Šta je novo?

AMD Radeon RX 6000 Thread

Ili nije azurna cena ili je neka mutljavina, najjeftiniji nov 6900XT je oko 1000 evra na iponu

Nemci skidaju njihov pdv kada šalju ovde...piše bez PDV što se tiče KP ko će ga znati...

Prodavci na KP samo osvežavaju cene bez uskladjivanja. Zato kod većine piše proveriti cenu pre kupovine. Jedino merodavno je da prvo pogledate šta ima na iPonu i koliko košta.

Skočiše cene. Ja uzeo 6900XT za 90k kod nas. Ruku na srce s vodenim blokom, tako da to može manji broj ljudi da kupi. Verovatno je i zato takva cena bila, slabo se prodavalo.

Skočiše cene. Ja uzeo 6900XT za 90k kod nas. Ruku na srce s vodenim blokom, tako da to može manji broj ljudi da kupi. Verovatno je i zato takva cena bila, slabo se prodavalo.
Jel moze realno ona da se nakaci na neki od onih AIO vodenih gde je pumpa u radijatoru pa da se samo zameni vodeni blok? Valjda je NZXT Kraken 120 takav i neki od jeftinijih Corsaira.

Nisam siguran, jer ovde moraju da se stavi fitinzi u kartu, pa crevno na fiting i sve kako inače ide u custom loop-u. Ne poznajem dovoljno kako su AIO pravljeni, kapiram da su napravljeni sami za sebe i da ne mogu da se kombinuju sa nečim drugim.

"Običan" AIO ne može. Mogao bih Alphacool Eisbear jer je on sastavljen od custom loop delova ali se prodaje kao AIO. (recimo https://www.alphacool.com/shop/aios...hacool-eisbaer-pro-aurora-360-cpu-aio?c=21228). Mada je pitanje da li bi pumpa mogla sve to da izgura kako treba i da li bi jedan 360 radijator bio dovoljan...ima i jeftinijh model od ovog kog sam naveo...ima ga i kod Mađara.

Inače pumpa u radijatoru se do sada pokazala kod većine modela kao promašaj (često crkava)...

Poslednja izmena:
EK Predator je odličan recimo.

Kakva je trenutno cena od 300e za polovnu RX6600 XT? Vec neko vreme sam bez grafe, ne zuri mi se, pa ne znam vredi li jos cekati. 1440p 34” 144Hz treba da potera..

Ryzen 5 3600 ne bi bio bottleneck u tom slucaju? Razmatram i 6700XT svakako, ali bih onda mozda jos malko pricekao pa nasao povoljnije i sa garancijom.

Ja imam 6700xt i za 1440p jede malu decu...mada ne verujem da će baš u svim igrama moći da tera 144 Hz..ali tek onda neće 6600xt

Nisam siguran, jer ovde moraju da se stavi fitinzi u kartu, pa crevno na fiting i sve kako inače ide u custom loop-u. Ne poznajem dovoljno kako su AIO pravljeni, kapiram da su napravljeni sami za sebe i da ne mogu da se kombinuju sa nečim drugim.
Izvinjavam se, malo sam laik, ali zar crevo nije crevo? Zasto ne bi mogao fiting da se dokupi i crevo iz AIO hladnjaka da se stavi na fiting? Kapiram da ima fiting za svaki promer creva. Nije mi na umu bio taj "problem" kad sam postavio pitanje, vec da li 120mm radijator moze da odradi posao za ovu karticu, niki999 misli da nece.

Ja sam se vodio logikom da je svojevremeno Corsair H70 bio tik slabiji od Noctua NH-D14 koji je Noctua svojevremeno procenjivala na 220+ wati, ali em je on imao duplo deblji radijator, em RX6900 trosi 300w. Takodje su ranije watercooled GPU koji su dolazili sa AIO hladjenjem imali 120mm radijator, ali je sada to uglavnom 240mm. U zakljucku nije realno.

Nije isti ni promer creva verovatno, ko zna šta još nije kompatibilno. Opet kažem, stvarno se ne razumem u AIO, imam samo Predator, mada to po mom mišljenju je klasa iznad AIO kulera. To liči na AIO, ali se sve rastavlja kao custom ostala EK hladjenja.
Mislim da je 120mm malo za tu karticu, bar da je 240 radijator u pitanju. Eno Sapphire karta ima 360 radijator i kapiram da je to ok.
Ja u loopu imam 2x 360 radijatora za CPU i GPU.

