Šta je novo?

AMD Radeon RX 6000 Thread

Dimenzije duzina i sirina cipova bi trebalo da budu iste jer su to sve isti cipovi koje snabdevaju amd i ne znam za vram... Samusng valjda.
Visina je obicno različita (tj debljina za padove) jer je hladjenje malo drugacije za svakog proizvodjaca i drugačije pritiska sam pcb kad se sastavi karta.

Najbolje je da potrazis konkretno za svoj model i najvise pažnje obratis upravo na tu debljinu, posto padovi dolaze u jednom velikom komadu koga mozes lako da seckas po potrebi (kao oni svajcarski sirevi iseckani i umotani u one najlon kesice su).

Definitivno porucujem padove sledece nedelje, nasao sam ih na kp, samo me buni, mislim da su neki definitivno deblji od 1.5mm, vidim da je to najdeblji koji ide u kompletu. Pretpostavljam da nije preporucljivo slagati jedan preko drugog? Ptm ce verovatno potrajati neki dan vise da se nabavi.
Probao sam sad WoT, 15-tak minuta, tu je hotspot oko 91 drzao i frekfencije su definitivno isle do 2400, koliko su postavljene za max.
S’ obzirom da su ti svi padovi popucali, minimalno koristi karticu dok ih ne pomijenjas. Pitanje je sada i kakav je uopste kontakt hladnjaka sa gpu-om, jer je za Wot i tih 91 stepeni previse. Obavezno isprati sve debljine padova kao sto su fabricki - da budes siguran, kad sastavis karticu, rastavis je opet i pogledas padove koje si stavio. Ako su na svima utisnute komponente koje hlade, i pasta na gpu je istisnuta od pritiska, uradio si dobar posao i miran si nekih 2god.

Pitanje za narucivanje sa Thermal-Grizzle-ja dostava je samo DHL Germany nema da se bira druga posta, da li se naplacuju neki dodatni troskovi zbog DHL-a ?

naplate pdv, doneo mi je Fedex za 5 dana, za pastu od 16$ shipping 15$ i pdv 370din

DHL Gemany bi trebalo da je regularna pošta, tako da verovatno neće biti dodatnih troškova, osim PDV-a koji će naplatiti naša carina.

meni je isto pisalo na sajtu DHL Germany, medjutim kada je paket shipped, bio je Fedex i link za tracking

Imam izmešana iskustva sa našim domaćim Fedexom, neke stvari od ~200 USD su mi samo dostavili i ništa nije dodatno naplaćeno, nekad samo PDV (na ~30tak EUR cene), a par puta i carina i PDV i usluga carinjenja od 40tak eur što je najbitnije da se izbegne. :)

Da ostanemo u temi, zna li se kad će kod nas da stignu ove zanimacije kod pomenutih koji imaju u programu Thermal Grizzly asortiiman? :)

Kakva je Arctic TP-3? Citam da je meksa od standardnih padova, ili stock na 6800XT. S obzirom da na Gigabyte 6800Xt idu 1 i 1.5mm, da li da uzimam po 0.5 deblje ili da idem na standardnu debljinu?

Ne mogu da editujem prethodni post,
Uzeo sam Arctic TP-3, 1 i 1.5mm. Temperature memorije su definitivno mnogo bolje. Gpu hotspot i dalje ide ka 100 stepeni, predje i jedno dva gore, ali su ventovi stavljeni na pola max, zbog buke.
Stavljena MX-4 pasta, ali sam porucio PTM 7950, izdzace ovako dok ne stigne.
Samo da kazem, ovo je sa furmarkom, kad pustim neku igru, drzi gpu na oko 2400 Mhz.

20c temp razlika je sasvim ok, ptm ce jos koji stepen nize da spusti i onda si miran sto se toga tice

@Zoran_KS - nema potrebe da klokujes vram, nikakve perfomanse nećeš dobiti.
Dobro izgleda sve ostalo.

Treba isprobati i napon, verujem da možeš za 100 mV da spustis na 970 i da bude stabilno, a biće ti bolje temp.

^Mislim da je to vec silikonska lutrija related.
Eventualno bih spustio na 1050mV napon, posto bi to trebalo da je univerzalni minimum na kome sve te karte rade bez silikonske tombole.

Ja na mojoj xfx 6800 mogu da spustim do 950 gde je sve rock solid stable. Sve moguće testove i igre mi prošle.

