Šta je novo?

AMD X3 vs Audi Quattro

Ja videh Nissan :d lepo, jos jedan zakljucani Phenom, koliko je max stabilno?

mmmm...stabilnost jer ista kao kad audija??

Jeste :D

@S22, pa vise ima prakticne slicnosti s Nissanom. :)

Ja ga trenuno drzim 3,5ghz na voltazi 1,232v (inace kao x3 radi na default voltazi od 1,262v) sto je vrlo lepo, zbog slabog i starog napajanja Chief 450w, iskljucuje mi se racunar, na sve sto linxujem sa naponom od 1,4v i iznad, tako da cu kada budem nabavio neko novo napajanje moci da nadjem max stabilan klok.

ajde okachi neki SS na recimo 3500ghz sa nb-om na barem 2400 i memorijom na koliko ti zelish, da vrti linx barem 1h.

ajde okachi neki SS na recimo 3500ghz sa nb-om na barem 2400 i memorijom na koliko ti zelish, da vrti linx barem 1h.

Evo demiose za tebe u fullu fullova, jos si cascen za NB! :D I memorija je napeta sa 800 na 1040, toliko je njen maksimum za stabilan rad.

Poslednja izmena:
Odlicno, imas lufta za jos 400 MHz vise, jer radi bas na niskom naponu.

Evo demiose za tebe u fullu fullova, jos si cascen za NB! :D I memorija je napeta sa 800 na 1040, toliko je njen maksimum za stabilan rad.

extra! ja zadovoljan. 44gflopsa, respekt!
al ajde probaj josh to malko da nasvirash. ja svoj x2 550 drzim 3750-3825mhz naravno kao x4, pa bih voleo da vidim za josh manje para da li moze da se dobije oko 3.7-3.8ghz stabilno.

btw gde si kupio cpu ako nije tajna?

edit, tek sad videh vcore! ne verujem, laaadno ??? samo 1.23v?

Poslednja izmena:
extra! ja zadovoljan. 44gflopsa, respekt!
al ajde probaj josh to malko da nasvirash. ja svoj x2 550 drzim 3750-3825mhz naravno kao x4, pa bih voleo da vidim za josh manje para da li moze da se dobije oko 3.7-3.8ghz stabilno.

btw gde si kupio cpu ako nije tajna?

edit, tek sad videh vcore! ne verujem, laaadno ??? samo 1.23v?

Kod mene na radnom mestu, hehe :)

Gledaj u cemu je problem cekam bolje napajanje sa njim cu probati tipa 3,8ghz i vise da linxuje, sa ovim starim mi se gasi racunar cim malo vise podignem napon.

@Beagle, ovaj je zgazio 4090 mhz, jedino sto za pokusaj stabilnosti na 3,9ghz-4,0ghz se ceka vec pomenuto novo napajanje. Ovo moje trenutno nema ni 8 pina, plus je 450w i par godina staro...

Ako prezivi stability test sa novim napajanjem, to je zverina. Da ima otkljucan mnozilac, odma na tecni helijum i da se obara svetski rekord :D Stvarno je rec o vanserijski dobrom primerku.

ajde, bash ma zanima sa boljim napajanjem kako ce da bude.
samo nisi napisao sa chime ga hladish. ako imash nekog teshkasha ima vrlo lako da bude stabilan i na preko 3.8ghz, samo je pitanje do koliko ce plocha da gura sa ht-om. moj primerak ud4 je ishao do oko 300za ht sa fenomom, ali je momorija morala da bude oborena na 667 (x3.33), ali kad se sumiraju rezultati ipak mnogo vishe znachi klok procesora nego klok memorije. ali sa 800 mnoziocem (tj 4x) nema shanse da ide preko 280, a da se ne baguje plocha u smislu da se budi u safe modu i slichno. ali cenim da ce biti stabilan na 13.5x290, memorija na 966mhz, a NB na 2700, vcore 1.45v

Ako prezivi stability test sa novim napajanjem, to je zverina. Da ima otkljucan mnozilac, odma na tecni helijum i da se obara svetski rekord :D Stvarno je rec o vanserijski dobrom primerku.

