Šta je novo?

AMD Radeon RX 6000 Thread

Kanuo sam bio kapljicu onog motornog/masinskog ulja kog stavljam na lanac od bicikle i prestao je da bruji vent, bocni vent CM inace davno bese

Poslednja izmena:
Izasli su inace i novi drajveri danas

"
AMD Software: Adrenalin Edition
Revision Number
Adrenalin 25.5.1 (WHQL Recommended)

File Size
772 MB

Release Date
2025-05-08"

Ovaj glupi AMD Install Manager ne pokazuje ništa. Zašto su uopšte izvadili iz Adrenalina direktan update??? AMD i njihove gluposti.

Meni pretnodni kad god pustim yt video ili twich trepereo ekran, pa sam morao da vratim prethodni i radi savrseno. Sad da li probati ovaj nov, pitanje je...

Ne mrdam sa 29.4.1

Okacicu jedan pre i posle sredjivanja karte.

Kod komse je bila u otvorenom kucistu a on je tezak pusac, komp ne gasi nikad, ova muka se nagutala dima, smoga i ko zna cega jos, ciscenje je potrajalo...
Promenio sam samo pastu koja je bila suva skroz sa Arctic MX-6, ter. padovi su dobri, lepljivi.
Temperature karte su smesne tek sad, u gejmingu ne prelazi 60°C.
Ali... Uvek ima ali, nisam uspeo da resim zvizdanje ventilatora, cim se upale na 1500rpm, pocinju da se cuju i to bas kvari stvar. Probao sam samo da nakapam 1-2 kapi kad se skine nalepnica i da malo ispritiskam i izvrtim ventove ali nije resilo problem, verovatno je taj dim usao bas unutru, izmedju rotora i statora i sad bi trebalo da se rastavi skroz i da se ocisti, ali mi se to nekako ne radi.
Vidim da na AliExpressu ima da se kupe za 700-800 dinara i to cu najverovatnije uraditi, sem ako neko nema ovde da proda?

Prilozi

• IMG-9d64be20983e2bcfc9b5c78d55c21930-V.jpg
    IMG-9d64be20983e2bcfc9b5c78d55c21930-V.jpg
    229.3 KB · Pregleda: 141
  • IMG_20250507_192329.jpg
    IMG_20250507_192329.jpg
    207.8 KB · Pregleda: 94
  • IMG_20250508_130037.jpg
    IMG_20250508_130037.jpg
    185.5 KB · Pregleda: 88
  • IMG_20250508_151204.jpg
    IMG_20250508_151204.jpg
    131.4 KB · Pregleda: 143
Ptica stroka :D (iz crtaca o Srletu i Pajcetu, pola foruma se verovatno i ne seca, a druga nema toliko godina da je ikad i videla).

Najprljavije što sam čistio bilo je na faksultetu u kabinetu grafike, to je bio sloj debljine preko 1 cm prašine i čega sve ne. Nije mi jasno kako je preživeo do tada sve te godine i šteta što tada nisu bili ovi pametni telefoni sa dobrim kamerama da se to zabeleži :D
ugasi MPO i trebalo bi da ti bude resen problem
Hvala za trik, baš ću da probam da li će i kod mene rešiti problem kad povežem treći monitor @60Hz pa ovaj od 240Hz počne da "baca" crnu sliku baš kad mi je najvažnije u PUBG.

Poslednja izmena:
Da li je neko menjao ventilatore na Powercolor Fighter kartama? Nasao sam na AliExpressu zamenu ali nije po oznaci isti model, vizuelno izgledaju identicno.
Na KP nema, ai to sto sam iskopao je sa Alija.

@Ostoja, saljem kartu na reklamaciju, ovo je informativno jer cu mozda kupiti cisto da imam za nedaj Boze😁

Danas odjednom krenuo da mi se crasuje PC nakon sto pokrenem bilo koju igru. Slika krece da trepce i u jednom trenutku se samo restartuje PC. Nista novo nisam skidao sto se tice drivera, a nakon crasha sam updateovao sve i isto se desava. Probao sam Furmark i nakon 20sec se isto desi. Da li ovo znaci da grafika polako umire? U pitanju je RX 6650.

Kolika je temperatura kartice, kad krene furmark? Svakako probaj da obrišeš drajvere sa DDU i ponovo instaliraš. Verovatno jeste grafika, ali bar drajvere ukloni sa liste potencijalnih problema.

Temperature prvo druskane, sad su krenule vrucine - sezona je zamene paste.
Postuj ovde shotke neposredno pre kresa. Sada bi vec trebalo da mozes da predvidis kada otprilike ce se desiti.
Ili ako znas logove da exportujes bilo bi isto dobro.

Treba proveriti i napajanje, kablovi da li su dobro utaknuti ili ako je modularno zameniti kablove ili probati sa drugim napajanjem.

Temperatura je bila 63C kad je crashovala, ali izgleda da su drajveri bili problem, a pre nego sto sam pitao ovde sam updateovao drajvere dirkeno iz aplikacije i nastavio je da crashuje. Sinoc sam skinuo drajvere posebno i prvo obrisao stare i nakon sto sam instalirao nove, radi sve kako treba.

Nije mi jasno kako se to odjednom tako desi, a nista novo nisam instalirao niti updateovao. Taman sam se ponadao da ce da legne nova grafika jer je ova u garanciji do septembra :D

Možda je nešto drugo u sitnom problemu (SSD, RAM, procesor...), pa zbog toga puknu drajveri. Vrućina utiče šareno na komponente. Bitno je da radi, mada sad nema ništa od (ne)planiranog upgrade-a.😁

Postuj ti nama temperature. GPU i hotspot pri opterecenju.
Jer ako sam u pravu u ono sto sumnjam i dalje si na granici da krene da kresuje.

To sto si napisao 63C ne znaci nista ako ti je hotspot na 110.
Post si poslao juce kada je bila vrucina, danas je dosta hladnije pa otud novonastala "stabilnost".

U kom programuj se gleda hot spot?

gpu-z

nasao sam u hwinfo koji inace koristim, pise daje max vrednost 79 c

Prilozi

• Untitled.png
    Untitled.png
    69.2 KB · Pregleda: 57
Dobar si onda, imas poprilicno zdravu deltu.
Da nisi mozda radio update windowsa pre neki dan? I to zna da zezne drajver.

el_patron je imao problem sa drajverom, a ne Nes*. Jedino ako nije ista osoba, samo je pomešao šta sa kog naloga piše.😁

Deluju mi kao ista osoba, definitivno slican nivo zbunjenosti odzvanja u njegovim postovima. 🤪

@Markomaniax dobro, a sta mu ta delta dodje de mi objasni posto vidim da si dobar too much :cool:🤠

Nazad
Vrh Dno