Šta je novo?

AMD Sempron 140 + GA-MA78LM-S2H + Kingston 1GB DDR2 800 CL5

Kako je zavrsila o/c sesija?

Odlucio sam da prodam ovaj X4 620 i uzmem neku plocu za Semprona 140 (veoma raspolozenog za unlocking :p) tako da je tvoja ploca usla u uzi izbor.

Ostale dvije su MSI 740GTM-P25 i MSI 760GTM-P33.

Prva ima HT 1.0 (ne znam koliko je to lose), a druga nema HT i NB mnozioce tj. mogucnost promjene istih!?

Sat vremena kasnije...

Rezultati su porazavajuci...

Podesavanjem ACC opcije na Auto i EC firmware-a na Hybrid dobijem mrtvu mashinu koja se ozivljava jedino praznjenjem CMOS-a.
Ima li neko ideju zashto to kod mene ne radi ? osim toga shto mi je overclockovanje nepoznanica :type::wave:

Mislim da si pogresio u startu. ACC stavi na All Cores a firmware ostavi na Normal. Danas sam na poslu probao jedan Sempron 140 i rezultat je Athlon II x2 4400e odnosno 440. Provereno sa 5-6 razlicitih cpuid program, ortoh radio 30min bez problema. Ploca je GA-770nesto-US3. Nisam imao vremena da probam jos koji ali sudeci po forumima ne bih rekao da su shanse manje od 50%. Od ponedeljka cu nabaviti jos neku plocu sa SB710 pa da probam jos neki Sempron. Eto nama dualcore cpu za 30ak eura.

Mislim da si pogresio u startu. ACC stavi na All Cores a firmware ostavi na Normal. Danas sam na poslu probao jedan Sempron 140 i rezultat je Athlon II x2 4400e odnosno 440. Provereno sa 5-6 razlicitih cpuid program, ortoh radio 30min bez problema. Ploca je GA-770nesto-US3. Nisam imao vremena da probam jos koji ali sudeci po forumima ne bih rekao da su shanse manje od 50%. Od ponedeljka cu nabaviti jos neku plocu sa SB710 pa da probam jos neki Sempron. Eto nama dualcore cpu za 30ak eura.

Ista ploca kod mene samo bez "H" (nema HDMI), podesio EC Firmware Selection na "Hybrid", a ACC sam stavio na "All Cores".
Mislim da sam probao i na "AUTO" i da je isti slucaj, ali provjericu jos jednom kada dodjem kuci.

Win + Mplayer

Nisam siguran dal radi hardverski dekoder, iskreno nemam pojma ni kako se ukljuchuje/iskljuchuje ?

accelerationk.jpg

to ovo ?

upravo sam sada skinuo mplayer :) davno ga nisam koristio .. evo mojih utisaka :
nekako mi se cini da kmplayer ima manji % cpu usage, bar nekih 10-15% manje i veci gpu usage od mplayer ...

Ista ploca kod mene samo bez "H" (nema HDMI), podesio EC Firmware Selection na "Hybrid", a ACC sam stavio na "All Cores".
Mislim da sam probao i na "AUTO" i da je isti slucaj, ali provjericu jos jednom kada dodjem kuci.

Ja sam stavio ACC na All Cores a firmeware sam ostavio na Normal, sve ostalo na def.

Danas sam sa plocom GA-MA74GM-S2 (rev. 4.0) probao tri Semprona i sva tri su radili kao Athloni II x2 sa 2x1MB L2 kesh-a. Ploca se inace moze naci u prodaji za 40 i koji euro preko a Semproni za 30-ak sto skupa cini najejeftiniju varijantu DC mashine. Jedinu anomaliju koju sam uocio dok su radili kao Athloni, a vrteli su bogami prilicno Orthos, to je da SpeedFan i CoreTemp ne ocitavaju temperaturu procesora.
Probao bi jos kojeg Semprona ali dok sam probao treceg naiso lik koji je, posle mog objasnjenja sta radim, uzeo plocu sa stola, onako sa sve Sempronom platio i odneo :p.

Vrh Dno