Aj opet.
1) TDP nije = potrošnja.
2) AMD troši manje na default clocku, znači kada isključimo turbo boost i XFR(koji bazirano na potrošnji i zagrevanju podižu klok i napon) i Intelu kada ugasimo Turbo, dobijamo manju potrošnju na Ryzenu. To je i prikazano na new horizon eventu.
3) Kao što rekoh mi smo testirali pod specifičnim opterećenjem, neće svaki load isto opteretiti CPU. Mi smo koristili AIDU i tako se pokazalo. Takođe moraš imati na umu, stock potrošnja zavisi debelo i od BIOS-a i koliko on zada napona samom procesoru.
4) 6900k je imao bios peglan 3 godine dok je Ryzen imao prvi retail bios.
5) Mi smo koristili AIDU, koja nije real world load, vec sinteticki jahač.
Ako je max od 64gb koji je dovoljan za 99% ljudi usrano, onda jesu. To što se javio jedan lik kome navodno treba 128gb, to neću ni da komentarišem, smešno je.
Nisu specijalni moduli već su forsirani 1T tajminzi, koje usrani moduli ne mogu da postignu na višim klokovima. 1T tajming = bolje, jer je manja latencija.
Ne znam po kojoj računici ti Ryzen izađe skuplje od X99, te bih jako voleo to da mi sračunaš.
Zato što je nerealno očekivati da sa prvim batchom u tek pokrenutom 14nm procesu razbiju Intel koji optimizuje 14nm od 2014. godine komercijalno. To nećeš videti dok neki Fab ne pretekne Intel po proizvodnom procesu. Ovaj GloFo 14nm je na pola puta izmedju Intelovog 22nm i 14nm.
Uz to: 850 points in Cinebench 15 at 30W is quite telling. Or not telling, but absolutely massive. Zeppelin can reach absolutely monstrous and unseen levels of efficiency, as long as it operates within its ideal frequency range. (
https://forums.anandtech.com/threads/ryzen-strictly-technical.2500572/ )
Jednostavno ti govori da je nezreo proces i ima problem sa višim frekvencijama koje zahtevaju nesrazmerno veću potrošnju.
Reci mi jednu stvar koja nije ispunjena, a da je rečena od strane AMD-a? Hype je pravljen od strane populacije željne da se Intelu stane na put i ima 0 veze sa AMD-om. To neki ljudi pre poverovali random izvorima umesto zvaničnim AMD press materijalima je nevezano za realnost.
Odsvirali, ni blizu. To što šaka ljudi neće dobiti bolji proc od 5.0ghz OC-ovanog 7700k upola cene većinu ljudi zabole patka i nebitno je za celu priču.