Tu se potpuno slazem, primerak je neverovatan! :D

demios; ajde, bash ma zanima sa boljim napajanjem kako ce da bude.
samo nisi napisao sa chime ga hladish. ako imash nekog teshkasha ima vrlo lako da bude stabilan i na preko 3.8ghz, samo je pitanje do koliko ce plocha da gura sa ht-om. moj primerak ud4 je ishao do oko 300za ht sa fenomom, ali je momorija morala da bude oborena na 667 (x3.33), ali kad se sumiraju rezultati ipak mnogo vishe znachi klok procesora nego klok memorije. ali sa 800 mnoziocem (tj 4x) nema shanse da ide preko 280, a da se ne baguje plocha u smislu da se budi u safe modu i slichno. ali cenim da ce biti stabilan na 13.5x290, memorija na 966mhz, a NB na 2700, vcore 1.45v

Hladim ga Cooler Master Z600, u koji bije jedan Sharkoon 2000 Silent Eagle, nije Silent al' duva i gruva ko blesav, na dosta manje obrtaja od 2000 doduse... :D

Izgleda da se meni zalomila mozda za nijansu bolja ploca od tvoje i ako je model isti, (medjutim moze da se desi da imaju isti plafon za HTT na 300), pa sto kazu tu cekam sansu, samo da se ispostavi ova teorija sa napajanjem tacna, a sve mi deluje da jeste i sam si mi svojevremeno rekao da s ovim napajanjem ne bi trebao X3 710 da teram preko 3,6ghz, a vidi sad' ovo na tom istom napajanju. :)

Poslednja izmena:
Evo ga SuperPI na 4 'iljadarke

Bacite pogled na napon :)

Znaci ubicu se :d Mom budjavom propusu treba 1.5v za 3.5GHz, a vidi ovo ludilo. Al se AMD zeznuo kad ovo nije postao 965BE...

Inace, i ploca je vrlo dobra, kad trpi nasviran HTLink. Nadam se da imas neku dobru 1066 memoriju, da se i to izmuci posteno.

Jedva cekam to tvoje novo napajanje i da konacno utvrdis gde je maksimum za taj procesor. Naravno, LinX i Prime se podrazumevaju ;)

Znaci ubicu se :d Mom budjavom propusu treba 1.5v za 3.5GHz, a vidi ovo ludilo. Al se AMD zeznuo kad ovo nije postao 965BE...

Inace, i ploca je vrlo dobra, kad trpi nasviran HTLink. Nadam se da imas neku dobru 1066 memoriju, da se i to izmuci posteno.

Jedva cekam to tvoje novo napajanje i da konacno utvrdis gde je maksimum za taj procesor. Naravno, LinX i Prime se podrazumevaju ;)

Ma bez Linx nista! :D Nego memorija je na 800, Transcend budzetska klasa :), ali radi 100% stabilno na 1040, sa naponom na 1,90-195v.

Dobar posao odradili ovi iz Gigabyte-a kod ove ploce. Sta da ti kazem ovaj procesor na nekoj ploci koja provereno moze 330 za HTT, bilo bi pravo ludilooo!!!

PS/Doduse demiosova ploca max HTT je dala 300, kod mene 303, nadam se da cu uspeti da izvucemo jos koji megaherc iz HTT-a...

Poslednja izmena:
i rekoh u proshlom postu da chekam rezove sa novim napajanjem, ali mislio sam na testove stabilnosti. bruka su ovi rezovi za spi, ali mene, a mislim i vecinu ovde, zanima full stabilnost na shto vecem kloku.
a shto se tiche PSU-a, nije sve u Vatima. iako taj tvoj cpu neam shanse da troshi preko 200w pod linxom, i ostale komponente, ne rachiunajuci grafu, neka troshe i 100w, to je opet samo 300w.
kuci imam identichan taj transcend na identichnoj plochi, samo je kuler true black i psu cors hx620.
takodjer smatram da max ht zavisi i od procesora, kao i od bios verzije. sa najnoviim biosom nisam pokushavam max ht, tj sa ovim x2 550. sa x5.33 mnoziocem max je nekih 215-220, sa x4 oko 280, sa x3.33 ~300, a sa x2 moze i preko 300 ali onda nema svrhe jer je memorija prenisko, mozda za neki suicide SS za max klok procesora :)
kad dodjem kuci u bg, videcu da nabavim neke 620 ili 425 denebe pa da se malko poigram, bash me zaintrigirala cela pricha o ovim novim zanimljivim amd cheap zverkama.
ne spomenuh da hladim aktivno NB heatsink na plochi, to mi je dosta pomoglo ad stabilizujem machinu pri linxovanji tj pri visokim teomeraturama, a prethodno sam odlepio onu GA nalepnicu, mnogo su pale temperature.

