Šta je novo?

AMD Ryzen 7

Ne treba mu, samo ga zanima da li može preko dodatne kartice, pa ako može neko da proba. :D
Evo probacu ja samo da kupim plocu, procesor, karticu i thunderbolt 3 uredjaj [emoji1]

Послато са Nokia 3410 уз помоћ Тапатока

I kad mu to učiniš, on stavi Sempronče na to, kao što sad ima Pentiumče. :D

Bitno da ima plocu skuplju 3x od procesora

Sto zezate Kostu, covek je potpuno u pravu. Za 300 evra ili 43000 dinara ploca treba da ima Thunderbolt 3, FireWire, svi USB da budu 3.1, da ima sve m2 slotove 'mesto sata 6gbps, najjaci 3rd party raid kontroler, pouzdanu mreznu komada cetiri na ploci, osam vrhunskih wifi dongle-ova, da stize zasebna profi zvucna u kutiji i da dobijes kupon na 50% popusta za bilo koji SSD. Kad vec nisu mogli da namontiraju jos jedan CPU slot i ponude plocu u EE-ATX formatu.

Nisam video da je bilo ranije, jos jedan u nizu testova.
https://www.ht4u.net/reviews/2017/amd_ryzen_7_1800x_im_test/

Zakljucak: nista bez fensi i ultra skupe DDR4 memorije.

Poslednja izmena:
Nađoh kupca za ryzen komplet. Jedan se lik javio samo na KP i pazario. Komplet ide u Niš. Sa bencha 0 (NULA) interesenata :) Toliko da se roba razgrabljuje. Pre će biti da ljude nije briga ili da nemaju para, čak ni ako je dosta jeftinije. Zanima me baš koliko je ukupno kompleta prodato u Srbiji, ne račujajući "madjare"...

@Sidious

Može kratak rezime za nas kome sajt otvara 3h i koju ne pričamo švabski? :D

EDIT: Ovo "kaže" čika google, ali mi ne otvara testove uopšte.

But what does that mean? It only shows that AMD would have had more time with the Ryzen launch so that these optimizations take place. More mature BIOS versions, just as they were just for the test, would have spared a lot of criticism for the launch. We can attest that we could work with Ryzen 7 1800X on a very round and supple running system and that with two different main boards.

Ryzen, however, also shows further improvements in other places. For example, the improved power consumption associated with the new manufacturing process. Because even at this point, you absolutely do not need to hide behind the top models of Intel and shows some better values. Hitzig is the Ryzen 7 1800X - but it may be cool with eight CPU cores and 16 threads, because after all, must be cooled in peaks up to 125 watts in the power consumption. The fact that this can be done very quietly is all the more pleasing for the customer and so one likes to accept higher temperatures.

Overclockers, on the other hand, have to adapt themselves to the fact that one can not achieve real OC successes quietly, unless one works with high-end water cooling. Ryzen needs cool temperature ranges, but also higher voltages in order to reach higher clock frequencies than 4.1 GHz. There is hardly any space left at home with air cooling.

AMD's prices can be understood as a clear battle against Intel, because with the Ryzen 7 1800X has compared to the Core i7-6900K with similar basic data, the clear more interesting CPU in the program and that for half the price. But there are other Intel processors, which play in about the same price range, for example the Core i7-6850K.

What does this mean for us? As usual: After the launch is before the launch. We have many more results, we now also have new BIOS versions for different mainboards and we have other mainboards and the Ryzen 1700X available, which is also to be considered. In addition, other processors are traveling to us and so it is called back to the test station. But first let's take a weekend off before Ryzen packs us again. One thing is certain: AMD is Back.

Poslednja izmena:
Nađoh kupca za ryzen komplet. Jedan se lik javio samo na KP i pazario. Komplet ide u Niš. Sa bencha 0 (NULA) interesenata :) Toliko da se roba razgrabljuje. Pre će biti da ljude nije briga ili da nemaju para, čak ni ako je dosta jeftinije. Zanima me baš koliko je ukupno kompleta prodato u Srbiji, ne račujajući "madjare"...

