Šta je novo?

Amd X64 3500+

jevtabg

Slavan
Učlanjen(a)
07.09.2006
Poena
310
Moja oprema  
CPU & Cooler
Ryzen 5 5600
Matična ploča
Asus TUF GAMING B550M plus wifi II
RAM
2 X KINGSTON HyperX Fury Black 8GB DDR4 3200MHz CL16 - HX432C16FB3/8
GPU
ASUS Dual GeForce RTX™ 3060 Ti V2 OC Edition 8GB GDDR6 with LHR
Storage
m.2 256GB, msata 256GB, WD 2 X 500GB
Zvuk
PLEXTONE GS3 Sound Card Virtual 7.1 Channel Adapter External USB
PSU
Traži se
Kućište
Thermaltake commander C33
Monitor
GIGABYTE 27'' G27F 2
Miš & tastatura
Aula mehanička tastatura, Logitech G502 Hero
Laptop
Lenovo X270
Mobilni telefon
Samsung Galaxy A22 5G
Pristup internetu
  1. Wireless provajder
Sta mislite da li se moze ovaj procesor overclockovati i koliko.
Po default-u radi na 2200 , ja ga digo na 2300 i radi bez problema,
a vise se ne usudjujem jer imam onaj njegov box hladnjak , pa koj bi hladnjak vi preporucili
za ovako nesto ?

Zavrsavace ti taj box i za vise. Probaj samo koliko ti ide CPU bez dizanja voltaze i vozi ga 😉

a vise se ne usudjujem jer imam onaj njegov box hladnjak , pa koj bi hladnjak vi preporucili
za ovako nesto ?

Hehe,ne usudjujes se vise,a mi ga ovde na forumu vozimo sa box coolerom na 2.7-2.9GHz 😀
Ima dosta stvari da se podese da bi se postigao takav OC,kao i testiranje stabilnosti,ali polako.Prelistaj topic-e u ovom pod-forumu.

Poz

Ako ti je kuciste solidno provetreno, na default naponu dizi sve dok ne pocnes da vidis probleme, pa vrati jedno 50MHz nazad i slobodno vozi... Temperatura procesora cak i pod potpunim opterecenjem (S&M na primer) ne bi trebalo da predje nekih 50-tak stepeni. Vrlo verovatno da ces dostici nekih 2.6GHz ili tu negde. Ako pocne znatno ranije da te zeza, verovatno je do memorije, pa koristi delilac (200/180 ili ako njega ploca ne podrzava onda 200/166) ili malo opusti latencije...

Poslednja izmena:
Ja sam ga drzao na 2.5Ghz, sve je bilo lepo okruglo (10x250) (4x250). Apsolutno nikakvih problema nisam imao, jedino sto ploca nije bas bila precizna sa postavljanjem napona, ali sve je radilo kako treba (MSI K8N Neo4)

...slobodno ostavi box i dizi ga dokle god moze (ako se ne snalazis kao sto ivanbo2003 rece prelistaj topic-e).
Ide ZIMA , do leta si miran sa temperaturom!
😉

Digo sam ga na 2450 i radi OK
Idemo dalje 🙂

sta mislite da li moze odmah da se FSB digne na 250Mhz i zavrsi posao? HHT bi otisao na 4, a memorija na 166Mhz i delilac valjda na 13 ili 14 i to je to. moze li tako da se unisti Athlon? stvarno me mrzi da dizem FSB za 10-20Mhz. to mi je tesko smaranje. i kako to da 3000+ ide do 300Mhz za FSB, a 3500+ ide do 250-260Mhz, a isto je jezgro (venice) u pitanju. mozda zato sto je 2700-2800Mhz realnan maximum za svaki venice, bez obzira na mnozilac?

Pa ja tako i radim.Dok nisam flesnuo bios imao sam padajuci meni ,a sad samo ukucam cifru i pici 🙂

za ovako nesto ?

Misko vozi njegov AM2 3500+ Na 2900mhz. Testiraj testiraj testira.:wave:

*** nisam video, ali sigurno moze 2.7ghz. Neka malo experimentise.

moj ide do 2800 sa vcore 1.55v, neda vise ploca.
sa default naponom 2600MHz bez problema, tako ga drzim za svaki dan. Cekam Hyper 6+ pa da vidimo ima li ista od 3.0GHz 🙂🙂🙂🙂🙂🙂🙂
samo napred, znas za foru:
i Bog overclock-uje, mi smo samo clock-ovanae verzije majmuna! 🙂🙂🙂

i ja moj 3500+ drzim na 2.6 sa default, ali mi ploca undervoltuje i izgleda da ovaj chief 360w je malo preslab za veci klok

Nazad
Vrh Dno