Šta je novo?

AMD Radeon Rx serija

Rasprava se prebacila na konzole umesto da se komentarise 8790M :)

Dakle, u pitanju je GCN chip, koji nema veze sa novom 8000 serijom. Osim ako i nova serija bude isti GCN sa vise shadera :)

Da dvije stranice su ispisali o konzolama, a nikakvog podatka o HD8xxx seriji.

Upravo tako jer Kaveri ima velike sanse da bude jos bolji od Trinity cipa, uz manju potrosnju...

Pa da samo to onda nema smisla ... zasto davati velike pare na konzolu kada mozes da napravis za te velike pare mnogo jaci PC ili steambox. Meni bas ta sledeca generacija APU procesora deluje da ce da bude pobeda za steambox :)
Mislim da cela poenta konzole jeste da bude pristupacnija obicnom korisniku kome PC ne treba. Ovako ako budu stavili neke ogromne cene ne verujem da ce iko sa mozgom to da kupi ;)

Poslednja izmena:
Kada su konzole u pitanju buducnost je u subscription-u. Kupis konzolu za 99-199 $/€ i obavezes se da ces 2 godine placati pretplatu za Xbox Live / PS Plus. Naravno, kod nas od ovog verovatno nema nista, pa ce jedini izbor biti kupovina konzole za kes, po ceni koju je DieH@rd naveo.

Poslednja izmena:
konzola za dinar :) to je to uskoro ce biti rucak za dinar vazduh za dinar sve za dinar a okovi na rukama i nogama :)

konzole za dinar, a igre u oblaku... na zetone. Kao nekad :)

Online fliperana :D

Kako su dobri samo ovi novi efekti - obavezno pogledati. Jedva cekam novu generaciju konzola jer ne verujem da cemo skorije videti ove efekte ukoliko ne izadju nove konzole a mozda ja i gresim :)

"VGLens have revealed two new tech demos for Square Enix's Agni's Technology. These demos show off two of the trailer's characters, in which the developers adjust various characteristics on the fly. According to GameWatch, Agni's Philosophy was running on a single GTX 680 that was paired with an i7-3770K (at 3.5GHz) and 32 GB of RAM. As GameWatch suggests, this tech demo did not stress the aforementioned machine much, meaning that such graphics can be easily achieved by high-end PC systems. The tech demo used 1.8GB of texture data and was said to be running with a combination of MSAA and FXAA. "

Moj izvor http://www.guru3d.com

Sad ne znam da li da kupujem HD7950 ili da cekam ovu novu generaciju. Koliko mrzim cekati a isto tako i ne zelim da se zeznem pa da kasnije kukam.

Za te pare idi sa devojcicom na more. Nije ovaj sport za tebe ocigledno.

Sad ne znam da li da kupujem HD7950 ili da cekam ovu novu generaciju. Koliko mrzim cekati a isto tako i ne zelim da se zeznem pa da kasnije kukam.

Ne kupuj nista sad. Sacekaj sledecu jesen/zimu i saznaj kakva ce PC konfiguracija biti potrebna za nextgen multiplatform igre. Tada ce Radeoni 88xx kostati 200-250€ a bice jaki kao 7970/gtx680 sto je osnova danasnjih nextgen tech demoa [unreal4 demo, agni's philosophy]. Do tada cu i ja da se otarasim moje DDR2 ploce, mada nikad se ne zna... dobre su sanse da cu uzeti PS4 i odloziti PC upgrade dok ne izadje Radeon 9xxx. :)

Poslednja izmena:
Ne kupuj nista sad. Sacekaj sledecu jesen/zimu i saznaj kakva ce PC konfiguracija biti potrebna za nextgen multiplatform igre. Tada ce Radeoni 88xx kostati 200-250€ a bice jaki kao 7970/gtx680 sto je osnova danasnjih nextgen tech demoa [unreal4 demo, agni's philosophy]. Do tada cu i ja da se otarasim moje DDR2 ploce, mada nikad se ne zna... dobre su sanse da cu uzeti PS4 i odloziti PC upgrade dok ne izadje Radeon 9xxx. :)

Hvala na odgovoru. Najvjerovatnije cu i cekati jer ova R7850 za sada radi svoj posao dobro.

