Šta je novo?

AMD x2

• Začetnik teme Začetnik teme Darko1
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Darko1

Slavan
Učlanjen(a)
25.01.2006
Poena
320
2_va Pitanja

Ovako interesuje me dali neko kod nas ima u ponudi AMD x2 4800+
i koja mu je cena 🙂

Dali bi se mozda isplatilo uzeti ga preko. Nasao sam par prodavnica
gde se doticni CPU krece 275-300$ - 215-235e
Plus 20-30e postarina 😡
Vredi li to Pazariti ?

hvala i pozdrav svima :wave:

Poslednja izmena:
Ne, zato shto za manje pare mozesh da uzmesh X2 3800+ i da ga OC preko frekvencija tog 4800+... :wave:

Vec imam 4200+

3800+ Frequency 2Ghz L2 Cache 512MBx2

4200+ Frequency 2.2Ghz L2 Cache 512MBx2

4800+ Frequency 2.4Ghz L2 Cache 1024MBx2

onako bez ikakvih podesavanja (zbog Ploce) sve za 30%

znaci proca bi bio na nekih 3.2Ghz za svaki dan plus imao bih 2x1MB L2 😀

usustini L2 je razlog prelaska na 4800+

u svakom slucaju Hvala

Taj 4800 ima u bg za 230€ pa ga OC uz dobru memoriju do preko frekvencija fx-a za svaki dan ,)

hvala sad vide da si mi poslao na PM poruku sad ce mo da vidimo

hvala jos jednom na trudu:wave:

I ne razmisljaj da ces 4800 OCovati na 3G tek tako. U stvari nikako maltene 🙂
Ako ti je do OC-a nadji Opterona kog, pogledaj na XS-u da li je dobar primerak - jeftinije, a jaci OC od X2 (mada se teze nalazi kod nas)

:laugh: 4200+ 2.8 za svaki dan do 3.2g probano

Hvala svima na pomoci to bi bilo to

Moderatori mogu da brisu ovu temu

pozzz...........

Poslednja izmena:
Koliko ces dobiti sa tih 2x1MB ke$a realno?
Evo i ja 3800+ na 2.7 za svaki dan prime stabilno a moze i na 2.8 bez problema. Nisam ga probao preko 2.95 jos...
Tek sam sad video da tebi treba AM2, kakva je onda ta prica o Opteronima?! Zbog njih sam mislio da je 939 u pitanju

Tek sam sad video da tebi treba AM2, kakva je onda ta prica o Opteronima?! Zbog njih sam mislio da je 939 u pitanju[/QUOTE]

pojma nemam kolko ti znas toliko i ja sta ces kad ljudi ne...ju da citaju :S: AM2 normalno

otkud znam ono ja sam jedan od, koji jure svaki cas nesto novo jedino kusiste imam 3-4mes
onako volim svasta da probam 4200+ do 3.2G sam probao i sasvim lepo radi
e sad znas kako ide:
kako bi radio 4800+ na 3.6-3.8neznam dokle moze da ide
a da u isto vreme imam 3-4 zahtevnija programa akivna sto zavisi od L2 zar ne?

pozzzz...............:wave:

Poslednja izmena:
Aha AM2... mislio sam da ides na 939
Ne znam da li za AM2 vazi ali za 939 je vazilo da su higher end chipovi gori overclockeri. Pogotovu Opteron serija. E, sad, C2D vidim da je drugaciji...
Cache znaci, ali sto vise programa koristis u pozadini to manje znaci.

Tesko da ce 4800+ da ide do 3.8GHz,pa onda bi oborio WR za X2 procesore!!!
Realno je ocekivati da 4800+(Windsor) moze da se OC do 3-3.2GHz,ali treba imati srece i naleteti na takav primerak..
Za 3.8GHz cemo sacekati neku podreviziju RevG-a,dok se AMD ne uhoda sa 65nm proizvodnjom.

Poz

Poslednja izmena:
Sto se tice L2 kesa,X2 procesori imaju exclusive L2 pa nema gotovo uopste cache trashing-a pri multitaskingu.
Druga je stvar sto Windblows ne dodeljuje u nekim slucajevima prioritete kako treba,ali zato postoji lek(amd DC optimiser+cpu driver+MS DC hotfix :d)

*** i ja citam kao neki Operoni, ovo ono kad onda vidim da imas AM2. Dobro da je neko makar video...
Nego prijatelju, ja iskreno mislim da se ti previse zanosis sa tim. Neces dobiti nista toliko primetno a sigurno neces voziti ni masinu na 3.6GHz! Dobices samo par % sa 2x1MB i to je to. Pevaj sa tim sto imas!!! Procunjaj malo po netu da vidis na koliko ljudi voze X2...
Ako ti se vec daje neka lova onda kupi odmah C2D i makar znas da imas vrh. Menjanje na par meseci se ne isplati em nije ni vredno truda. Jedino ako tebe hvataju manije za menjanjem hardware-a pa ne mozes da se suzdrzis. To mogu da razumem ali tad ti vec treba poseta doktora za "software" 😉

Jedino ako tebe hvataju manije za menjanjem hardware-a pa ne mozes da se suzdrzis. To mogu da razumem ali tad ti vec treba poseta doktora za "software" 😉[/QUOTE]
Pomozite Doktori hocu da se u....m :wall:

Da poslusao sam sta si rekao usustini Best kupovina bi bila x2 4200+
tako da ce mo ipak ostaviti ovaj moj primerak meni vozio se na 3.2G
a C2D nebih kupio ni da mi poklone 😡
Bez zamerke bilo kome odlicna je to masina :smoke:
ono pre cu da kupim jos jednu MB i CPU i da spojim u jedan komp
nebitno koliko ce da kosta nego da predjem na C2D.
Po ovome vidis koliko volim intel
i kakva sam iskustva imao sa istim 😡

u svakom slucaju hvala ti na infu pozzz........:wave:

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno