Šta je novo?

AMD Radeon RX 6000 Thread

Lomim se bas izmedju ta dva modela.

Napajanje me malo brine, i to cu morati da nabavim.
Citao sam po netu da su je ljudi terali bez problema cak i OC sa CORSAIR RM Series RM850 , valjda ce biti ok?

OC čega? Ako je kartice, uštrojeno je sve to novo, nema smisla nikakav OC više.

Znam. Ja u oc ni ne verujem. Samo mi je bitno da bude stabilan i da ne brinem.

+1 za Red Devil. Kvalitetnih 850W je dovoljno. Još ako je undervoltuješ malo, nema brige.

Drajveri su dosta bolji nego kod prošle generacije ali još uvek ima bubica tu i tamo...ništa "gamebreaking", što bi se reklo. Kao što rekoh, bolja situacija no ranije.

CORSAIR RM Series RM850 , valjda ce biti ok?
Itekako, radice laganica
Kvalitetnih 850W je dovoljno.
@Markomaniax + TIho, nisu sva kvalitetna dovoljna tiha kad se opterete lepo. Crosair RM850 nema problema, ono je veoma tiho do 900W.

@Markomaniax 2700x koji koristis je ~145W stock/~190W OC + ~360W za graficku (sigurno <400W) + 75-100W za sve ostalo = 690W u najgorem slucaju. Slicno ili manje ce trositi i novi procesori ko tvoj, tako da dokle god ostanes <450-500W sa AMD grafickama u buducnosti i <250-200W sa procesorima (ne treba novi standard), R850 ce ti trajati koliko hoces.

RM850 je napravljeno da radi na ~840W na 35c u sobi, 24/7/365 i da bude najtisa stvar u kuci/stan-u najverovatnije (a najtisa u kompu se podrazumeva).

Poslednja izmena:
meni 6900XT fura sa napajanjem Seasonic Focus Gold 850W bez problema. Tri razdvojena kabla sam razvukao od napajanja do grafe.
takodje, iza svakog konektora na grafi, ima bela dioda, koja u slucaju bilo kakve nepravilnosti ili nedovoljnog napjanja krece da blinka belo, ali za sada nije blinkala nijednom.
u nekim najzahtevnijim igrama, po MSI afterburner ocitavanjima, grafa povuce i do 350W

Jel igra neko CSGO? Jel vam se desava da zabode na "Retrieving server info" kad ulazite u drugi game po redu?
Nasao sam na netu da treba dodati -disable_d3d9ex u launch options u Steam-u i Model / Texture detail staviti na Low u opcijama. Za sad nemam vise problema...

Srecom ovo je za sad jedini veci problem koji sam iskusio sa drajverima.

Igram Csgo rx6700xt poslednji drajver ryzen 3600, b450 nikakvih problema.

Jel igra neko CSGO? Jel vam se desava da zabode na "Retrieving server info" kad ulazite u drugi game po redu?
Nasao sam na netu da treba dodati -disable_d3d9ex u launch options u Steam-u i Model / Texture detail staviti na Low u opcijama. Za sad nemam vise problema...

Potpuno isti problem sa 6500xt, isto rešen ali hoće s vremena na vreme da krešuje igru... Ali me boli što moram da igram na low a kupio novu karticu...

Slicna konfiguracija kao kod @coldej i nemam nikakvih problema sa igrom. Provjeri da li si instalirao drajvere za chipset.

Sve regularno, najnoviji chipset drajveri, 22.9.1 drajveri za grafu. Desava se i sa ranijim drajverima.
Jel vam ukljucen ReBar?

Isto se desava i sa njima

igrao pre nedelju dana, mada nisam ljubitelj CS, igrao oko 2 sata sa drugarom, nikakav problem, mada generalno, nemam ni sa jednom igrom nikakav problem niti sa pucanjem drajvera bilo gde..... tada bili 22.8.1, sad sam stavio 22.10.1, isto sve fercera....

Znači mora 6900XT da se ima 😂

pa za te pare ako ne radi... ebes pos'o :d

Ja svoju još nisam stigao da probam. Mora prvo crossfire rezultati da se naprave za hwbot, pa posle ide u kućište :D

Mnogo ima problema sa tim učitavanjem mapa i 6xxx serijom, samo bacite pogled na netu... Koga zeza, ne pomaženi jedna verzija drajvera!

Kako je kod nas uvek bio spor odziv kada su u pitanju sniženja...
:-(

Ili sam možda preskočio neku firmu koja kod nas prodaje po pribliznim cenama ?!?
(A sa nije sa vodenim hlađenjem)

mozda ovo pomogne?
Ma sve to je pročešljano, rešen je delimično problem sa onom komandom i low texture settings, vrši posao, možda jednom nedeljno krešuje igru ali nije strašno... I nov windows, reinstaliran csgo, i kada se fajlovi verifikuju, uvek je neki d3dx9 fajl kompromitovan,tako da on tu nešto koči...

Sapphire rx 6600 xt nitro+ Pomoć!

Zamenio GTX 1060, koja je radila besprekorno sa kartom iz naslova....Problem je taj što nikako nemam stabilan fps u par igara koja sam probao...Manifestuje se tako što gpu zauzeće pada sa 98-99% na 60-70% uz obaranje taktova sa 2500-2600 na 2000-2100mhz nekada i niže, uz naravo primetan pad fps-a. Tada dolazi i do povećanja broja obrtaja ventilatora sa 1300-400 na 2000, a temperatura je u padu sa 72-73 pri punom opterećenju na 60+(naravno usled pada opterećenje gpu-a). Primetio sam da se taj pad dešava samo na mapama sa "otvorenim prostorom" dok je u "zatvorenom prostoru" full oprerećenje...U svemu tome cpu zauzeće ne prelazi 40-60%max (battlefield 1 velike mape).
Sistem win 11, probao 2-3 drivera, čistio prethodne sa DDU..Deluje mi kao da je softverski problem ali nzm... Ako neko ima ideju, ili sličan problem...

mod: spojeno sa postojećom temom

Poslednja izmena od urednika:
Radeon.jpg

Stavi kao ja minimum frequency i maksimum do koliko znas da ti karta radi boost.
Ovo vazi kad samo igras 3D igre, ne kad si u desktopu, idle i sl.

OK , probaću...

Stavi kao ja minimum frequency i maksimum do koliko znas da ti karta radi boost.
Ovo vazi kad samo igras 3D igre, ne kad si u desktopu, idle i sl.

Da li to znaci da si i ti imao isti problem ili...? Pitam posto mene ovo ceka uskoro.

Jes, slicno se i meni desilo :D
Mozes razliku i manju da napravis izmedju min i max, slobodno se igraj.

Ovo uz ono sa driver timeout mi sve vise "odaljava" AMD iz izbora. Mada nikad problem nisam imao sa RX470 onomad, a ni sa 1060. 'ebes pos'o ako moram stalno da cackam nesto :)

Nazad
Vrh Dno