Pa sta ce im kada sve radi odlicno i sa ovim sto imaju?

Gledam test sto je Sidious okacio i recimo Witcher 3 performanse, i ne vidim razlog da mijenjam moj i7-2600K kog sam zajedno sa plocom platio 90 eura!

Gledam test sto je Sidious okacio i recimo Witcher 3 performanse, i ne vidim razlog da mijenjam moj i7-2600K kog sam zajedno sa plocom platio 90 eura!

I u tome I jeste najveci fail AMD-a, nisu izbacili ono sto trzistu masovno treba, vec su izbacili processor kakav ce pozeleti da kupi 0,01% korisnika. Dok npr, u Intelu su odlucili da spuste HT u mase, ponudili G4560 za 65e, a to je processor na kakav AMD verovatno jos dve godine nece moci da da odgovor.

Najavljeni za kraj drugu polovinu godine apu-ovi koji bi trebalo da budu 2/4.

Izbacili su prvo skuplje procesore jer je na njima najveca zarada, da su izbacili sve odmah sigurno bi bilo manje prodatih 8/16 modela.

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Izbacili su prvo skuplje procesore jer je na njima najveca zarada, da su izbacili sve odmah sigurno bi bilo manje prodatih 8/16 modela.

Apu ?
Zar nije najavljena R3 i R5 serija u drugoj polovini ? :)

Послато са D6503 уз помоћ Тапатока

A verovatno je ovako i veci marketinski efekat. Posto je trenutno magicna rec 7700k+igre onda performanse skoro kao 7700k, duplo vise jezgara + profesionalna primena kao 6900k za iste pare kao Kaby perjanica. Marketinski efekat sa R5 bi bio slabiji, u igrama nece stici I7, u MT ce biti ispod 6900 ostaje samo cena kao adut. A mozda i cekaju lose R7 primerke za R5.

R5 je u Q2, R3 malo kasnije.

http://www.eteknix.com/amd-confirms-ryzen-apu-2h-2017/

Edit: ovo je uglavnom vezano za laptopove, ali kao sto je covek napisao pred kraj teksta, bice verovatno i za Desktop.
Ne vidim razlog sto ne bi upotpunili ponudu, ali treba prvo i FX-ovi, Athloni i trenutni Apu-ovi da se prodaju [emoji4]

Poslednja izmena:
villy koja je cena ako nije tajna?

Kada narod u Srbiju bude k*njao pare kao pcela med mozda i budu kupovali ali dogod nam je jedan precednik a premijer vodi drzavu ce bude nazalost da tu privilegiju kupovine najnovijeg hardvera imaju cast samo odabrani a oni ostali ce morati da se snalaze na druge nacine.

Nista licno protiv tebe nego komentarisem ovako.

Ne znam sta si ocekivao da ces prodati sve cim izlozis na oglas ali ocigledno da si zaboravio gde si ziveo i radio pre emirata.

I u tome I jeste najveci fail AMD-a, nisu izbacili ono sto trzistu masovno treba, vec su izbacili processor kakav ce pozeleti da kupi 0,01% korisnika. Dok npr, u Intelu su odlucili da spuste HT u mase, ponudili G4560 za 65e, a to je processor na kakav AMD verovatno jos dve godine nece moci da da odgovor.
Jedino sto je fail je tvoj odgovor. Trziste je prezasiceno i nema masovne potraznje za bilo cime, prodaja pc je u padu koliko mi se cini. U takvoj situaciji, kada sa jednom platformom kreces od nule a sa imidzom iz minusa, moras da preduzmes korake koje je AMD delimicno sproveo, ne sve. Spustanje HT-a u mase je sa Gxxxx je cisti damage control, jer oni kojih ih kupuju, niti znaju sta je to, niti im treba, niti koriste sw koji moze da koristi HT na nacin kako je zamisljen. Dakle, AMD nije pogresio sa taktikom predstavljanja Ryzena, mozda je pogresio sto je dozvolio da se hype prebaci u overhypedrive i pogresice ako ne bude radio 24/7 na unapredjenju proizvodnog procesa, drajvera i jos kojecega jer u ruci ima potencijalno veliki hit. U svakom slucaju, kao korisnik Intela vec par decenija, navijam za AMD, dosta je bilo ove *******cije sa rastom performansi od 3% sa svakom "novom" Intelovom generacijom. Vreme je za Sandy Bridge 2! :d