U suštini od celog AIO bi to ostao samo radiator. Pumpa i blok su zajedno (u većini slučajeva) pa ti treba još i rezervoar sa pumpom, sreva su najmanji problem i izdatak pa ako već nemaš neki AIO koji je pokvaren ili neadekvatan onda je bolje da uzmeš ceo kit.

Nije isti ni promer creva verovatno, ko zna šta još nije kompatibilno. Opet kažem, stvarno se ne razumem u AIO, imam samo Predator, mada to po mom mišljenju je klasa iznad AIO kulera. To liči na AIO, ali se sve rastavlja kao custom ostala EK hladjenja.
Mislim da je 120mm malo za tu karticu, bar da je 240 radijator u pitanju. Eno Sapphire karta ima 360 radijator i kapiram da je to ok.
Ja u loopu imam 2x 360 radijatora za CPU i GPU.
Pa zar ne moze fiting da resi to? Mislim u najgorem slucaju, stavis par cm creva adekvatnog promera i onda nadjes spojnicu za creva razlicitog promera. Kapiram da bi bilo koji deo od AIO-a mogao da povezes bez vecih problema sa custom delovima, samo sto ljudi to ne rade jer nema smisla, AIO delovi su gotovo uvek losijih performansi/kvaliteta.

U svakom slucaju definitivno se slazemo da 120mm radijator ne bi mogao da odradi posao.

U suštini od celog AIO bi to ostao samo radiator. Pumpa i blok su zajedno (u većini slučajeva) pa ti treba još i rezervoar sa pumpom, sreva su najmanji problem i izdatak pa ako već nemaš neki AIO koji je pokvaren ili neadekvatan onda je bolje da uzmeš ceo kit.
Zato je pitanje bilo konkretno za modele koji imaju pumpu u radijatoru kao NZXT Kraken 120. Mada je to realno gore resenje, tako da se najverovatnije ne bi pokazalo kao adekvatno za RX 6900XT.

Ko je pisao u temi da ima driver timeot da proba whql drajver i da vrati ram na Xpm profil ili ti stock brzinu , kada sam probao da overklokujem Gskill Trident z 3200 mhz non stop je iskakala greska driver timeout has occured.

@Solesoslav Kao što sam napisao u gorenjm postu ima AIO like kombinacije koje koštaju isto kao AIO i sastoje se iz istih delova i one bi mogle da se nakače

Zna li se kada će novi drajveri? Trenutno igram samo Elite Dangerous i baš u toj igri ima problema sa renderovanjem. A sa 22.10.1 Optional verzijom igra uopšte ne radi.

Sa kojim verzijama si sve probao da li radi? Ne znam da li gajiti nadu da ce ispraviti sa novom verzijom drajvera, nije to nova igra...

Upravo njih i koristim. Probaću sa starijom verzijom.

https://www.amd.com/en/support/kb/release-notes/rn-rad-win-22-10-2
  • Vertical Refresh Sync set globally to Always Off may cause system stuttering or driver timeout during video playback using Radeon™ RX 6000 series GPUs.
  • Driver timeout may occur using HEVC hardware encoding on Radeon™ RX 6000 series GPUs.
  • Dropped frames may occur during video playback using hardware acceleration on Chromium-based browsers with Radeon™ RX 6000 series GPUs.
  • Chromium-based browsers may experience video stuttering on extended monitors with mixed refresh rates using Radeon™ RX 6000 series GPUs
Konacno :D

Ima nade i za Elite Dangerous u sledećoj verziji. Baš lepo što su uspeli da zeznu kompatibilnost sa starijom igrom

https://www.amd.com/en/support/kb/release-notes/rn-rad-win-22-10-2
  • Vertical Refresh Sync set globally to Always Off may cause system stuttering or driver timeout during video playback using Radeon™ RX 6000 series GPUs.
  • Driver timeout may occur using HEVC hardware encoding on Radeon™ RX 6000 series GPUs.
  • Dropped frames may occur during video playback using hardware acceleration on Chromium-based browsers with Radeon™ RX 6000 series GPUs.
  • Chromium-based browsers may experience video stuttering on extended monitors with mixed refresh rates using Radeon™ RX 6000 series GPUs
Konacno :D
Kao da sam predosetio! :D

Meni sve radi kako treba, nikakve razlike nema.

Nazad
Vrh Dno