Šta je novo?

AMD Radeon Rx serija

Sapphire R9 280X "Samo" hiljadu din. skuplja od GTX760 DCII, a od 15-20% brza zavisno od rezolucije
best buy u ovom segmentu.

19k je ok cena. Ja bi rado uzeo 280x i znam da je verovatno veći best buy ali nemam novaca za tu kartu plus novo napajanje, ali ne verujem da bi se ovaj ubogi lc fino ponašao sa njom :)

Lepe cene bve :p...

Nisam ocekivao ovako dobre cene u prvoj turi, a ni da ce tako brzo biti dostupne :)

A R9 290X ?

upola cene titana ... kad bi se mi pitali :)

Hmmmm....parice su spremne....mozda padne i neki CF R9 270X kod mene......;) samo da vidim kako ce im skalirati CF...

Kartice su se vec pojavile u domacim prodavnicama??? :eyebrows:

Tragikomedija, ako je ovo istina. Cenovna razlika izmedju R9 280X i R9 290 je 240 evra! Fuck that.

Ne znam kako radi CF sa novim driverima, ali singl gpu sto se tice microstuteringa radi perfektno bar po testovima.
http://www.pcper.com/reviews/Graphi...270X-and-R7-260X-Review/Battlefield-3-R9-280X

Single GPU nikada nisu ni imali mikrostruttering [los frame pacing]. To je problem samo kad spojis vise grafickih.

Poslednja izmena:
a sta je sa r9-280/hd 7950?? to me mene najvise zanima

moze i 2x1792SP=3584SP... za 470-80eur i da... nema stutteringa vec nekih 3 meseca.

Nigde podataka o R9 280? :(

649€ nije puno ako se pogleda koliko kosta TITAN, ovaj "kitan" je sve zahebo da su ga zacjenili 500€ ne bi ova R9 290X isla preko jer nema logike
Na papiru djeluje da je R9 290X ubica TITANA, i ako se to obistini onda je potpuno razumno da je zacjene 649€
Zasto bi AMD davao kartu isti ili slicni perfromansi kao TITAN jeftinije cudno mi da je nisu zacjenili 999$

Cena za R9 290X jeste nesrazmerno jaca od 280X ali ne mozemo reci da je tako nesto i neocekivano, objektivno, uvek top single karta strci sa cenom, veci problem je sto ce, kako se pise, duze vreme biti dostupni samo referentni modeli.

Tako da ce oni koji zele da pazare zaista pravu stvar, dakle neki Asus R290X DCTOPII morati da se naoruzaju strpljenjem, a bice da AMD racuna bas na nestrpljenje i odlicne cene za ove rebrand serije i laganini se resi zaliha 7xxx serije.

Zasto? 2x R9 280X je 2x 2048 SP... sta to stize? Da nece mozda R9 290X? Budimo ozbiljni, nismo deca.

Vrh Dno