Šta je novo?

AMD Ryzen 7

Ne postoje B-Die bin na 2400mhz, makar ne koliko ja znam. Oni su uglavnom visi binovi, ali se dobro i klokuju. Bice sada masovno novih B-die chipova, tako bar cenim, jer ce se sada prodavati i za AMD, ne samo za Intel.

Dzabe drugim chipovima napon, donekle ce skalirati i onda ce stati. B-die je najbolji izbor sto se tice ram memorije trenutno. A i cene ce uskoro pasti malo.

Ne postoje B-Die bin na 2400mhz, makar ne koliko ja znam. Oni su uglavnom visi binovi, ali se dobro i klokuju. Bice sada masovno novih B-die chipova, tako bar cenim, jer ce se sada prodavati i za AMD, ne samo za Intel.

Dzabe drugim chipovima napon, donekle ce skalirati i onda ce stati. B-die je najbolji izbor sto se tice ram memorije trenutno. A i cene ce uskoro pasti malo.

Hvala za info. Taman do juna da se sve iskristalise i da se sastavi AMD masina.

Cenim da je 1600x Lebron za oniliko koliko kosta :)

G.Skill FlareX DDR4-3200 C14-14-14-34 1,35v Review

http://ocxtreme.net/viewtopic.php?f=8&t=48&p=334#p334
Ovi nisu normalni... Jeste da je memorija fantastična, tu nema nikakve sumnje. Ali, zar nije vrlo opasno terati memoriju na čak 2 V u BIOS-u, svejedno za koliko kratko vreme?

Kako AM4 ploče izdržavaju ove visoke napone za ddr4 memorije?

Pošto vidim ovde sa linka da je testirano na Intel platformi.

Gesendet von meinem GT-I9295 mit Tapatalk

Veoma lepa memorija, steta sto je testirana na intelu :/
Da li bi uspeli da izvuku 4000+ na amdu pitanje je.

Inace nisam je video jos kod nas u ponudi. Kod nemaca skoro 200 jura nije malo.

Nece joj nista biti na 2v, ddr4 trpi visoke napone. Cak i ddr3 memorije neke mogu za testove da idu na 2v. Evo sada skoro GTX2 Dominatori su bili na 2.1v prilikom testiranja na Sandy Bridge platformi. :)
Mozda nece moci 4000mhz na AMD-u, ali po svemu sudeci 3600 nece vise biti problem, pa cak j vise.

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk

Jedan update što se tiče memorije. Posle BIOS update-a za Asus B350M-A koji je doneo AGESA update konačno sam uspeo da poteram memoriju (G.Skill Ripjaws 3000) na 2666.
Morao sam podići napon na 1.4 za memoriju i na 0.85 za SOC i poprilično da olabavim tajminge (18-18-18-38), ali konačno radi.

Nadam se da će neki sledeći BIOS update dodatno ispeglati stvari. Za sada za stabilni rad se vraćam na 2400 (12-12-12-30) i default napone.

Sa posljednjim updatom biosa na Asrock x370 Pro gaming memorija sada radi na 2400MHz a radila je na 2666MHz.
Osim toga odustao sam od 3900 MHz za overklok jer ne prolazi OCCT više od pola sata, izbacuje greške. Povećavao sam napon do 1,44v i opet puca OCCT poslije najviše sat vremena.
Ja hoću stabilan PC tako da sam vratio na 3800 MHz sa 3,625V gdje mi je OCCT radio oko 3h bez grešeke, nisam više mogao čekati. Mada pustiću preko noći bar 10tak sati da radi.

Za 100MHz vise trazi 0.08V vise..

Cak i da prolazi testove ne bi vredelo zbog povecanja potrosnje i toplote za tih 100MHz.

Poslednja izmena:
najnoviji bios 0604 nije za povecanu stabilnost i veci overclock memorije, konkretno za 50% rama ce da poboljsa, al za ostalih 50% ce da pogorsa,
0604 je to samo da ispravi fma bug,iskljuci HPET kao potrebno za instalaciju ryzen-a i da smanji latenciju memorije malo.
Tek za mesec dana bios u maju je za veci broj stabilnijih ram stickova i vece brzine/otkljucane sub-timinge.

Radicu isto i za Ryzen 5, cime budem bio u mogucnosti :)

Samo nemoj porediti sli jedne konfe sa singl druge, nije relevantno, i malo lakše da se vidi FPS :). To bi verovatno svako hteo.

SLI jedne konfe, je cisto da malo uposlimo Ryzen-a :d Ne vidi se dole ali se vidi bocno na ovim brojkama. Ako se i tu ne vidi onda ne znam stvarno sta je sa YT obradom klipova..