Ljudi, ne mesajte HTT i referentni takt :wave:

HTT je takt magistrale izmedju procesora i cipseta (koja omogucava komunikaciju sa perifernim uredjajima) i on na PII radi na 2000MHz. Prostreet ga je izvukao na 2300, sto je vec rizik, jer radi van fabrickih okvira (trebalo bi da mu smanji mnozilac).

Referentni takt je takt u odnosu na koji se odredjuju svi ostali taktovi preko raznih mnozilaca (HTLink, memorija, procesor). Default takt je (naravno) 200MHz.

i rekoh u proshlom postu da chekam rezove sa novim napajanjem, ali mislio sam na testove stabilnosti. bruka su ovi rezovi za spi, ali mene, a mislim i vecinu ovde, zanima full stabilnost na shto vecem kloku.
a shto se tiche PSU-a, nije sve u Vatima. iako taj tvoj cpu neam shanse da troshi preko 200w pod linxom, i ostale komponente, ne rachiunajuci grafu, neka troshe i 100w, to je opet samo 300w.
kuci imam identichan taj transcend na identichnoj plochi, samo je kuler true black i psu cors hx620.
takodjer smatram da max ht zavisi i od procesora, kao i od bios verzije. sa najnoviim biosom nisam pokushavam max ht, tj sa ovim x2 550. sa x5.33 mnoziocem max je nekih 215-220, sa x4 oko 280, sa x3.33 ~300, a sa x2 moze i preko 300 ali onda nema svrhe jer je memorija prenisko, mozda za neki suicide SS za max klok procesora :)
kad dodjem kuci u bg, videcu da nabavim neke 620 ili 425 denebe pa da se malko poigram, bash me zaintrigirala cela pricha o ovim novim zanimljivim amd cheap zverkama.
ne spomenuh da hladim aktivno NB heatsink na plochi, to mi je dosta pomoglo ad stabilizujem machinu pri linxovanji tj pri visokim teomeraturama, a prethodno sam odlepio onu GA nalepnicu, mnogo su pale temperature.

Ono sto je mnie bitno, da li ti se nekada desilo sa tim otkljucanim 550 Phenomom, da ti se pri Linxovanju iskljuci racunar? Meni se sa naponom ranije sam mislio od 1,4v pa na gore, u stvari vec od 1,3+v pa nagore kada krenem da linxujem iskljuci racunar i treba mu bar 15-ak sekundi ili vise da se opasulji da bih ga ponovo ukljucio, nece odmah da se ukljuci na power dugmetu.

Ma znam ja sta si ti rekao u proslom postu, ali sta da radim kad je napajanje trebalo da stigne jos juce, a sada cekam petak, a do tada moram da provalim da li je stvarno do napajanja?

Kako si skinuo nalepnice sa cipseta, zar nisu ona slova Ultra Durable ispupcena na samom hladnjaku? Iskreno mislim da Sharkoon 'ladi sve zivo po kucistu pa i taj cipset hladnjak, ako je Z600 potpuno hladan, ne bi trebalo ni cipset da se nesto zagreva?

Poslednja izmena:
Ono sto je mnie bitno, da li ti se nekada desilo sa tim otkljucanim 550 Phenomom, da ti se pri Linxovanju iskljuci racunar? Meni se sa naponom ranije sam mislio od 1,4v pa na gore, u stvari vec od 1,3+v pa nagore kada krenem da linxujem iskljuci racunar i treba mu bar 15-ak sekundi ili vise da se opasulji da bih ga ponovo ukljucio, nece odmah da se ukljuci na power dugmetu.

Ma znam ja sta si ti rekao u proslom postu, ali sta da radim kad je napajanje trebalo da stigne jos juce, a sada cekam petak, a do tada moram da provalim da li je stvarno do napajanja?

Kako si skinuo nalepnice sa cipseta, zar nisu ona slova Ultra Durable ispupcena na samom hladnjaku? Iskreno mislim da Sharkoon 'ladi sve zivo po kucistu pa i taj cipset hladnjak, ako je Z600 potpuno hladan, ne bi trebalo ni cipset da se nesto zagreva?

za 3.825ghz mu treba 1.5v okruglo, shto je poprilicno vishe od tih 1,3+v, i nije mi se nikada desilo da se iskljuchi i da nece da se upali. ako je nestabilan jednostavno se resetuje uz ili bez plavog ekrana i to je sve.

a shto se tiche napajanja, ako radish sa hw-om, ne mogu da verujem da nisi mogao da zajmish neko drugo, bolje i jache napajanje i da probash, pre nego shto si ga naruchio. ili pak od nekog kolege ili drugara, samo testa radi.

pa ona Al-u nalepnica na NB hitsinku je nekom zvakom fixirana, moze da se vrlo lako odlepi, jer samo ometa airflow i josh kad se montira neki 8x8cm vent, sve je poprilichno hladno, jer zavisi i stabilnost mashine od temperature tog hitsinka. ako se pregreba nb on svu tu toplotu prenosi na mosfete naponske i onda umeto da imash njihovo hladnjenje dobijash kontra efekat.

