Šta je novo?

AMD Ryzen™ 8000

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

milimili86

Cenjen
Učlanjen(a)
27.09.2020
Poena
105
Moja oprema  
CPU & Cooler
INTEL Core i7-13700KF
Matična ploča
Asus ROG STRIX Z790-F GAMING Wifi
RAM
Kingston Fury 32GB Renegade DDR5 6400MHz CL32 KIT
GPU
TUF 4090 RTX
Storage
SP M.2 2280 1TB+1TB Samsung M.2
Zvuk
Z906 5.1, SteelSeries Arctis Nova Pro
PSU
FSP 1200W
Kućište
Cooler Master Cosmos C700P, T818 Ferrari SF1000 Simulator+Playseat Trophy Red
Monitor
LG B9 55 inch Class 4K Smart OLED TV, Gigabyte AORUS FO32U2P, Meta Quest 3
Miš & tastatura
Razer Viper V2 Pro Wireless, Razer BlackWidow V3 Mini HyperSpeed
Ostale periferije
Logitech F710x2
Mobilni telefon
MOTO G72
Pristup internetu
  1. Kablovski internet

Next-Generation AMD Ryzen 8000 Desktop Processors: A Surprise Release in 2023?​

In an unexpected turn of events, hardware manufacturer Gigabyte inadvertently revealed that the next generation of AMD Ryzen desktop processors may be released later this year.

While the Ryzen 7000 series was introduced only in September 2022 and the new X3D models with 3D V-Cache were launched at the start of 2023, rumors suggest that the Ryzen 8000 series could arrive sooner than expected.

Well, it should be obvious that a next Ryzen generation will be introduced this year. Gigabyte in a PR release:
"The next generation of AMD Ryzen desktop processors that will come out later this year will also be supported on this AM5 platform, (...)"
— Andreas Schilling

A sjutra treba da mi stigne 7700, zbilja sprdnja...

Stvarno uteraše kupcima…. Svi su isti kad dostignu nivo i osete profit

Bolji ddr5 memorijski kontorler i manja potrošnja bi bilo dovoljno. Ovo će biti neki zen 4+ ako se pokaže tačno.

Zen 5 je inicijalno najavljen za 2024, svega godinu-godinu i po nakon Zen 4. Ako misliš da je to bolje...nije.
Čak i da Zen 5 ne izlazi ove godine već neki Zen 4 refresh (što je verovatnije), opet je prilično brzo i neće biti lepo primljeno...

:ROFLMAO:
Uvek me iznova fascinira personal_bubble_thinking pisanije ovde po forumu, odnosno odvojenost od stvarnosti.
Koga briga kad se sta lansira!? Sta ocekujete da kad kupite cpu/gpu/bilokojiproizvod da ćete sada biti on the top of the game for infinite period of time, jerbo ste odvojili svoj keš za to!? Dečija posla! Šta vas briga kad koja kompanija lansira šta i na osnovu čega će sta biti "loše" primljeno!? Ako kompanija proceni da je za njen benefit i benefit akcionara to dobro, to će i da uradi. Kompanije ne posluju za vašu korist i džep, jel može malo da se odraste?
Naravno da će da izađe 8k serija i to kad kompanija poceni, sa pravom ili ne, da može da sa tim proizvodom popravi svoju poziciju na tržištu! Ne znam čemu drama oko toga, fanbojevština i ostale pisanije ovde. Ne znam iole ozbiljniju kompaniju koja tako ne radi.
Lepo piše "glasina", mož bidne al ne mora da znači i šta sad!? Oma kuknjava Benchmark forum trade mark!

Samo ta politika ajde da izbacimo seriju 7 procesora a 6-8 meseci kasnije ce da pustimo seriju 8 koja ce da bude bolja, hladnija mozda jeftinija ili ista cena a svi vi koji ste kupili seriju 7 ko vas j*be mi radimo sta hocemo i ne zanima nas sta vi imate da kazete.

To nikako nije dobro ni za korisnika ni za kompaniju jer takvo poslovanje moze da im se razlupa o glavu. Jer amd korisnici neki mogu iz inata da predju na intel, nisu ni oni nista bolji ali amd sigurno ce oseti manjak para.

Da amd kaze svi koji su kupili seriju 7 dajemo vam mogucnost da uz neku doplatu predjete na seriju 8 procesora pa bi bilo fer i korektno a ovako das tipa 1000+ evra za procesor maticnu i ram da bi te neko pola godine kasnije popisao i reko za iste pare mogo si dobiti bolje delove.