Kada narod u Srbiju bude k*njao pare kao pcela med mozda i budu kupovali ali dogod nam je jedan precednik a premijer vodi drzavu ce bude nazalost da tu privilegiju kupovine najnovijeg hardvera imaju cast samo odabrani a oni ostali ce morati da se snalaze na druge nacine.

Ne znam sta si ocekivao da ces prodati sve cim izlozis na oglas ali ocigledno da si zaboravio gde si ziveo i radio pre emirata.
Vili je protumacio da ce biti potraznje jer su pojedini clanovi bili u katarzi zbog najavljenih/pokazanih Ryzen performansi a cak je u jednom momentu na ovom forumu zavladala opsta panika zbog moguce nestasice Ryzen procesora, visoke cene i nedovoljne ponude u madjara. U medjuvremenu se narod opasuljio, shvatio da nova tehnologija ipak ne nudi nasusno potrebne stvari (Thunderbolt 3) pa je razumljivo odusevljenje splasnulo a sa njim i potraznja. :D
I nemoj mesati politiku u ovo, nije ovaj forum za te stvari, imas Krstu ako osecas potrebu da se na taj nacin ventiliras:)

Jedino sto je fail je tvoj odgovor. Trziste je prezasiceno i nema masovne potraznje za bilo cime, prodaja pc je u padu koliko mi se cini. U takvoj situaciji, kada sa jednom platformom kreces od nule a sa imidzom iz minusa, moras da preduzmes korake koje je AMD delimicno sproveo, ne sve. Spustanje HT-a u mase je sa Gxxxx je cisti damage control, jer oni kojih ih kupuju, niti znaju sta je to, niti im treba, niti koriste sw koji moze da koristi HT na nacin kako je zamisljen. Dakle, AMD nije pogresio sa taktikom predstavljanja Ryzena, mozda je pogresio sto je dozvolio da se hype prebaci u overhypedrive i pogresice ako ne bude radio 24/7 na unapredjenju proizvodnog procesa, drajvera i jos kojecega jer u ruci ima potencijalno veliki hit. U svakom slucaju, kao korisnik Intela vec par decenija, navijam za AMD, dosta je bilo ove *******cije sa rastom performansi od 3% sa svakom "novom" Intelovom generacijom. Vreme je za Sandy Bridge 2!

Videcemo otprilike za godinu dana da li je moje vidjenje stvari fail ili tvoje. A ti ako si toliko siguran u AMD slobodno kupi jedno par hiljada njihovih akcija, pa se obogati ;)

Vili je protumacio da ce biti potraznje jer su pojedini clanovi bili u katarzi zbog najavljenih/pokazanih Ryzen performansi a cak je u jednom momentu na ovom forumu zavladala opsta panika zbog moguce nestasice Ryzen procesora, visoke cene i nedovoljne ponude u madjara. U medjuvremenu se narod opasuljio, shvatio da nova tehnologija ipak ne nudi nasusno potrebne stvari (Thunderbolt 3) pa je razumljivo odusevljenje splasnulo a sa njim i potraznja. :D
Kako sam se pronasao u ovome :d

Sto zezate Kostu, covek je potpuno u pravu. Za 300 evra ili 43000 dinara ploca treba da ima Thunderbolt 3, FireWire, svi USB da budu 3.1, da ima sve m2 slotove 'mesto sata 6gbps, najjaci 3rd party raid kontroler, pouzdanu mreznu komada cetiri na ploci, osam vrhunskih wifi dongle-ova, da stize zasebna profi zvucna u kutiji i da dobijes kupon na 50% popusta za bilo koji SSD. Kad vec nisu mogli da namontiraju jos jedan CPU slot i ponude plocu u EE-ATX formatu.