Zna li se bar kad ce neko pojeftinjenje 78xx i 79xx serije? Ili ce uslediti tek kad izadje 8xxx?

Bice sigurno :smoke:

Za te pare idi sa devojcicom na more. Nije ovaj sport za tebe ocigledno.

+1
Nema poente cekati i razmisljati u ovim vodama, jer malo pre nego sto stigne ATI nove generacije, krenuce price za nVidia, pa ce izaci ATI, a ti ces cekati nVidia, pa ce kasnije opet novi ATI etc etc...

@mrtavker, Imas 7850 i hoces na 7950 da predjes?! :smackbum:
Overclock to i sljakaj do sledece generacije, nemoj uopste da pitas da li trebas cekati ili ne :d

Nesto cudno se desava!

AMD Radeon HD 8950 3GB Shows Up in Lenovo Gaming Desktop

http://videocardz.com/39029/amd-radeon-hd-8950-3gb-shows-up-lenovo-gaming-desktop

AMD Launches Radeon HD 8000M Mobile and HD 8000 Desktop Graphics for OEMs

Additionally, AMD announced the availability of AMD Radeon(TM) HD 8000 Series desktop graphics, available only through OEMs.
The AMD Radeon HD 8000 Series features revolutionary GCN Architecture :d:d:d with support for DirectX(R) 11.1 for optimal acceleration of Windows(R) 8 platforms,
AMD App Acceleration to enhance GPU performance, and features intelligent power management technology such as AMD PowerTune with boost.
Both announcements represent a commitment from AMD to provide the ideal graphics solution for everyday notebook and desktop users,
whether they’re gaming, streaming online HD videos, creating presentations or editing photos or videos.

http://videocardz.com/39056/amd-lau...-mobile-and-hd-8000-desktop-graphics-for-oems

OEM AMD Radeon HD 8000 Graphics Cards Are Rebranded HD 7000 Series WTF?!!!

http://videocardz.com/39065/oem-amd-radeon-hd-8000-graphics-cards-are-rebranded-hd-7000-series

Dalji komentari su suvisni!!!

Sta je tu cudno? Pa, amd je sa serijom 5xxx uradio veliki pomak u odnosu na seriju 4xxx, dok je serija 6xxx bila gotovo rebrand serije 5xxx i nista novo nije donela, osim samo manje potrosnje i malo manje cene. Po svemu sudeci i za seriju 8xxx kod amd-a ce isto biti kao sa serijom 5 i 6, takoreci 8xxx ce najverovatnije biti rebrand serije 7xxx. Ovo uopste i nije bilo tesko zakljuciti, jer i posle godinu dana cena gotovo ne pada, bar ne pada na onaj nivo koliko bi korisnii zeleli, a to je se isto dogodilo sa serijom 5xxx. Jos uvek nema predstavljenih novih konzola, kao ni novih igrica koje bi mogle da iskoriste pun potencijal tih konzola, pre ce biti da ce naredna generacija doneti ogroman skok u preformansama, kao sto je serija 7 u odnosu na seriju 6. Isto ocekujem i od nvidia-e, tek naredna generacija mozda donese nesto znacajno, serija 7xx nece biti nista posebno po tom pitanju.

Nema nove generacije grafickih, nema nove generacije procesora... bar su se malo popravili na berzi, i to je nesto.

+1
Nema poente cekati i razmisljati u ovim vodama, jer malo pre nego sto stigne ATI nove generacije, krenuce price za nVidia, pa ce izaci ATI, a ti ces cekati nVidia, pa ce kasnije opet novi ATI etc etc...

@mrtavker, Imas 7850 i hoces na 7950 da predjes?! :smackbum:
Overclock to i sljakaj do sledece generacije, nemoj uopste da pitas da li trebas cekati ili ne :d

Hmm, lako je reći da nema poente čekati kad pare i nisu toliko bitne, za mene kao srednjoškolca koji nema neka redovna primanja je jako teško pravilno uložiti, jer ako kupim nešto što se ne isplati toliko, bacio sam pare (a njih neću tako brzo zaraditi). Postavio sam konkretno pitanje (Da li će te nove grafičke biti toliko bolje da se isplati čekati, jer mogu sad da kupim 7950, a odmah nakon toga izađe 8850 i bude bolje od ove (mnogo) i šta sam uradio?).

