Šta je novo?

AMD X2 vlasnici...

Hmmm ispolirao sam hladnjak i razlika u temperaturama je ostala apsolutno ista, dok se temp na oba jezgra (i overall) smanjila za oko 2oC uz koriscenje OCZ Freez paste...

Kako stvari stoje (posle trazenja na google i forumima) dosao sam do zakljucka da se moja ploca (DFI 790FX-M2RS) baguje sa mojim procesorom (AMD X2 6400+), posto oficijalno pomenuta ploca ne podrzava proc veci od 5800+ (a podrzava Phenome do 9950)....
Isto je izgleda jedino ravnodusno merilo overall CPU temperature DFI Smart Guardian koji prikazuje samo temp CPU-a, ali ne i pojedinacna jezgra...

Jos sumnjam da mi heatsink nije dobro pricvrscen, ali nikako da izvadim plocu i proverim backplate...

..

Amd Athlon 5600+ @ 2900 Brisbane..

Core Temp mi prikazuje:

core 0#: 15c
core 1#: 14c

.. dok je u biosu od paljenja 60c, pa do 67c..

athlon 7750 @ 3.1ghz, temp sobe oko 20

idle (bash i nije idle ali recimo):
CPU 51 °C
CPU #1 / Core #1 40 °C
CPU #1 / Core #2 40 °C

load:

CPU 54 °C
CPU #1 / Core #1 43 °C
CPU #1 / Core #2 43 °C

box se vrteo na 2800-3000 rpm

kad spominjete ocz freeze ja sam ga koristio sad za cpu i ranije za gpu i poslednji put kad sam chistio grafu skontao sam da nemam vishe freeza i stavio sam neku titan pastu i temperature su za divno chudo manje nego sa freezom.

Poslednja izmena:
Dobro, nije X2, ali ajde da i ja stavim svoje temperature posto je AMD procesor.
Phenom II 920 3.5Ghz i CM V8 ~1400RPM (ne cuje se)+default srebrna pasta koja dolazi uz V8

Idle:
Sva 4 Core-a ~36-37 °C, Cpu ~31-32 °C
Full load:
Sva 4 Core-a ~50-51 °C, Cpu stvarno nisam gledao posto ne drzim ukljucen Everest kada radim full load, CM V8 ~1400rpm (ne cuje se)

Aha, ok, onaj CM fan se na 1400rpm ne cuje. ;) Jel apsolutno ili poptuno? :p

amd x2 4800+ G2 @ 2.9Ghz
cpu idle: 35 °C
core0 19 glupost u sobi ima min 20
core1 14 glupost takodje
cpu load: 47 °C
cooler:
image2.jpg

a pasta je cooler master nano-fusion, ne znam kakva je..?

e sad, zna se da su da jezgra udaljena jedno od drugog extremno malo, tako da je malte ne na svima ista temp, a temp procesora koliko ja znam postoji temp diode i temp cpu, tipa ova na diodi je ona tik do jezgra, a ova druga je mozda malo dalje mozda blize hladnjaku tako ja to nekako vidim..
dal neko zna jel problem ako je hladnjak mnogo zategnut nije mi se plocha deformisala kao shto ume, ali mislim da sam stegao qler bash mnogo..

Poslednja izmena:
X2 5000+ (obican , ne BE) - sa box coolerom od 6000+

3.3 Ghz

Normalno koriscenje. opera, winamp
CPU 44 °C
CPU #1 / Core #1 40 °C
CPU #1 / Core #2 41 °C

orthos, posle 2 sata:

CPU 56 °C
CPU #1 / Core #1 46 °C
CPU #1 / Core #2 48 °C

temp. prostorije 23 °C
X2 5000+ box cooler, pasta dobijena uz njega :D

kao idle
CPU 40 °C
CPU #1 / Core #1 22 °C
CPU #1 / Core #2 21 °C

load
CPU 62 °C
CPU #1 / Core #1 42 °C
CPU #1 / Core #2 44 °C

jel' ovo normalno :d

:wave::wave::wave:

Cut, to je i dobro. Znaci kupim 2 komada 5000+ box. Ubacena oba u 2 iste ploce. Ma znaci , 2 totalno iste konfiguracije. 2 box coolera, ona zvaka (pasta).

I moj kako na idle kako na load hladniji za 9-10 stepeni. Stavljao procesor na drugu plocu i opet ovaj topliji. (menjao cooler ista situacija). Izgleda takav primjerak uletio. Cekamo da crkne , posto ovi u radnji kazu: dobro je to :)

Postavio na ploci da kada dodje do 70 C da pisti.. i desi se 1-2 puta sedmicno da zapisti drugu. O oc njegovog procesora ni ne razmisljamo.

