Šta je novo?

AMD Sempron 2800

DJx

Slavan
Učlanjen(a)
04.12.2005
Poena
304
Uzeo sam AMD Sempron 2800 ( 2.0 GHz - 166x12 ). Ploca je Epox 8RDA. BIOS na njoj je
stariji pa ga prepoznaje kao Athlon XP 2400+ (iako je kod njega FSB 133). Meni ovo nije
problem, ali eto prosto pitanje: da li ima potrebe da flash-ujem BIOS na ploci ? Na
oficijalnom sajtu postoji verzija koja ima podrsku/prepoznaje Sempron procesore.

Unapred hvala.

DJx je napisao(la):
Uzeo sam AMD Sempron 2800 ( 2.0 GHz - 166x12 ). Ploca je Epox 8RDA. BIOS na njoj je
stariji pa ga prepoznaje kao Athlon XP 2400+ (iako je kod njega FSB 133). Meni ovo nije
problem, ali eto prosto pitanje: da li ima potrebe da flash-ujem BIOS na ploci ? Na
oficijalnom sajtu postoji verzija koja ima podrsku/prepoznaje Sempron procesore.

Unapred hvala.
Ako ti ne smeta kako sada prijavljuje procesor nema potrebe da ga flesujes. Stavi rucno magistralu na 166Mhz i to je to.

mislim da su postojali neki athloni 2400+ na 166x12 - i meni ploca tako prepoznaje cpu kad ga stavim na 166x12 - a shto se prepoznavanja tiche - zar ne zvuci lepse athlon nego sempron :d

BIOS verziju sa oficijalnog sajta nisam uspeo da ubacim. Moja ploca je 8RDA, a ta verzija je za 8RDA+ ploce. Upravo i prijavljuje to sto nedostaje LAN npr. :) Neka druga verzija ne postoji za moju plocu. Malo sam googlao i naleteo na noviju verziju bas za Epox 8RDA, 4/12/2004, ali nisam nista time dobio. Flash je prosao super, ali je sve isto, procesor je i dalje Athlon 2400+ (zvuci lepse, nema sta :)). Da li postoji jos neki sajt gde bih mogao da pogledam za BIOS. Ja sam jedino nasao www.zdnet.de. Pozdrav.

Mislim da bi trebao da flesujes bios (to ionako nije neki problem). Nije u pitanju samo prepoznavanje modela procesora, vec da ima jos nesto zbog cega bi to trebao uraditi.Idi na epox pa vidi,ja sam zaboravio sta to bese.

Nasao sam odgovarajuci BIOS za plocu i flashovao. Procesor sada prepoznaje kao Sempron 2800+, cak i kada podignem FSB na neku vecu vrednost, iako se menja brzina, ostaje ista oznaka, sto ranije nije bio slucaj sa "Athlon 2400+", koji je bio i 2600 i 2800. :) Da li je zaista bitan flash, bar u ovom mom slucaju oko prepoznavanja ? Pozdrav.

Nazad
Vrh Dno