Mislim da zavisi i od ploce i napajanja ta dostava struje i stabilnost generalno.
Negde je bio slucaj i pci-e slota (blago nakrivljen pravio neki kratak spoj i zescu nestabilnost).
Taj xfx da uramis, posto gledam na reditu retko ko dobaci ispod 1 V.

Ja moju drzim na 1020mv ,frekvencija 2500mhz , mozda bj mogao nize ali ne verujem da bio mogao da je drzim na 2500mhz.

Treba isprobati i napon, verujem da možeš za 100 mV da spustis na 970 i da bude stabilno, a biće ti bolje temp.
Nista ispod 1060 mV nije stabilno.
Mislim da zavisi i od ploce i napajanja ta dostava struje i stabilnost generalno.
Dal da kazem da trenutno koristim Thermaltake 630W 🫣. Znam za preporuku od 750W, ali ovo sam imao, pre 6800xt koristio sam 1660s, koja je daleko manji potrosac.
I ovo napajanje ima dve odvojene grane za gpu, ali sam primetio da povremeno, ne cesto, zatreperi led na jednom konektoru, pretpostavljam da signalizira nedovoljno snage. U svakom slucaju sam planirao da zamenim ovo sa BE QUIET! Pure Power 12 M 850W, ali to mora da saceka neki dan.

Negde je bio slucaj i pci-e slota (blago nakrivljen pravio neki kratak spoj i zescu nestabilnost).
Taj xfx da uramis, posto gledam na reditu retko ko dobaci ispod 1 V.
Možeš videti koja je ploča i napajanje kod mene. Šta znam ja sam mislio da je kod AMD-a normalno da može bar 100mV da se spusti. 2380Mhz je clock I 2112 Mhz je vRam.

Znaci ub'o sam :) nisam ni znao.

Kupio u usponu bila neka akcija prošle godine 50 i nešto hiljada preko firme.

Edit: i onda kažu kod nas valjaju bofl robu :D

Poslednja izmena:
100mv je već skroz fino. Ja oko 50mv mogu, na default taktovima.

Stigla ptm danas, zamenjena, ovo su trenutne temp, posle kraceg furmarka., U igri definitivno mnogo tisa, jer hot spot ne ide previsoko.
Sve je stock, znaci nije undervolotovana. Uzeo sam 30x50mm, ima taman za dva menjanja. Da, uzeto preko alija.

Screenshot 2025-02-14 122653.png

Ne znam meni i dalje ovo puno u odnosu na moju, ali kako kaže @Markomaniax da ja imam posebnu onda je izgleda to to :)

Iskreno zadovoljan sam. Jesam doduse zbrzao montazu danas jer sam zurio na posao, nisam ohladio malo ptm, bila je nezogdna za odvajanje od druge folije, pocela je da se cepa, ali sam je montirao celu. Ovih dana kad stignem, verovatno cu sa drugom polovinom da odradim to ponovo, tj bolje. Sto se tice temperatura, nisam undervoltovao karticu, jer mi se desava da se posle restarta vrate default podesavanja u adrenalin softveru, sto vidim po netu da se cesto desava, pa sam ostavio sve na stock, i voltazu i brzinu ventova. Ovako je prakticno skoro pa necujna.

To vracanje na default ti se desava zbog verzija i update-a windows-a.
Znam da je meni win update to sredio iako ne volim da updateujem win upravo iz razloga sto nikad ne znas sta mozes da izvuces sa M$ poslednjih godina.

Ja imam ono "Your hardware settings have changed. Please reboot your computer for these changes to take effect" otkako sam ukljucio SAM. Nekad jednom u 10, nekad jednom u 2 restarta... Mrzi me da reinstaliram sistem :)

To vracanje na default ti se desava zbog verzija i update-a windows-a.
Znam da je meni win update to sredio iako ne volim da updateujem win upravo iz razloga sto nikad ne znas sta mozes da izvuces sa M$ poslednjih godina.
Nije windows... Imao sam ja taj problem mislim da sam pisao dal u ovoj ili adrenalin software. Uglavnom kad sam brisao sa DDU brisao je i neke fajlove koje ne treba da briše i znam da je bio problem oko amdkmpf fajla. Na kraju sam i rešio posle gomile pokušaja.

Cudno. Meni je win update resio problem i to nakon one 3 nesrecne adrenalin verzije od letos.
Iz dosade sam updateovao i eto.

Nazad
Vrh Dno