@|bacteria|
Ma cutacu ja :alo::alo:, samo znali neko koje su normalne vrednosti za X2 5000+

Meni na x2 5200 jedno jezgro toplije od drugog za 14c mada retko koristim ovu konfiguraciju retko koristim jer imam ovu intel konfiguraciju.

AMD X2 7750 @ 3.33ghz, temperatura sobe 24°C

Coolermaster Geminii S, a pasta dobijena uz cooler.

idle:
CPU 34 °C
CPU #1 / Core #1 17 °C
CPU #1 / Core #2 18 °C

load:
CPU 40 °C
CPU #1 / Core #1 19 °C
CPU #1 / Core #2 20 °C

Inace, prezadovoljan sam temperaturama, a dok sam imao X2 6400+ idle 58°C, a load i do 70°

XAXAXAXAAXAXAXAXAXAXA sam sebi ne verujem u ovo sto vdim.

Ovo je idle, ajd' da vidim vas majstori :d:d:d:d:d:d:d

Prilozi

• Capture3.PNG
    Capture3.PNG
    9.5 KB · Pregleda: 87
  • Capture4.PNG
    Capture4.PNG
    9.4 KB · Pregleda: 83
Svi smo imali iste brojke pre korekcije greške :)

Poslednja izmena:
Skini ovaj Everest_Ultimate_5.00.1658b_Portable on pokazuje tacnu temperaturu videces da nije 10c vec 35c do 40c.

@Nebojsa25 brate zar mozes da verujes da ti je procesor hladniji od sobne temperature sto je nemoguce na vazduh.

Pa ne znam, merim sa Everestom 5.00.1650, ako laze on, lazem i ja.

Evo trenutno u sobi 28°C(kamin pici punom parom), radi mi manna preko SkyStar HD kartice(procesor na 25-35% load) i evo trenutnih temeratura:

Prilozi

• K640_SnapYa! snapshot.JPG
    K640_SnapYa! snapshot.JPG
    28.8 KB · Pregleda: 87
Skini novu beta verziju everesta 1658b ili najnoviji core temp jer ta verzija koju ti imas nije tacna.

kako mislite da bilo shta bude hladnije od temperature sredine u kojoj se nalazi a pri tom nema SYSTEM za hladjenje, voda vazduh sve je to isto, temp sredine + to neshto se greje, dosta se greje... te temperature jezgra mogu da budu samo temp sredine + ta temp koja pishe i to min...
jezgro idle 15 stepeni, a u sobi 25, jashta.. :)

Zaboga, ne mislite valjda da sam poverovao u to sto pise. :p

:wave::wave::wave:

Imam u zamrzivacu korpu taman za kuciste :p.

Poslednja izmena:
Skinuo sam CoreTemp Version 0.99.4.65, i upisao TjMax 21, pokazuje 41-42°C u idle, a u 100% load-u 48°C.

Sad cu bas da skinem i tu beta verzija Everesta, pa da vidim sta ona kaze.

I ne znam zasto mislite da lazem, niti ja imam sta od toga, niti vi!

Evo i taj everest isto pokazuje kao i onaj!

Prilozi

• K640_SnapYa! snapshot.JPG
    K640_SnapYa! snapshot.JPG
    46.8 KB · Pregleda: 69
Ponavljam se,nisam video ovu drugu aplikaciju(core temp)

Core temp je najtacniji za AMD procesore i ja imam taj brisbane G2 i greje se ko furuna sobna 20c.:d:d

Znaci ovo je sa ekstra vazdusnim hladjenjem OCZ Gladiator MAX sa boxom je jos 13-14c visa temperatura koja furuna od procesora.:-devil-:

Prilozi

• idle.jpg
    idle.jpg
    27.4 KB · Pregleda: 88
  • load.jpg
    load.jpg
    26.9 KB · Pregleda: 79
I sta je tebi ovde ko furuna?????
Pogledaj malo testove kulera za core2duo. Temperature jezgara im idu i preko 80 stepeni i to sa bruka dobrim kulerima koji su cesto teski i preko 1000gr.
Meni sa Hyper TX2 u loadu ne prelazi 72 stepena (load je Linx 0.5.6) a u idle imas na slicici. Pozdrav.

Prilozi

• temp idle.jpg
    temp idle.jpg
    28.1 KB · Pregleda: 78
Poslednja izmena:
Zasto furuna zato sto na fabrickom kloku na box cooleru temperatura ide do 70c.
Znaci overklok je gotovo nemoguc.

Vrh Dno