Ok, hvala ti na vrlo korisnom odgovoru, po ovome sto si ti naveo 99% bi trebalo da me zeza ovo napajanje, pa cak i da nije tako, resio sam da prebrinem i uzmem novo i bolje napajanje, jer je ovo stvarno odradilo i otplatilo se do sada, a mrzelo me da se cimam sa drugim ili tudjim napajanjem niti sam imao vremena ovih dana. Resio sam da cu da uzmem novo jer ce mi trebati za ubuduce to je sigurno.

Videcu za hladnjake na cipsetu koliko se greju na dodir, kazi mi da li su temperature u Everestu pouzdane za cipset ako jesu kod mene je u idle cipset oko 35c nekad ode do 40c?

Videcu za hladnjake na cipsetu koliko se greju na dodir, kazi mi da li su temperature u Everestu pouzdane za cipset ako jesu kod mene je u idle cipset oko 35c nekad ode do 40c?

To ti je super. Meni je bez aktivnog hladenja cipset isao preko 75 stepeni. Sada ima 4cm vent i drzi ga na 47-48.

To ti je super. Meni je bez aktivnog hladenja cipset isao preko 75 stepeni. Sada ima 4cm vent i drzi ga na 47-48.

Pa to kazem, sa 2 Sharkoona u kucistu, jedan na oko 700 obrtaja koji izvlaci i drugi koji je nakacen na Z600 radi na od 1200-1350, a kada ukljucim Linx onda ide i preko 1500, mislim da nema potrebe da se petljam sa cipsetomm, rashladjen je propisno, plus kuciste Chief LCX, modovano, prilicno provetreno.

Pa to kazem, sa 2 Sharkoona u kucistu, jedan na oko 700 obrtaja koji izvlaci i drugi koji je nakacen na Z600 radi na od 1200-1350, a kada ukljucim Linx onda ide i preko 1500, mislim da nema potrebe da se petljam sa cipsetomm, rashladjen je propisno, plus kuciste Chief LCX, modovano, prilicno provetreno.

kako zelish, ali nemoj verovati onome shto pishe u everestu, vec svojim prstima. ako ne mozesh da drzish duze od par sekundi znaj da ima preko 60c :) opet kazem, meni je znachilo dosta, a 8x8cm vent koshta 100din, plus moduje se na 7v i ne chuje se a NB hladan ki shpritzer :)
meni je sve to spakovano u antec 900 koji je dosta provetreniji od tog chifteka :)

kako zelish, ali nemoj verovati onome shto pishe u everestu, vec svojim prstima. ako ne mozesh da drzish duze od par sekundi znaj da ima preko 60c :) opet kazem, meni je znachilo dosta, a 8x8cm vent koshta 100din, plus moduje se na 7v i ne chuje se a NB hladan ki shpritzer :)
meni je sve to spakovano u antec 900 koji je dosta provetreniji od tog chifteka :)

Nista, metodom prstica cemo otkriti koliko se greje cipset! :)

Stigao poglavica -600W-

3900 mhz @ LINX @ 1 SAT!!!

Stigao Chieftec CFT 600W stigla i struja!!!

Unapred se izvinjavam sugradjanima grada Niša, ako i narednih dana dodje do nestanka struje u odredjenim delovima grada, to ce biti zbog extremnog overkloka koji ce Prostreet da obavlja! :-devil-:

"Jedan je Rambo gospodjo, a to je Silvester Stalone!"

Fantasticno!
305 je max ploce?

Fantasticno!
305 je max ploce?

:wave:

Bice da je tako, toliko je uspela ova ploca da pruzi sa ovom memorijom, neki tvrde da je memorija izuzetno bitna za visok HT Link.

@Demios; na naponskoj bar u ovoj test fazi :) (gde ventilatori dosta gruvaju), moze ruka ceo dan i noc da se drzi na hladnjaku od naponske prijatno je mlak! :D

Poslednja izmena:
Vrh Dno