A što se tiče ove 7850, nju bih prodao ovde u Bosni, dobijem dobre pare (jer se ovdje po puno većim cijenama prodaju) i kupim novu grafičku na nekom jeftinijem mjestu (naravno dodam još dobru svotu novca). :d

@mrtavker, Nisi bas skontao mene i dulsrules-a :)
Nije ovaj sport za tebe ocigledno.
Ja nisam tebi rekao "Nema poente cekati i razmisljati u ovim vodama", tj. ako pokusavas da pratis tehniku, ona nema kukanja za kesom.. :d
Tebi je bilo upuceno samo ovo posle "@mrtavker".. Inace, skok sa 7850 na 7950 ti i nije neki, mozes samo OC tu tvoju (kao sto sam ti i rekao) i eto ti, miran si za sve igre sa nekim razumnim rezolucijama i kvalitetom.. Ali skok sa 7850 na 8950 ce da bude primetan, bez obzira sto oni nece napraviti neka mnogo veca poboljsanja u odnosu na 7xxx seriju, ali kad se saberu poboljsanja prelaska na seriju iznad sa prelaskom na generaciju iznad, to je vec primetljivo :D

@JA90; U redu je sve. Znam i sam da nema poente, jer svaki mjesec izlaze nove stvari, i ko želi stvarno da se bavi time mora i da ima neku finansijsku podršku, naravno. Uglavnom dobio sam odgovor na pitanje, hvala.

za sve one koji se pitaju da li je bolje uzeti ovu generaciju ili cekati narednu, moje misljenje je da je bolje uzeti seriju 7xxx, jer sam objasnio u predhodnim postovima zasto. Po svemu sudeci 8xxx ce biti rebrand postojece 7xxx, samo sa nesto nizom potrosnjom i mozda malo nizom cenom. Ako kupite sada grafiku, bicete mirni 2 generacije grafickih karti, dok ako uzmete 8xxx, nova serija 9xxx ce doneti ponovo drastican skok u preformasnama i bicete na pocetku. Ne garantujem da ce to biti scenario, da ce serija 8xxx biti rebrand sa malo utegnutijim klokovima po defoultu, manjom potrosnjom i istom cenom, ali po svemu sudeci hoce. Ko je pazario seriju 5xxx kada je izasla nije imao potrebe da prelazi na 6xxx kada se pojavio, cak serija 5 davala i vise za manje para u to vreme!

Sve je to ista banda samo podeljeni u dve ekipe.

To i jedni i drugi rade već godinama unazad, nije mi jasno odkud sad jednom ta začuđenost.

Tako je rade godinama stim sto je ovde celokupna mobile/desktop serija rebrendirana sto iz perspektive poslovanja i nije bas dobro/pozeljno.
Rebrend kad se radi obicno ide po koji proizvod da se popuni praznina u seriji,ovo je vec nesto sto je po meni jako los potez a nisam ja samo iznenadjen vec svi
pocev od samog autora :
Let me just start this post by saying, what the hell AMD?? This is probably the most stupid idea ever.
While there is still no confirmation about the ‘real’ graphics cards release date, we are presented with the new OEM solutions by AMD, which include all variety of HD 8000 graphics cards.

Ako se i nVidia isto odluci da rebrendira celu seriju smatram isto tako za nevidjenu glupost!
U krajnjem slucaju na ovaj nacin se gube kupci!

Npr :

AMD-Radeon-HD-8950.jpg

Ovaj koji kupi ovaj Lenovo zapravo dobija 7950 !

http://videocardz.com/39029/amd-radeon-hd-8950-3gb-shows-up-lenovo-gaming-desktop

Poslednja izmena:
Zasto se toliko nervirate kad se radi o OEM verzijama koje cesto nemaju veze sa retail?

Nazad
Vrh Dno