Šta je novo?

AMD Turion64 X2 DualCore vs Intel Core2Duo

• Začetnik teme Začetnik teme GaD
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

GaD

Čuven
Učlanjen(a)
26.03.2004
Poena
609
Pokusao sam search ovdje i na google, ali nista konkretno da nadjem.

Ima li neko uporedna testiranaj ova dva procesora?

U sustini sta preporucujete ?

Inace nasao sam ovaj lap top:

ACER Aspire 5520G-302G16 - 735 eur + PDV

AMD Turion64 X2 DualCore TL56 (1.8GHz/2x512kB)
*NVidia GeForce Go 8400M GS 128MB GDDR2 DX10
*2GB DDRII (2 x 1GB)
*160GB HDD SATA (5400rpm)
*DVD-RW dual layer
*NVidia GeForce Go 8400M GS 128MB GDDR2 DX10
*15.4" WXGA 1280x800 HighBrightness
*Integrated WebCam 0.3MPix, S-Video TV out, Dolby certified surround sound system, S/PDIF, 4xUSB, DVI/HDMI, Expresscard, 5-in-1 card reader, FireWire, Modem, G-LAN, WLA N802.11 a/b/g 12 function buttons
*6 cell 71W battery life up to 3:00h
*Tezina 2.75kg
*Garancija 1 godina,br> *Microsoft Vista Home Premium

C2D je negde u proseku oko 15-tak posto brzi na istom taktu i nesto manje trosi (i samim tim i zagreva) kad je opterecen. U idle-u su tu negde po potrosnji...

Za konkretnu upotrebu lapotopa oba proca radesasvim dobro, mozda ti je bolje da obratis paznju na druge speifikacije lapa, tipa ekran, garancija, ugibanje tastature, ulazn/izlaz portovi, ram/hdd/grafa itd...OS koji ide uz njih i dali ide...itd....
sa 2GB rama neces primetiti razliku u svakodnevnom radu, skoro pa cime god da se bavis.

Ok hvala vam.

Inace ja bih ga koristio za programiranje PHP,Mysql, VB.NET, MSSQL... I naravno morao bih photoshop upalit.

Mislim da bi ovo moglo dosta lagano da me sluzi, jer sam koristio jedan asus prije i odlicno me sluzio, jedino me ekran zezao zbog boja.

Ok hvala vam.

Inace ja bih ga koristio za programiranje PHP,Mysql, VB.NET, MSSQL... I naravno morao bih photoshop upalit.

Mislim da bi ovo moglo dosta lagano da me sluzi, jer sam koristio jedan asus prije i odlicno me sluzio, jedino me ekran zezao zbog boja.

Mali komentar koji je samo delom off ali cisto da imas i to u vidu, mada predpostavljam da ces to uzimati ovde... ali bas gledao nesto na netu i na HP-ovom sajtu naleteo na ovo:
http://www.shopping.hp.com/webapp/shopping/cto/computer_customize_components.do

Znaci rec je o istom laptopu ali imas doplatu za ekran koji ima bolji spektar...."17.0" WXGA+ High-Definition Ultra HP BrightView Widescreen Display (1440 x 900) Ultra BrightView offers an improved color gamut by 72%"

Jedino ako nije rec o marketinskom triku... kako bi samo uzeli pare na malo vecu rezoluciju!!!

Ja do sada nisam znao da ima i ta opcija... i iskreno bas sam prijatno iznenadjen!!!
Pa ako ti boje znace...

Poslednja izmena:
Drugar mi radi u AMD office-u u BGD 🙂 i baš ima taj ACER gore (5520G-302G16) i generalno je zadovoljan, kaže da ga nerviraju NVidia driveri ali to može biti profesionalna deformacija obzirom da je AMD / ATi fan po prirodi posla.

Moj ti je savet da razmisliš i o modelu 5520G-(nešto nešto)25 koji ima em veći HDD (250GB) ali ono što je bitnije je da ima NV8600GT grafiku, mislim da je to bitan dobitak. Cene je taman za toliko veća, tj nekih 80-90 EUR, valjda...

Da samo to treba nac 🙂 Poludjese me ti dodaci posle oznake modela.

Uzgred Aleks, jesi li dobio PM koji sam ti poslao, ako jesi, onda mi nisti odgovorio 😉

Nazad
Vrh Dno