sam633
Slavan
- Učlanjen(a)
- 23.11.2011
- Poena
- 405
AMD nema i dalje toliko napredan IPC.
Da, da, da, da, da, da, da .......
Niko živ više ne puši te priče.
Poslednja izmena:
AMD nema i dalje toliko napredan IPC.
Da, da, da, da, da, da, da .......![]()
Niko živ više ne puši te priče.
![]()
Kada je izašao prvi Ryzen (1800X), Stilt sa AT foruma je uradio detaljno IPC poređenje, sa gomilom što sintetičkih, što real-world programa. Prosečna vrednost je naravno na strani Intela, ali u nekim situacijam je Zen bolje rešenje, u nekima KL. Tako da jedino što možeš da okačiš mačku o rep jeste tvoj komentar. Posebno u temi gde se diskutuje o non-gaming procesorima.Sintetika a jos nije relevantna..
Ja kad vidim gomilu testova za profi namene i ucinak u igrama gde Intel prednjaci sa po 20-30 fps-a tu se sva prica zavrsava.
Te grafikone iz beznacajnih benchmark testova mozemo i ja i ti da okacimo macku o rep jer nemaju realnu primenu!
Kada je izašao prvi Ryzen (1800X), Stilt sa AT foruma je uradio detaljno IPC poređenje, sa gomilom što sintetičkih, što real-world programa. Prosečna vrednost je naravno na strani Intela, ali u nekim situacijam je Zen bolje rešenje, u nekima KL. Tako da jedino što možeš da okačiš mačku o rep jeste tvoj komentar. Posebno u temi gde se diskutuje o non-gaming procesorima.
Greska u koracima...[/SPOILER] Ja kad vidim gomilu testova za profi namene...
AuuuuHoce da sahrane Intel :d respect, kome zaista treba ovakav procesor sada vjerovatno trlja ruke.
Te grafikone iz beznacajnih benchmark testova mozemo i ja i ti da okacimo macku o rep jer nemaju realnu primenu!
taj SMT je vise mit
IPC dolazi do izrazaja
Necu da trujem threadripper temu
I bolje nemoj.![]()
Prica o IPC po meni je trla baba lan.
Tako da je Cinebench bas pokazatelj kao i drugi benchmark testovi, ti testovi nisu naklonjeni niti optimizovani niti vise za Intel niti vise za AMD
Ma sta zna Stilt uopste...![]()
Pogresno si me razumeo.
Mislio sam o dominaciji IPC Intela u odnosu na AMD.
Ako su procesori , mislim na ove najmodernije, i jednog i drugog prozivodjaca na istom kloku, razlika IPC je na nivou statisticke greske!Nisam tvrdio da je to nebitno ili da nema pomaka u generacijama procesora!
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari