Vidim na dosta mesta se kuka kako je prenos bio dosadan. Valjda hteo narod dva sata adrenalina, a ne neke čobane-inženjere bez ikakvog talenta za prženje mase, koji samo stoje na bini i nešto truću
Šalu na stranu, meni se svideo prenos, i da nije bilo ove bombe na kraju (koju je internet, koliko mogu da vidim, kasnije unapredio u nuklearku), rekao bih da je bio sasvim korektan. Ovako je bio više nego zanimljiv.
Jes' da su mogli da malo više pričaju o 290X -- recimo da daju tabelu konačnih spcifikacija da se više ne nagađa na sve strane -- ali sam svakako zadovoljan što nije bilo nikakvih "nazovi" benčmarkova gde "trgovac fali svoju novu robu". Naročito me je zanimao deo o GE incijativi, da vidim koliko je AMD odmakao u povezivanju sa razvojnim timovima. Davili su po 'iljaditi put o Tomb Rader-u/Bioshock-u/Crysis-u, ali su relativno brzo pretrčali preko toga, i šta znam, sve zajedno nije bio loš taj deo. Pretpostavljam da će ljubitelji TES serijala da budu posebno zaintersovani za onu igru Lichdome.
E sad, što se tiče Krisa Robertsa i Star Citizen igre... ne sviđa mi se što se uopšte pojavio na prezentaciji i predstavio malte ne kao partner. Da radi zajedno sa AMD-om i tome slično. Ja gajim nadu da Kikstarter projekti neće biti ukaljani korporacijskim mahinacijama, i da će ostati u tom pogledu maksimalno neutralni. Lično, kao neko ko podrži neki projekat, bio bih vrlo nezadovoljan da saznam da je tim čiji sam projekat podržao, u međuvremenu sklopio neki kvaran dil s nekom kompanijom, koji će izmeđuostalog i mene da potkači, sabotirajći me zbog npr. hardver koji posedujem. Takav tim bi trebalo legitimno napasti i prodrmati mu reputaciju načisto, jer je na Kikstarteru reputacija glavni resurs. Sreća u nesreći je što je prišao AMD-u koji nema istoriju svinjarija tako da će sve najverovatnije da ostane na čistom marketingu, ali sve jedno, ne dopada mi se ni malo.
U vezi ove "TrueAudio" tehnologije... nisam još uvek potpuno shvatio čija je to tačno tehnologija i kakva će biti njena dostupnost van AMD-ovih proizvoda, tek ceo taj deo mi je zvučao malo blesavo. To da AMD priča o zvuku i da ugradi audio čip ili šta je već ono, na grafičku kartu. Što neko već negde napisa -- to je bio posao za Kriejtiva ili proizvođače ploča. Ipak, dobilo je malo na smislu kad sam pročitao ovo:
You're not grasping what True Audio is - you still run your onboard or audio card and HDMI/TOS/etc. speakers, the point of True Audio is to permit hundreds of objects in the game to be positioned correctly so you get accurate spatial sound even with only 2 speakers.
A i tehnologija zvuči dobro...
http://www.youtube.com/watch?v=nKnhcsRTNME
...samo su nekako uspeli da je uguraju svuda, osim tamo gde bi trebala da bude najkorisnija -- Battlefield 4 MP

Ja sam inače isprobao dosta raznih slušalica, što stereo, što 5.1 i nisam došao do konačnog zaključka šta je bolje. Mada sam se na kraju odlučio za 5.1, jer mi se tu i tamo čini da odnosi prevagu. Ovo bi moglo da mi razreši tu dilemu jednom za svagda.
I najzad -- "Mantle" -- to je stvarno bila bomba. Ne znam tačno šta da mislim o tome u ovom trenutku. Svašta se nešto teoretiše sada na tu temu. Svakako me zanima šta će dalje biti sa tim.