Šta je novo?

AMD Radeon RX 6000 Thread

Da ti nije uključen V-Sync?

Fortnite kad igra klinac uglavnom je na oko 144fps, jer je toliko i ogranicen zbog monitora 144Hz.
Podesavanja su na ultra osim dve stavke , shadow i jos jedna su na high.
Bude tu i solidno fps padova da se razumemo, mislim da sam zadnji put video u podesavanjima neki prosek cini mi se oko 120fps.
6600xt uz potpisa.

https://prnt.sc/WkmoiOZssgvT

Evo slika iz Adrenalina....i zasto mi na ovom testu temperaturu nije prikazalo :(
Nesto meni ne deluje dobro :rolleyes:
Inace monitor je 240Hz

Ladno je monitor Nvidia G-SYNC :(:(
Sto bi u prevodu znacilo...?

Prilozi

• 1.jpg
    1.jpg
    144.9 KB · Pregleda: 46
  • 2.jpg
    2.jpg
    81.9 KB · Pregleda: 15
  • 3.jpg
    3.jpg
    107.2 KB · Pregleda: 11
  • 4.jpg
    4.jpg
    113.8 KB · Pregleda: 10
  • 5.jpg
    5.jpg
    102.1 KB · Pregleda: 16
Poslednja izmena:
Cekaj tih 2min Fortnite-a i 60fps ne znace nista.
U glavnom meniju je fps je zakucan na 60 i to ulazi u prosek.

Fortnite kad igra klinac uglavnom je na oko 144fps, jer je toliko i ogranicen zbog monitora 144Hz.
Podesavanja su na ultra osim dve stavke , shadow i jos jedna su na high.
Ako je na DX11 Ultra onda da, ako je DX12 koji ukljucuje Lumen i Nanite Ultra podesavanja ce raditi na <60fps

@CaptainCrash Superposition je normalan rez. Stariji je test pa ne prepoznaje senzor za ocitavanje temperature. G-sync ne treba da te brine.

Ako je na DX11 Ultra onda da, ako je DX12 koji ukljucuje Lumen i Nanite Ultra podesavanja ce raditi na <60fps

@CaptainCrash Superposition je normalan rez. Stariji je test pa ne prepoznaje senzor za ocitavanje temperature. G-sync ne treba da te brine.
Nece biti zakucano 60fps bez obzira sto je Nvidia Gsync a karta AMD(kako sam se zayebo i to prevideo :(:()?
Sad nemam pojma koji imam DX,da li je bolje 12 ili 11?Spram kompjutera i monitora?Najbolje da promenim ili monitor ili kartiicu :)
Inace monitor u garanciji jos 1 .godinu ali mi nelogicnpo,cena mu je sad u nebesima,52000 najjeftiniji u radnji :eek:
Ovo je bilo iskljuceno pa sam ukljucio ali sta vredi kad se odnosi na par aplikacija samo.:confused:

Prilozi

• 6.jpg
    6.jpg
    75.4 KB · Pregleda: 13
  • 7.jpg
    7.jpg
    68.9 KB · Pregleda: 18
Izgleda da je najnovi drajver donosi 40% bolje RT preformance na DXR api-ju za 6000 seriju.. Ko bi to očekivao 🙃
AMD driver team tek sad otključava pune potencijale 6000 serije... 🤌

40% u sintetičkom testu, igre su nešto drugo

Naravno, ja sam uradio test po podešavanjima koje je kolega postavio. Ako su drugačija, nema smisla porediti.

@CountMike
Evo mojih rezultata na 1080p i 1440p, sve na max. Karta mi je undervoltovana pa sigurno može bolje čak i na defaultu. A tek kad bih radio oc.

Pogledajte prilog 375695Pogledajte prilog 375696

@NenadG kako si izveo undervault 4161 score sa 2600x ?
Ja sa 5700x i isto 6900xt (masina iz potpisa) ne moze da prebaci 4066 .
Ovo su podesavanja:

Screenshot (48).png

Poslednja izmena:
@Markomaniax
Mislim da u Heaven-u CPU nije bitan. Ipak je moja karta OC Formula koja bi trebala da je najnadrkanija 6900xt.
Sad sam malo još pojačao podešavanja i dobio score 4232, sa onim starim podešavanjima na kojima karta radi baš lagano mi je sad 4136 jer sam stavio ovaj novi drajver. Rekao bih da su mi rezultati sa novim drajverom neznatno niži.

Ono što je u podešavanjima kod nas različito je to što je meni vram tuning na 2100, preko toga daje lošije rezultate. Takođe ne znam zašto smanjuješ power limit, nema potrebe za time. Isto, kod mene je karta dosta hladnija pa možda ima i do toga.

Zna kod mene junc da ode do 110c ako koristim bilo kakav max freq>2450 mhz
Imam vrlo fina podesavanja koja koristim generalno. Frekv je uvek oko 2450 mhz, vram oko 2100 i junc ne ode preko 93c, sve ultra smooth.
Samo mislim da moze vise u benchovima...

Bast tako, sad sam proverio.
Ipak su ove opcije isključene tj, stim da je dx12.
Kad ih uključim bude oko 70fps-a, Nanite on, oba lumena na high.

DX12 sa odmah napocetku stavio jer sve izgleda fuidnije, veci fps i manji fps drop od tad se nisam vise vracao na dx11.

Kod mene je ovako za klot 6600:
Unigine.png

Ajde okaci i na 1080p sa istim podesavanjima, da uporedim sa ovom mojom.

XFX 319 Merc 6900xt. 1150mV, -5% PL. 2631 target klok. Stvarno na brzaka podešeno.
1676980405345.png

Poslednja izmena:
Opalite 1080p za nas koji nemamo 2k monitore :D

Slabo ja igram, uglavnom starije igre. Jedino novije što sam igrao je God of War. Igram u 3840x1200.

Evo ovako kod mene.

Prilozi

• 1.jpeg
    1.jpeg
    47.1 KB · Pregleda: 36
Doduse ovo je rx 6600xt.
Nesto mi se ne poklapa ovaj rez sa mojom. Jel koristis default drajver podesavanja? Koji ti je rez sa 4x AA npr? Jel OC ili stock?
Moja je na 2833/2933 GPU i 2250 VRAM, a dobijam manji skor od tebe
Screenshot 2023-02-21 133959.png

Previse ti je nasviran vram i zato ti je nizi rezultat, stavi 2100 i fast timings, previsok vram clock = losiji vram timing = nizi rezultat

Ne znam da li ta mala razlika u ramu može toliko da donese, nisam testirao koliko utiče rez na takt memorije.

Previse ti je nasviran vram i zato ti je nizi rezultat, stavi 2100 i fast timings, previsok vram clock = losiji vram timing = nizi rezultat
Svi rezultati su u normali sa moje strane, sa VRAM 2267 imam vece skorove, tek na 2300 se desava blazi pad

Može biti i do Windowsa, da li je Win10/11. Ima dosta razlika kod benchmark programa u zavisnosti od sistema.

Ne znam da li Heaven čita dobro to.

^ sto ne radite testiranje na superposition, heaven je dosta stari sintetički test

Nazad
Vrh Dno