Nije to nepoznato u svim industrijama specijalmo u brzo menjajućim proizvodima, planira se i radi nekoliko generacija unapred jer razvoj dugo traje, Čim je nešto dovoljno dobro odmah se izbacuje na tržište jer do tada samo gubi novac, zašto da ga štekuju kada odmah može da zaradi ? Ponekad i ranije zbog kompeticije. Dok proizvode i bar jednu generaciju unazad samo dobijamo još više opcija. ništa se ne oduzima,

Šta bi se tek pisalo na forumu kad bi se opet ratovalo cijenama i novim modelima kao što su nekad radili Nvidia i ATI. 🙃

Svi se popalili na običnu glasinu. AMD i dalje kaže da 8xxx stiže sredinom sledeće godine.

Sve i da neplanirano poguraju proizvod napred, kakvu razliku pravi? Koliko su Ryzen 2xxx procesori bili bolji od 1xxx? Kao da će ti novi procesori biti duplo brži, pa će stari odjednom biti načisto prevaziđeni.

Ja još pičim matori 1600 i ništa mu ne fali. Da bih ga promenio, prvo moraju da stignu igre koje želim, a ne mogu da igram, pa te igre onda treba da pojeftine do cene koju sam spreman da platim, ima do tad još i-ha.

Ja iskreno ne vidim nikakvu ekonomsku logiku u tome. Ali u redu, verovatno oni znaju nešto što ja ne znam...

Ko zna šta je Intel smislio a špijuni saznali a možda i samo da budu ispred Intela,

Pa mislim da je ipak cilj da se zaradi, pre nego da se bude ispred Intela.
Ako će praktično da potope najnoviju generaciju procesora posle jedva godinu dana prodaje (i to samo nekih modela), gde je tu računica? A da ne pričamo o ranijim generacijama, ko će to da kupuje?
Postoji neki ciklus zanovljavanja robe, a on kod procesora sigurno nije < godinu dana.

poranio 1. april :D

Sta ocekujete da kad kupite cpu/gpu/bilokojiproizvod da ćete sada biti on the top of the game for infinite period of time
Klasican bench savet: sacekaj jos 2-3 godine, dotle ce izaci nova, bolja i jeftinija generacija xyz komponente.

To nikako nije dobro ni za korisnika ni za kompaniju jer takvo poslovanje moze da im se razlupa o glavu
Mhm, vidim jadna nVidia se raspala posle 2xxx Super serije...

Fora je sto 90% ljudi sto kukaju po forumima nije ni pomislila da uzme 7 seriju...

Mhm, vidim jadna nVidia se raspala posle 2xxx Super serije...

Fora je sto 90% ljudi sto kukaju po forumima nije ni pomislila da uzme 7 seriju...
A ko da je kupuje kada mu treba hidrocentrala Djerdap 1 i 2 da bih ohladio procesor. Kome treba furuna u racunaru, a jos dolazi leto pa ko ce to da ohladi.

Da mi treba pre bih uzeo Ryzen 5800X3D nego iz serije 7.

Pa u večini slučajeva nije neka naročita potreba I mene "svrbi" 7950x ili bar 5950x ali bez ikakve realne potrebe. Da imam para za bacanje još juče bih imao naj novili i naj naj jači monster system, možda i dual CPU Epic. 192 jezgra 384 thread-a i više RAM-a nego što imam sada u diskovima. pa da se naigram pasiansa kao čovek
1679931656138.png

Poslednja izmena:
Kad možeš da platiš 125 000 dolara samo za procesor možeš da otkupiš i deo Đerdapa. 4 puta veća potrošnja nije previše za 20 puta jači processor. Toliko vuku i top grafike

Pa taman sam hteo da uzmem 5xxx seriju, sad idemo na 8xxx. :D

Anticipation Popcorn GIF

Poslednja izmena:
Svi se popalili na običnu glasinu. AMD i dalje kaže da 8xxx stiže sredinom sledeće godine.

Sve i da neplanirano poguraju proizvod napred, kakvu razliku pravi? Koliko su Ryzen 2xxx procesori bili bolji od 1xxx? Kao da će ti novi procesori biti duplo brži, pa će stari odjednom biti načisto prevaziđeni.

Ja još pičim matori 1600 i ništa mu ne fali. Da bih ga promenio, prvo moraju da stignu igre koje želim, a ne mogu da igram, pa te igre onda treba da pojeftine do cene koju sam spreman da platim, ima do tad još i-ha.
Ja sam zamenio 2700 za 5600 jer ga Kinezi prodaju za oko 110 dolara sa kuponima.

Kad izbace posle godinu dana - zašto žure, zeznuli su svoje kupce. Kad izbace posle 2 godine (ili više) - šta čekaju, što zajebavaju svoje kupce. Svetu se možda može ugoditi, ali PC entuzijastima ne :D

Nešto se ne sećam da se ovako pričalo kad je Intel najavio Alder Lake 8 meseci nakon izlaska Rocket Lake-a...
Dvostruki standardi? Naaah... 😆

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno