Šta je novo?

AMD vs Intel - sta uzeti??

tw1sted

Čuven
Učlanjen(a)
29.06.2004
Poena
619
Prastara tema koja se stalno obnavlja, ali ovoga puta sam u nedoumici. Inace sam AMD fan jos od starog K5.
Zelim da kupim sledecu konfiguraciju:

1. Intel LGA Core2Duo E6300 1,86GHz 65nm LGA775 2MB L2 Cache 1,86GHz 1066MHz
2. Asus S775 P5N32-SLI SE DeLuxe
3. NX7950GX2
4. WD SATAII SE16 Caviar 16MB/250GB WDCaviarSE16,SATA,7200RPM,250GB,8,9ms,16MB
5. Kingston KVR 1G DDR2 667 CL5 667MHz DDR2 Non-ECC CL5 DIMM

Gledajuci testove na netu Intel se bolje pokazao od AMD-a 4200 dual, zato sam se i odlucio za ovu varijantu, ali vecina mojih kolega me ubedjuje u suprotno kako su testovi izlozeni na netu marketinski trik u korist Intela (naravno), i kako navedeni AMD procesor je mnogo jaci u realnosti.

Molim VAS za strucan savet, koje je optimalno resenje???
Komp iskljucivo uzimam zbog igranja i samo me interesuju perfomanse u igricama. Znam da ce sve lepo raditi sa ovom grafickom, ali i procesor ima veliki udeo u celoj prici!!!!

vecina mojih kolega me ubedjuje u suprotno kako su testovi izlozeni na netu marketinski trik u korist Intela (naravno), i kako navedeni AMD procesor je mnogo jaci u realnosti.

Ha, ha, ha... :crash:

Shto se tice konfiguracije, sve je OK samo bolje bi bilo da uzmesh neku drugu plocu. ASUS P5B Deluxe ili Gigabyte DS4.

:wave:

Prastara tema koja se stalno obnavlja, ali ovoga puta sam u nedoumici. Inace sam AMD fan jos od starog K5.
Zelim da kupim sledecu konfiguraciju:

1. Intel LGA Core2Duo E6300 1,86GHz 65nm LGA775 2MB L2 Cache 1,86GHz 1066MHz
2. Asus S775 P5N32-SLI SE DeLuxe
3. NX7950GX2
4. WD SATAII SE16 Caviar 16MB/250GB WDCaviarSE16,SATA,7200RPM,250GB,8,9ms,16MB
5. Kingston KVR 1G DDR2 667 CL5 667MHz DDR2 Non-ECC CL5 DIMM

Gledajuci testove na netu Intel se bolje pokazao od AMD-a 4200 dual, zato sam se i odlucio za ovu varijantu, ali vecina mojih kolega me ubedjuje u suprotno kako su testovi izlozeni na netu marketinski trik u korist Intela (naravno), i kako navedeni AMD procesor je mnogo jaci u realnosti.

Molim VAS za strucan savet, koje je optimalno resenje???
Komp iskljucivo uzimam zbog igranja i samo me interesuju perfomanse u igricama. Znam da ce sve lepo raditi sa ovom grafickom, ali i procesor ima veliki udeo u celoj prici!!!!

Nije marketinshki trik.Pogledaj testove pa ce ti biti jasno da Intel core2duo cpu bije AMD u istom cenovnom rangu i to ubedljivo.U svakom sluchaju bolja je kupovina c2d nego nekog amd pandana u toj klasi.
A te tvoje kolege lupetaju....

a sta fali 6300? :)
odakle ti znas da preporucis nekom skuplji CPU :)?.... za razliku u parama (npr. izmedju 6300 i 6600) pametnije da uzme bolju grafiku jer se tako vise dobija nego jachim procesorom.

Napisao sam po mogucnosti, a grasak = AMD :D

Po meni svaki C2D je bogastvo, pa makar i najslabiji bio, a koliko sam video covek ocigledno ne misli toliko na pare kada stavlja u svoju sledecu makinu NX7950GX2 ,)

Intel C2D je zaista bolja kupovina po svakom pogledu (sem ukoliko si veoma, veoma tanak s parama) od AMD AM2.

Dakle moja preporuka za E6300 za one sa plicim dzepom, a E6600 za one sa dubljim. 1GB ti je knap, bolje 2x1GB. Ja bi na tvom mestu radije E6300 sa 2GB memorije nego E6600 sa samo 1GB. Naravno najbolje je E6600 sa 2GB, ali to naravno kosta...

Sto se graficke tice, zaboravi na 7950GX2, preskupa je za ono sto nudi a G80 na pragu. Za upola para kupi lepo 7900GTO ili X1900GT ako si ATI fan i uzivaj u njoj barem godinu dana, dok se mainstream DX10 kartice ne pojave...

Poslednja izmena:
Hvala vam!!!
Upocetku mi je bilo cudno kako to da je ne toliko skupi intel poceo da bije amd-a, zato sam i pao pod pritisak vecine.
Graficka je vec kupljena tako da vise ne mogu da biram, a sto se tice ram-a i ja mislim da je 1GB knap (smesno je kad pomislim da i graficka ima 1GB), ali vidim da vecina fura 1GB pa rekoh bice mi dovoljno. Sve u svemu idem po prvobitnom planu - INTEL!!!!
Jedva cekam da vidim razliku izmedju starog 3200 Venice i novog c2d.:D

Vrh Dno