Šta je novo?

AMD vs nVidia

Pimpdude

Cenjen
Učlanjen(a)
06.12.2010
Poena
154
Pozdrav svima. Necu da gnjavim previse, treba mi samo misljenja oko ovog izbora posto sam ja trenutno na fifti, fifti. Hocu da unapredim moju R9 270x, i duze vreme sam bio zagrejan za GTX 970. Sad kad sam vec dosao na to da idem da kupim nesto, naisao na neke testove za R9 380x od 4gb pa se sad dvoumim.

Znam da u cenovnom rangu nije isto, Amd ima nova (od Madjara) za 250e a gtx 970 za te pare samo polovna ali sa dve godine garancije (Ima neki lik na KP iz Ns-a sa 24 meseci garancije). Sta je po vama bolje? Ugl najvise za gejming, ne koristim neke zahtevne programe ili sl. Procesor imam fx 8350. Hvala unapred.

Gtx 970 bez razmisljanja sve igre optimizuju za zelene.

cemu ova tema?

A cemu ovaj komentar? Trebalo mi je misljenje, trazio sam i dobio. Nigde nisam naisao na direktno poredjenje za ove dve karte, pa zato... Hvala darkbaron-e ... Ako sam promasio temu izvinjavam se. Neka moderator izbrise.

Poslednja izmena:
ne treba nam jos jedna versus flejm tema. nisi nasao nigde direktno poredjenje? znam za jadac,:D

Ima,naravno. Ali osim npr UserBenchmark ili GpuBoss, neka konkretnija iz prve ruke nisam nasao. Ima puno tema za R9 380 ali ne i za R9 380X. Hvala u svakom slucaju...

Prakticno je GTX970 brza 25-40%, kako u cemu... ako je za iste novce, ne vidim razlog za dvoumljenje. Ako ti se ne bas ne zuri sacekaj GTX1070 I Polaris, ako nista drugo, pasce cena GTX970 I R9 380x :D

GTX 970 bez razmisljanja, ili da lovis polovnu 290 ili 290X nereferntnu, ali zbog rudarenja jos je jaka cena istih. I naravno valja sacekati jos koji mesec ako nije hica, pa da vidis da nabavis nesto novo od nvide ili amd-a ili da pazaris 970 po jos nizim cenama :)

GTX970 naravno. Ona je u klasi iznad 380X.
Jedino sto je sada takav momenat pa se generalno ne isplati davati vise od 250 evra na graficku.

Dobru ponudu ti je dao taj lik sa KP, a ionako uz tvoj FX ne idu jace karte od GTX970. :)

Poslednja izmena:
Hvala vam. Ostaje onda moj prvi izbor za 970 :) Pasce im cena sigurno sad kad izadju 1080 i 1070, ali ne verujem da ce to biti drasticni pad , i u kracem vremenskom periodu...

The Wall Street Journal je objavio cenu na novi radeon rx 480 - 200$, stizu vec krajem juna. Uskoro za 200 eur bice graficka sa potrosnjom do 150W (1x6pin pci-e) i 5,5Tflop (8gb ddr5, 256bit). Znaci brze od 970, jeftinije i sa punom podrzkom dx12 i hevc.

I sa madjarima verujem da prva 3 meseca nece biti ispod 240-250e, no dobro, bitno da postoji izbor, pojeftinice vec :)

Vrh Dno