na toj ploči? :D Zato je ploča i uzeta, a verovatno je i ES. Videće se već kako se ponaša.
Džabe je na azotu ako ploča pošalje pogrešan napon i sprži procesor.

Ti si baš hrabar. ASRock ima najviše problema sa procesorima.
Necu mu nista biti, ko god je rucno cackao podesavao, overclock-ovao, oni nemaju problema,

umiru samo ko ostavlja na default/auto vecinu stvari xD

bug-ovi su bili sa PBO, sa XMP/EXPO, sa ukljucivanjem ta dva kad korisnim ih nije ukljucio, itd, generalno sa treniranjem memorije, itd

Pa ne. Jeste se desilo masi koja je sve držala na defaultu, ali dešavalo se i ljudima koji su setovali ručno sve i svašta u biosu, nekima je trajalo tako mesecima, nekima par dana. Nema paterna.

Jeste okej što ASRock priznaje garanciju i refundira bez problema. Smeta to što su mesecima ćutali kao da se ništa ne dešava, a i kad su se oglasili bilo je vrlo oskudno. Čak su hteli da prebace loptu i na AMD.

Dlaka je falila da uzmem ASRock x870e Nova Phantom Gaming, ali sam, srećom , naleteo na reddit thread gde sam video da epidemija vlada :) Kasnije sam otpratio asrock sub jer su me udavili dnevni postovi o mrtvim procesorima.

Nadam se da OCF nije zahvaćena.

Ja bih da napravimo klađenje da li će procesor da preživi ili ne...
Pricao sam juce sa covekom bencuje na 1.3V+ SOC napona i jos mu nije crkao ni jedan CPU. COvek nema ni jedan jedini razlog da me laze procesori su mu sa Amazona tako ih i binuje ako je los primerak vrati im i cao.

Da ne bude sada se ASRock problem ignorise statistika na internetu je jasna i nije to doslo bez razloga. Da li su resili problem videcemo da ne bude da sada ja ovde govorim kako ASRock nema problem, ja cu im pomoci ako mogu da se to resi. Isto tako za za normalne korisnike nisam dobar primer zato sto ja radim ovo za takmicenje ali svakako javljam sta i kako pa ce da vidimo.

Nazad
Vrh Dno