Šta je novo?

AMD SocketAM2+ & SocketL1+ ploce

• Začetnik teme Začetnik teme Nedjo
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Znam, AM2 procesori ce raditi na AM2+ podnozju, Phenom je unazad kompatibilan, smorise vise sa tim.
pre svega bas jeftinije ploce podrzavaju Phenom a ne podrzavaju 125W X2 procesore: http://global.msi.com.tw/index.php?func=proddesc&prod_no=1244&maincat_no=1&cat2_no=171

Pa upravo je razlog taj sto dva Phenoma koja su podrzana imaju TDP 95W(znaci manji od 125W).Razlog je slabiji pwm koji ne podrzava najbrze Athlone i Phenom 9700(2.4Ghz), a svi su 125W...

Evo samo za gx-x 🙂 ,poslednja slicica(sa Spider prezentacije) o kompatibilnosti buducih i sadasnjih procesora sa AM2/AM2+/AM3 plocama:
http://images.dailytech.com/nimage/6612_large_phenom.JPG

Poenta je u mem. kontroleru(duh 🙂 ).AM3 procesori ce imati oba(DDR2/3),pa to znaci da idu u AM2(+) ploce.65nm Stars imaju samo DDR2 pa idu u AM2(+) ploce i logicno ne mogu u AM3,iako su pin kompatibilni.Trenutni Athloni idu u AM2(+) ploce,isto kao i Stars.
Bilo je ranije price i cak PDF fajl koji je opisivao DDR3 podrsku unutar Phenoma(65nm) ,ali verovatno je AMD odustao od te podrske zbog relativno brzog prelaska na 45nm verziju koja ce zato imati oba,u drugoj polovini 2008. god.

Ceo tekst o Spider launch-u na DT :
http://www.dailytech.com/AMD+Spider+Crawls+Up+the+Water+Spout/article9691.htm

DT pominje i 2.4Ghz Phenom-a koji je vec ranije "nestao" sa novembarskog roadmap-a i koji ce biti izbacen na trziste u decembru.
AMD guidance originally stated that a 2.4GHz Phenom, dubbed the Phenom 9700, would also launch on November 19, however last minute roadmap updates indicate this chip will come in December instead.

Poslednja izmena:
ja sam pricao o onome iz predzadnjeg reda sa te slicice aka "May need 8M-bit BIOS" ... ali ne bih da zalazim dublje u raspravu...Cisto imam neki osecaj da ce phenom na AM2 plocama raditi kao ddr2 na ddr1/2 hibrid plocama...

DFI je objavio listu sAM2 ploca koje ce podrzavati Phenom

http://my.ocworkbench.com/bbs/showthread.php?p=423574#post423574
1. LP UT NF590 SLI-M2R/G
2. INF NF ULTRAII-M2/G
3. INF NF570 SLI-M2/G
4. Inf CFX3200-M2/G

obzirom da pouzdano znam da cetvrta ploca ima 4 MB BIOS, jasno je da je Oskar seo i optimizovao BIOS tako da onih 30KB koda potrebnih za podrsku phenomu taman stanu.

Ipak ce izgleda najveci proizvodjaci pokriti gotovo sve AM2 ploce koje su proizveli - na spisku Gigabyte-a je i moja ploca, M55Plus-S3G sa 6100+nf430, koja ima 4Mbitni BIOS cip. Naravno, kakva ce biti situacija sa manjim proizvodjacima, ostaje da se vidi.

Biostar zna da zakasni sa hi-end ponudom, a ponekad i da je preskoci .

Poslednja izmena:
Najbolje bi im bilo da preskoče 790, mogu spakovati fabriku i ići kući odmah.

Ima i MSI za nekih ~150e 🙂

He he, Msi i Amd, no way man 😉

cuj, nije bas ni ovaj intel + biostar sretan brak ali ajde...

Imam m2n32-sli deluxe i nije prihvatala wd 32000 Sata2,i to pokusao sam sa dva komada,i ni na jednom nece da radi sistem,blokira i resetuje se,onda sam nabavio segate 250gb sata2,i za deivno cudo radi perfektno.U cemu je uopste bio problem inace ostatak konfiguracije je:athlon 3500,ge force 7600 2GB rama...

Auuu Miodraze, gde ti pade napamet da rezurektujes ovaj tred? 😀

😀

Aj kad je chovek digao ovaj tred, Nedjo jel ima nekih shotki AM3 plocha? 🙂
Nop 😉

ali evo malo slika novih ploca sa 750 SouthBridge-om:

790GX:
IMG_0628.jpg

ovo se smesi kao moja sledeca ploca sa 790FX chipsetom:
IMG_0629.jpg

P.S
Albatronov klon 790GX modela:

IMG_0583.jpg

Imam m2n32-sli deluxe i nije prihvatala wd 32000 Sata2,i to pokusao sam sa dva komada,i ni na jednom nece da radi sistem,blokira i resetuje se,onda sam nabavio segate 250gb sata2,i za deivno cudo radi perfektno.U cemu je uopste bio problem inace ostatak konfiguracije je:athlon 3500,ge force 7600 2GB rama...

Kakve to veze ima sa ovim threadom?

ju, ju, ju pa ovaj albatron postao isti kao DFI

ju, ju, ju pa ovaj albatron postao isti kao DFI
ako pogledas ostale Albatronove ploce, videces da su to zapravo Jetway ploce sa drugim imenom... jednostavno Albatron koristi usluge drugih proizvodjaca...

Bilo ih je pre i u Pakomu... sećam se. Ali, nisam ih skoro video.
Pozdrav :wave:

Nazad
Vrh Dno