Šta je novo?

AMD Ryzen 9000

• Začetnik teme Začetnik teme Deleted member 46590
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Meni ovde nešto malo 113W package power za 23558 skor... pošto sam ja sa starim AIO imao oko 22-22,5k sa 110-115W...
Negativni offset je verovatno da ne bi gruvao napone potrebne za veće taktove koje bi poukšavao za stock, pa odatle i samo 76-77 stepeni max temp mada ne vidimo odavde koliki je allcore boost, po skoru bih rekao nešto oko 5200-5250.
Kod mene je sa Atmosom, doduše 9800X3D (ne 9850) sa čistim windowsom negde na 23900 uz 5310-5315 allcore boost, samo su temperature 86-87-88 kad ograničim noctuu na ~70% (mada i na max nije mnogo bolje, ali jeste bučnije).
Svakako je najbolje da se provrti sve na pojedinačnim jezgrima i nađe kojem jezgru treba tih -25-24CO kad ostala rade normalno i na -26-27-28 pa da se tako dotera još niži CO a boost može i fabrički ili +200 pa dokle dobaci.

evo malo prosirio hwinfo..umorio se jadnicak..

Screenshot (148).webp

evo na 5.6..dodo scalar x1.

Screenshot (150).webp

nista onda..sutra mu dodam +200 pa da vidim..

probo, i slabo..podizo lagano, nece da preleti 5.74 iako sam iso na +200..

Screenshot (162).webp

na ovoj je 5.6
Screenshot (156).webp

Zasto downclockujes cpu?
Ozbiljno pitam, mozda mi fali neki info, koja je prednost toga?
manja voltaza, manje temperature, izbjegavas "clock stretching", duzi zivot cpu, duzi zivotni vijek za ventilatore jer ni njih ne moras odvrnuti..za gejming performanse bas nista necu izgubiti jer 3d v cache igra ulogu umjesto velikog kloka tipa 5.6 il 5.8.

Evo trne mi leva ruka nešto...

to i jeste resenje za gaming, razlika je nepostojeca jer je gpu usko grlo uvek, gubitak tipa 5% avg fps kad to nije slucaj

Ok, za 5070 stvarno nema razlike, na 5090 i ako ne velike, vec ima razlike, pogotovo ako je razlika 300+ Mhz, pa ko kako voli 🙂
Samo bi mi bilo logicnije da ako vec strojis 9850, mogao si odmah kupiti 9800 koji se osetno manje greje i manje trosi, a jeftiniji je.

Poslednja izmena:
manja voltaza, manje temperature, izbjegavas "clock stretching", duzi zivot cpu, duzi zivotni vijek za ventilatore jer ni njih ne moras odvrnuti..za gejming performanse bas nista necu izgubiti jer 3d v cache igra ulogu umjesto velikog kloka tipa 5.6 il 5.8.
Sta vi ljudi pricate da li ste zdravi, kakav zivotni vek svakako sve menjas posle manje vise 5 godina.

da se ne umori mnogo 🙂

Nazad
Vrh Dno