Zakljucak: nista bez fensi i ultra skupe DDR4 memorije.

Lepo odes i uzmes X99 Deluxe 2 i imas sve xD Cak i 2 lan porta :d

villy koja je cena ako nije tajna?

Pa, ovi kompleti su me izašli 570e ovde. Uzeo sam 5 komada, a jedan sam cancelovao, jer je trebao ići meni.
Kad sam video perf u programima koje ja koristim i loš OC, odustao sam.
Ostala 4 su išla za 4 drugara (na njihovo insistiranje), od kojih je jedan isto odustao. Platio mi je 100e, a ostatak je trebao da mi da kad dodjem.
Dogovorili smo se da mu ne vraćam pare, tako da je otišlo za 500e.

Nema veze Srbija, niti politika sa tim, niti gde ko živi. Na intenetu se vodi žustra rasprava, nestašica, ovo-ono, a u stvari ljudi samo zaludjuju. Ponavljam, zanima me samo koliko je prodatou Srbiji od početka prodaje. Dajem glavu da je ispod 20 komada.

EDIT: Preteče me Dr :D

Poslednja izmena:

Ma problem su igre. Na onom testu sve igre se vrte na 80/90/100 frejmova? To je nekad bilo nezamislivo i to u 1280 rezoluciji!

Sad videh odgovor.

Ja sam 2011 uzeo 2600K i P67, čim su uradili B3 reviziju. Da sam bio pametan kao moj drugar Dimco, pa da još imam tu konfu. Ali prokleta je to stvar...vuče da se menja uvek

Poslednja izmena:
Sad videh odgovor.

Ja sam 2011 uzeo 2600K i P67, čim su uradili B3 reviziju. Da sam bio pametan kao moj drugar Dimco, pa da još imam tu konfu. Ali prokleta je to stvar...vuče da se menja uvek

Kako koga :)

Ja sam 6-7 godina furao HD 5850, sve dok se nije pojavio Witcher 3. I evo danas ne vidim nista sto bi me natjeralo da mijenjam graficku ili CPU, znaci da je zahtjevno i da meni odgovara. U najavi takodjer.
Mozda zamijenim graficku?

Jel tebi treba thunderbolt 3?
Ne odmah! Ali zašto da ne, kad ima tako neverovatan protok.

Da li mi neko moze odgovoriti na pitanje ili niko ne zna? Da li meni treba ili ne sasvim je nebitna stvar.

Gesendet von meinem GT-I9295 mit Tapatalk

Nema trenutno Thunderbolt 3 kartica u Srbiji, Emmi dobija robu u cetvrtak pa mozda nesto bude.
Edit: a i onaj eksterni Transcend nema vise na stanju, doduse nije ni bio 3.0. Sacekaces malo na test, godinu do dve...

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
Bio je jedan fles i jedan eksterni hdd sto ja znam u nasim radnjama. Mozda u Svabiji ima vise pa bi bilo lepo da neko od tamosnjih, ako je dokon i uci jezik, istestira pa javi. Trebalo bi da su USB 3.1 tip C i thunderbolt kompatibilni ali ne znam kakav je odnos 3.1 vs thunderbolt sto se protoka tice.

Pa, ovi kompleti su me izašli 570e ovde. Uzeo sam 5 komada, a jedan sam cancelovao, jer je trebao ići meni.
Kad sam video perf u programima koje ja koristim i loš OC, odustao sam.
Ostala 4 su išla za 4 drugara (na njihovo insistiranje), od kojih je jedan isto odustao. Platio mi je 100e, a ostatak je trebao da mi da kad dodjem.
Dogovorili smo se da mu ne vraćam pare, tako da je otišlo za 500e.
EDIT: Preteče me Dr :D
Da si napisao cenu na oglasu, uzeo bih ja ali sam mislio da ćeš da tražiš daleko više.

Vrh Dno