SLI jedne konfe, je cisto da malo uposlimo Ryzen-a :d Ne vidi se dole ali se vidi bocno na ovim brojkama. Ako se i tu ne vidi onda ne znam stvarno sta je sa YT obradom klipova..
Ima smisla mada zbunjuje to malo, vidiš u komentarima. Zato neki revieweri stave neke niske rezolucije ili low podešavanja pa cpu dođe do izražaja. Vidi se fps nego nije pregledno za poređenje. Možda je cimanje to u obradi staviti kao što neki rade uvećano i jedno pored drugog. Govorim samo kao gledalac, ne kao kreator i editor videa :)

Sa golem.de
ddr4_01.png
Dual rank daje bolje perf od single rank. Moze biti korisno za one koji jos uvek traze skupocen SR ram.

Ima smisla mada zbunjuje to malo, vidiš u komentarima. Zato neki revieweri stave neke niske rezolucije ili low podešavanja pa cpu dođe do izražaja. Vidi se fps nego nije pregledno za poređenje. Možda je cimanje to u obradi staviti kao što neki rade uvećano i jedno pored drugog. Govorim samo kao gledalac, ne kao kreator i editor videa :)

Gledaocima nikad da udovoljis :d Prosli put sam uradio kao sto si ti naveo, uvecano ali onda je bilo sto nije bilo pola pola :D Tako da nikad ne mozes svim grupama da udovoljis ;)

Pa gledaoc gleda kako da što informativnije provede tih par min videa; da isisa bitna zapažanja iz poređenja. A onaj ko pravi video radi satima i drnda se i normalno da je lakše zahtevati nego isporučiti :). Svakako like

Slazem se, videcu da napravim nesto bolje oko Ryzen-a 5 kada budem imao prilike ;)

TPU uopste nije merodavan, bolje citaj tweaktown kada su u pitanju maticne. Jedan od retkih dobrih reviewera na engleskom.

With a 16-phase CPU power delivery design capable of 300 W
Ali bas bih voleo da znam kako je dosao do ove u potpunosti pogresne brojke :)

Sad to na stranu, Taichi je po ceni u USA bestbuy ploca, steta sto je u Evropi daleko od toga. I bios imaju da peglaju dobrano.

Poslednja izmena:
Ne vezano za taj test Taichi je u toj klasi ubedljivo najbolja x370 ploča.

Za 260e ni ne sme da bude losa...

Pa to je mnogo skupo, a šta je sa jeftinijim pločama?

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Razne ploce, OC i temperature, e sad ne pise koja hladjenja koriste ali ono sto je bitno je da su naponi upisani.

Ryzen 1700 4.0Ghz 1.45 70 Asus pro prime Dave
Ryzen 1700 3.7Ghz 1.35 85 B350 gaming 3 Spawn
Ryzen 1700 3.8Ghz 1.375 in BIOS 63.5 ASUS ROG Crosshair VI Hero MNMadman
Ryzen 1700 4.0Ghz 1.375 72 asus x370 prime sakul
Ryzen 1700 3.8Ghz 1.287 72 biostar x370 gt7 gg
Ryzen 1700X 3.9Ghz 1.37 83 MSI X370 Gaming Pro Carbon Lee
Ryzen 1700 3.8Ghz 1.395 78 Asus Prime X370-PRO deload
Ryzen 1700 3.9Ghz 1.3 63 Asrock fat4l1ty k4 Goober
Ryzen 1700 3.8Ghz 1.35 62 asrock x370 taichi NB
Ryzen 1700X 3.9Ghz 1.375 65 Crosshair VI TheWiredSoul
Ryzen 1800X 3.8Ghz 1.3375v 35 ASUS X370-PRO Kim

Apropo Unigine Superposition Benchmarka, primetio sam da je uvek gpu bottleneck bez obzira kako ekstremno low podesis grafiku tako da je irelevantan test za ovu temu. Vise je za nvidija teme Neso

Kažem jer sam baš to merio i video da na 1080p extreme cpu radi na 13% a najviše 20% (kod učitavanja testa). Na 720p low je u radu testa oko 22% cpu a nikad više od 34%, pa zato kažem da je ovaj test baš samo za gpu. Možda nešto utiče cpu ali mi ne deluje po upotrebljenosti. Ima na Salazar studio youtube videu u opisu neki baš za CPU dobar simulator (Universe Sandbox 2) ali mora da se plati ili bar iznajmi.

Vrh Dno