Šta je novo?

AMD x2 s939

• Začetnik teme Začetnik teme IkoCar
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Prati oglase na forumu, povremeno se pojavljuju ovi procesori. Nov tesko da ces naci.

Povremeno se na PC Berzi pojavljuje oglas coveka koji prodaje nove s939 x2 procesore i opterone, pa tamo i potrazi

I ako nadjes bice pakleno skupi, malte ne kao da je intel u pitanju.

Ako je polovan Barton 2500+ 35e, polovan S939 AMD 3200+ 45e, onda i X2-3800 vredi 65-70e, 4200+ 70-75e, a 4400+ 80-85e, zar ne (sve naravno još zavisno još malo i kakvi su primerci, kako se klokuju)?

Pa nije to toliko pakleno skupo, ceo upgrade single->dual core košta 30-40e? Zar je to pakleno? Rekao bih štaviše, "good value for the money", budući da ništa u ostatku konfe ne mora da se menja...

@M_M

Za Bartona stvarno traže sumanute cifre. Stvarno ne znam ko to kupuje. Polovan S939 Athlon64 3200+ može da se uzme za 25 EUR. S939 Athlon64 X2 4200+ je oko 70-75 EUR kao što si napisao, što mislim da se ne isplati. Bolje onda zameniti procesor, ploču i memoriju. S obzirom da se trenutno DDR cenovno bolje kotira od DDR2 ceo upgrade uopšte ne mora da bude skup. Pri tome mislim da bi sa E2160 ipak dao bolje performanse od tog X2 4200+, naročito ako si sklon overkloku.

Ako je polovan Barton 2500+ 35e, polovan S939 AMD 3200+ 45e, onda i X2-3800 vredi 65-70e, 4200+ 70-75e, a 4400+ 80-85e, zar ne (sve naravno još zavisno još malo i kakvi su primerci, kako se klokuju)?

Malo si preterao 🙂 bar sto se tice ovog 2500+ i 3200+

Jel čitaš ti ovaj thread? 🙂
X2-3800 vredi 65-70e, 4200+ 70-75e, a 4400+ 80-85e, zar ne (sve naravno još zavisno još malo i kakvi su primerci, kako se klokuju)...
Realno vredi 60€ zato što je Manchester, Toledo vredi 10€ više.

Poslednja izmena:
Uopšte se ne isplati uzimati s939 X2 procesore. Mene je prelaz sa athlona 3500+ s939, MSI K8N Neo4-FI i 2GB DDR400 na AM2 platformu (X2 4000+ Brisbane, MSI K9N Neo V2 i 2GB DDRII) koštao samo 15e, a dobiju se mnogo novije komponente sa garancijom.
Tako da vredi razmisliti o tome.

Barton je izuzetan procesor. Izuzetan. A, skup je zato, što to tržište tako diktira, pa šta god mi mislili o kasnijim modelima (sa 64 instrukcijama koje ne trebaju većini ni za q) i intelašima.... ko još može da proda recimo Prescott-a, koji je mnogo mlađi procesor od Bartona? Ili celerona od 1,7-2,4?
Malo se šalim, ali, mnogo, mnogo, konfi se prodalo sa duronima i slabijim athlon xp procesorima, pa pošto to još uvek dobro radi sa winxp-om, onaj ko hoće samo da doda još malo memorije i nabudži najjači procesor, osuđen je na Bartona kao najbolje rešenje, a da ne menja: agp za pcie, ddr1 za ddr2, napajanje, kuler, itd. Čist zakon tržišta. A, još i dolaze DAAMIT 3850 AGP verzija, pa, ko' da odoli odustajanju od totalnog upgrade-a?

Uopšte se ne isplati uzimati s939 X2 procesore. Mene je prelaz sa athlona 3500+ s939, MSI K8N Neo4-FI i 2GB DDR400 na AM2 platformu (X2 4000+ Brisbane, MSI K9N Neo V2 i 2GB DDRII) koštao samo 15e, a dobiju se mnogo novije komponente sa garancijom.

Itekako se isplati, pogotovo Toledo, za nekog ko već poseduje extra S939 (DFI LanParty npr.) ploču i dobru DDR1 (BH-5 ili TCCD npr.) memoriju! 😉

S obzirom da mi je ovo poslednji planirani upgrade postojećeg kompjutera (procesor + 1GB memorije) nakon čega se nadam da će me služiti kvalitetno makar još godinu dana i posle toga planiram novu mašinu mislim da mi je ovo najisplativija (i najjednostavnija) kombinacija. btw gde si uradio upgrade staro za novo za samo 15 evra?

S obzirom da mi je ovo poslednji planirani upgrade postojećeg kompjutera (procesor + 1GB memorije) nakon čega se nadam da će me služiti kvalitetno makar još godinu dana i posle toga planiram novu mašinu mislim da mi je ovo najisplativija (i najjednostavnija) kombinacija. btw gde si uradio upgrade staro za novo za samo 15 evra?
Videh sad da covek prodaje 3800x2 za 939 za 5000dinara pogledaj dok nije prodao nemam sad vremena da ti jurim ovde na forumu uglavnom danasnji je datum oglasa daje i 2x1gb kingstona za 5000dinara :wave:

btw gde si uradio upgrade staro za novo za samo 15 evra?

Prodao sam ploču + proc + 1GB ram-a za 85e(verovatno sam mogao i više, ali nisam imao strpljenja da čekam), a drugi GB sam zamenio za 2GB DDRII 533 (koja nije ni ispala loša, jer bez menjanja latencija ide na 800). Ploča i proc su me koštali 100e novi. Moram reći da sam prezadovoljan sa onime što sam dobio za tih 15e, jer se procesor u kombinaciji sa ovim komponentama opušteno klokuje na 3GHz (max 3.15GHz, ali je mnogo nestabilan), a dobitak u odnosu na stare komponente je ogroman.
Moja preporuka je da uradiš i ti tako (ako te ne mrzi).

Poslednja izmena:
Amd X2 S939

I ja bih kupio neki AMD ATHLON 64 X2 S939,
da li si uspeo da negde pronadjes/kupis, gde i kako?

Sto brzi to bolje, novac nije problem.

I ja bih kupio neki AMD ATHLON 64 X2 S939,
da li si uspeo da negde pronadjes/kupis, gde i kako?

Sto brzi to bolje, novac nije problem.

Našao sam ovde na Bench forumu u oglasima x2 3800+ . Novi nemaju nigde da se kupe (u stvari ima jedan lik na pcberzi u oglasima koji prodaje nove - naručuje ih preko interneta iz kanade pa se čeka 2 nedelje - nemam informaciju koliko je pouzdano). Moj ti je predlog da s vremena na vreme provjeravaš oglase na sajtovima pcberza, itsvet i ovde u oglasima i to 2-3 puta dnevno pošto se vrlo brzo prodaju 🙂

Nazad
Vrh Dno