Šta je novo?

Da li je ispravan cpu?

lazar.aleksic

Cenjen
Učlanjen(a)
05.03.2010
Poena
154
Imam maticnu plocu m2n-mx, koja je am2 socket. Kupio sam amd 5000+ x2 2.2ghz 45nm. Stavio sam cpu u maticnu, upalio komp i sam se ugasio za 2-3 sekunde. Palio sam ga tako 2-3 puta. Kasnije sam proverio na asusovom sajtu da podrzava samo 5000+ x2 na 65nm i 90nm. Nemam gde da proverim da li se pokvario procesor. Da li treba uopste da brinem? Da li se mogao pokvariti? Maticna ploca je ispravna, vratio sam stari procesor. Naravno hteo sam da kupim novu maticnu plocu koja podrzava 5000+ 45nm, ali se pitam da li je procesor ispravan, tj da li ima smisla kupovati?

pokusaj da resetujes bios sa dzamperom ili izvadi bateriju i malo sacekaj...naravno sve iskljici kad resetujes bios

Problem je u tome sto sam izvadio cpu tj. vratio sam stari procesor. Nemam vise paste.

bez hladnjaka ne,ali sa hladnjakom bez termalne paste bi mogao za to sta je tebi potrebno

Da li ima smisla da ista pokusavam, kada na cpu support listi maticne nema ovog pocesora?

verovatno ne,prodaj tvoj stari cpu i tu plocu i uzmi odgovarajucu polovnu za te pare sto dobijes

Je li procesor nov ili polovan?

Jesi video da radi kad a si kupovao? Ako znas da radi, ne gine ti nova ploca.

To je deneb jezgro a tvoja ploca ne podrzava ni phenom I ni II. Ako imas kod nekoga noviju plocu (am2+) pa da probas proc, ovako nista konkretno neces da uradis. Mislim da ti ne gine nova ploca.
Ako se ne varam proc je isti kao 920-940 i ne mozes da ga ubodes u am3.
Everton ti je lepo predlozio sta da radis ako je proc ispravan.

To je deneb jezgro a tvoja ploca ne podrzava ni phenom I ni II.

5200+ sigurno nije Deneb jezgro, niti je CPU od 45nm. Moze biti brisbane (65nm) ili Windsor (90 nm). Na sta si ti mislio?

Poslednja izmena:
Beagle, ajd mi samo nadji gde sam napisao 5200+? u stvari gde je uopste pomenut u ovoj temi? Pogledaj prvi post i koji proc se pominje.
http://www.cpu-world.com/CPUs/K10/AMD-Athlon X2 5000+ - AD5000ODJ22GI (AD5000ODGIBOX).html
Vec sam napisao u nekoj od tema da sam vec par puta naleteo na taj proc i da je retko gde hteo da radi na starijim am2 plocama.

Moja greska, ja sam mislio na Athlon64 X2 procesor, a ne na Athlon X2. Ako je verovati cpu-worldu (a dosad nisu gresili), ovaj CPU je krajnje zanimljiv: Deneb sa zakljucanim L3 i dva jezgra. TDP od samo 65W (verovatno zbog niskog radnog takta). Onda nije ni cudo sto ne radi na m2n-mx (nema 4+1 faznu napojnu jedinicu)..

Vrh Dno