Šta je novo?

AMD Radeon Rx serija

Dal' ce 280X CF da bude ispaltiviji i "bolji" od 7970 CF ?

Ista stvar, "samo" niza cena...

da li uzeti "obican" safir, vapor x ili da se saceka npr. asus?

Koga interesuju Crossfire/SLI ?
Na primeru prodaje Titana i GTX-a 690 videli smo da je daleko vise ljudi zainteresovano za jaku single GPU kartu nego li za SLI/Crossfire varijantu makar i ona nudila (na papiru) veci fps.

Problem velike razlike u ceni izmedju R9 290X i R9 280X nije samo visoka cena Hawai karte nego i niska cena R9 280 X-a...cak bi se usudio da kazem da se AMD malo tu za**** :)
A R9 290X ako se pokaze kao jaka karta, prodavace se sigurno za 650 $/evra.

Da je AMD pametan, ignorisali bi totalno 1000$ titan, i 290X ponudili po ceni koja smisleno veca onoj od 280X. Znaci 400$ za 290 i 500$ za 290X. Ionako ih sama kartica kosta oko 250$...

da, naravno, samo se pitam da li vredi dati 2k preko za njega... inace, vidim da je saph izbacio i ovaj model koji kod nas za sada nema TOXIC

Samo tri verzije iste kartice? Sramota za Sapphire, duboko su me razocarali :) Salu na stranu, stvarno voliim Sapphire ali ovo sa xx verzijama iste karte stvarno vec postaje malo smesno. Izbacice garant jos najmanje 2-3 verzije iste uskoro. Vredi dati 2k za Vapor, mada sam ja uvek bio zadovoljan i sa Dual-X. Jedino kod Vapor-a je obicno agresivniji fan profil, ali svakako ga mozes editovati.
http://hardware.benchmark.rs/hardware_vesti/sapphire_predstavio_13_novih_radeona
:wall:

Poslednja izmena:
Samo tri verzije iste kartice? Sramota za Sapphire, duboko su me razocarali :) Salu na stranu, stvarno voliim Sapphire ali ovo sa xx verzijama iste karte stvarno vec postaje malo smesno. Izbacice garant jos najmanje 2-3 verzije iste uskoro. Vredi dati 2k za Vapor, mada sam ja uvek bio zadovoljan i sa Dual-X. Jedino kod Vapor-a je obicno agresivniji fan profil, ali svakako ga mozes editovati.
http://hardware.benchmark.rs/hardware_vesti/sapphire_predstavio_13_novih_radeona
:wall:

Sapphire je poznat po toxic i vapor-x kartama, sad su jos ubacili dual-x za svakoga po nesto nekad su imali i atomic nema vise.
Svaka karta ima razlicito hladjenje i razlicitu cjenu. Toxic je na vrhu vidicemo kakva ce biti ova R9 280X toxic.

Sapphire je poznat po toxic i vapor-x kartama, sad su jos ubacili dual-x za svakoga po nesto nekad su imali i atomic nema vise.
Svaka karta ima razlicito hladjenje i razlicitu cjenu. Toxic je na vrhu vidicemo kakva ce biti ova R9 280X toxic.

Ja sam uvek kupovao Dual-X i bio prezadovoljan. 7850, 7870 pa onda i 7950 koja je radila [email protected] koliko se secam, i pri tom bila besumna (sve do nekih 1.15v) i hladna. Vapor-X su uvek bile dosta skuplje kartice, ovih 2000d je nista stvarno.

Nije loša ova Toxic sa 3 venta, verovatno solidno hladi. Samo što to kod nas nema, a verovatno je i preskupa za ono što nudi.

dada, cinilo mi se da je takva situacija bila ranije, tj da je cenovna razlika za vapor bila dosta veca... nista, imacu ovu na umu pri kupovini (iako me nekako boli ovaj predjeni prag od 20k xD), al cu sacekati jos malo da izadju i ostali modeli sa cenama, pa da se nesto kupuje :D falaaaa :D

Ja mislim da ne. GTX760 je odlicna kartica, razlike u performansama bi jedva primetio. Super je overkloker i dosta manje trosi.

Sta uzeti sad, R9 280X ili neku R7970? Ova R9 280X bi trebala biti nesto kao 7970 ako se ne varam? Oznake su im....

Ja mislim da ne. GTX760 je odlicna kartica, razlike u performansama bi jedva primetio. Super je overkloker i dosta manje trosi.

A kada bi ova zivotinja radila recimo na 1300+ - In the meantime, we did manage to attempt overclocking without raising the voltage. The core frequency runs at 1070MHz by default. In our manual attempts to overclock, without raising voltage, we got the GPU up to 1160MHz with no voltage tweaking. - sto nije nemoguce :) , mislis da opet ne bi bilo primetnog ubrzanja u odnosu na GTX 760? Ja ne znam, samo pitam... ;)

Za sada su mi dostupne samo ove Sapphire graficke... Sad ne znam da li da sacekam malo, iskreno nisam Sapphire nikad koristio. Ove dve : Vapor-X i Toxic mi se cine dobre samo me ovo malo buni : "750 Watt Power Supply is required."

For R9 280X CF...

Pa maximum teoriski je 330w.
Znaci treba ti neko napajanje koje moze da pogura to+procesor na 12v granama.
obicno tu snagu imaju napajnja od 750W.

R9 280X je skuplja taman koliko je i brza. Nvidia 760 ide na 1220Mhz opusteno na default voltazi (naravno zavisi od primerka ali su mnogi postizali ovoliko). A kaska nekih ~100 mhz u proseku za R9 280X. Znaci 760 na 1250 Mhz = R9 280x na 1150 Mhz. :)

A cene kod nas konacno slicne evropskim. :p

R9 260X Dual X = 120e
R9 270X Dual X = 160e
R9 280X Dual X = 250e

Jos da izbace R9 280 po ceni od 200e i milina.

^Tesko da ce biti hit ako bude najavljenih ~500e.

Izgleda da ce 290X (i 290?) imati 64 ROPa:
AMD-Radeon-R9-290-4K-Support-635x333.jpg

2x more ROPs 7970=>290X

http://wccftech.com/amd-radeon-r9-2...tation-leaked-4k-gaming-performance-unveiled/
http://videocardz.com/46571/amd-radeon-r9-290x-confirmed-feature-64-rops

Poslednja izmena:
Op cup :D
R9 290 ima da srusi GTX780, a ova druga "Kitan" Kiler :D

290x da je 499 i daje bolja od titana onda je titan killer :)

Sa ovakvim specifikacijama nije cudo da kosta 649$ sve su prilike da ce biti jeftinija/brza od Kitana :D
Postoji velika rupa izmedju 299$ i 499$ znaci izmedju R9 280X i R9290 vjerovatno ce doci kasnije neka karta Hawaii LE po cjeni od 399$ i to ce biti to od AMD-a za ovu godinu.

Vrh Dno