Šta je novo?

Amd x2 5000+ 45nm otkljucavanje u fx-5000 x4

lazar.aleksic

Cenjen
Učlanjen(a)
05.03.2010
Poena
154
Kupio sam maticnu 785GTM-E45. Imam procesor amd 5000+ x2 2.2ghz 45nm. Video sam da je dosta ljudi uspelo da otkljuca ovaj cpu sa ovom maticnom plocom. Da li neko ima iskustva sa ovom maticnom plocom i procesorom? Moze neki savet, po mogucnosti vodic za otkljucavanje.

Koliko ja znam x2 5000+ radi na 2.6ghz nije 45nm nego 65nm i kod njega nema sta da otkljucavas :D
da nisi mozda pobrkao neke nazive..da nisi mozda milsio na x2 550..:wave:

Izvinjavam se sto nisam stigao ranije da nastavim pricu. Da, Evertone, procesor radi... :D Imao sam problem sa instalacijom windows-a. Da taj procesor postoji, kao sto kaze link. Procesor je odlican. Greje se vrlo malo. U idle stanju je oko 20 stepeni. Znam da treba da koristim ACC - advance core calibration... Ali ne znam kako treba tacno, pa ako bi neko mogao da mi da neke instrukcije za otkljucavanje. Bas je dosta ljudi upselo da otkljuca do quada...

Probaj sa ctrl+f1 u biosu da otvoris advanced opcije, ako uopste postoje u toj verziji za tvoju plocu posto ne znam ciji je bios. Inace i ja sam se iznenadio kad sam video taj proc kod mene u radnji. 5000+ na 2.2 i 45nm...?!?!?! Prva pomisao je bila...wtf :trust:, nisu valjda da su ludi kinezi ti to kopirali :d.

Uspeo sam da otkljucam 4 jezgra, L1, L2 1mb, L3 6mb. Ukljucio sam ACC, Unlock cores(all cores 2%)... Ali kada treba da udje u windows xp sp3, zapuca se pri ucitavanju, pa moram da ga resetujem. Prijatelj mi je rekao da malo povecam voltazu, ali mi je ta opcija u biosu, "siva" - "zakljucana". Sta treba da radim?

Zna li neko gde ima da se kupi ovo cudo u BG-u?

Hocu i ja :D

Predpostavljam da bi trebalo jeftino da bude.. X2.. 5000+

mozda ovde

Poslednja izmena:
Uspeo sam da otkljucam 4 jezgra, L1, L2 1mb, L3 6mb. Ukljucio sam ACC, Unlock cores(all cores 2%)... Ali kada treba da udje u windows xp sp3, zapuca se pri ucitavanju, pa moram da ga resetujem. Prijatelj mi je rekao da malo povecam voltazu, ali mi je ta opcija u biosu, "siva" - "zakljucana". Sta treba da radim?

Imam i ja MSI plocu, pa sam takodje bio zbunjen sa "sivim" naponom procesora.

Probaj sa page up/down ;)

Tesha to sa ctlr+f1 je vezano za gigabajtove ploce a ne sa msi-jem. Ne mogu da se setim tacno ali bila je nekada kombinacija crtl+f2 pa alt+f3 ili tako nekako da bi otvorio skrivene opcije na msi-ju. Mislim da novije ploce vise i nemaju tih stvari....Sto se tice zasivljenih stavki, trebalo bi bez problema sa page down/up jedino ako msi nije stvarno zakljucao kao sto ima obicaj (oc sepmrona itd.)
Lazare koju voltazu ti prijavljuje za core?

Zar ovo cudo nije bilo namenjeno kineskom trzistu? de ga iskopa :d

Probao sam da instaliram windows 7, ali opet zapucava pri ucitavanju. U biosu pise da su otkljucana 4 jezgra, pise da je fx-5000, ali imam i dalje problem sa stabilnoscu, jer nece da udje u windows. Pokusao sam da povecam voltazu sa page up nad down... Ali nisam nista uspeo...

Prodao mi neki lik iz Jagodine, greskom, trazio sam 5000+ na 90nm, a dobio ovaj. Klokovan je na 2.71 ghz, trenutno 1,336V.

Bas te za**** :D Najavi kad ponovo "poslujete" :D
Trebalo bi to jos da ide gore bez problema, mada ko zna, mozda i jeste falerican...
Samo sam jedan uspeo da otkljucao i da to radi stabilno ali je bio "preterano" zedan napona, ako se ne varam 1.5v za 3ghz sto je previse...Otprilike na 2,6-2,7ghz i 1.35v...
Msi je sa nekim starijim plocama (kod mene nforce 570) kuburio sa nekim blesavim setovanjima za memoriju, ma kako god postavio u biosu, forsirao je svoje postavke. Ne znam kakvo je stanje sa novijim plocama.
Mali paradoks, proc se skoro nigde ne pominje u listi podrzanih u biosima, moracu da preturim po kineskim sajtovima :D
Rorty, jeste "bio" predvidjen samo za kinesko trziste ali .... resto pretpostavi :D

Nazad
Vrh Dno