Šta je novo?

AMD Radeon RX 480 tema

Poslednja izmena:
Evo malo merenja aparaturom od onih brazilaca koji su napravili prvi review.

Katastrofa....

Aj sto karta trosi 190w, ja licno nisam ni verovao u price da ce biti mali potrosac. Ali ovakav propust da naprave pa da karta vuce 100w iz PCI-e slota!? Sto rece neko iznad, oni kao da su drzavna firma, ko da su zaposlene primali preko veze, sa partijskom knjizicom...

Mislim kad ovako rade, i treba da propadnu.

Meni je sve to sa AMD-om sumnjivo odavno..propadaju godinama,izbacuju polu-funkcionalne proizvode(kao da neke nisu ni sami videli pre isteka NDA) Čak i neke nedostake,koji se u kucnoj radinosti mogu odkloniti,oni ne diraju(cpu hladnjak na phenom-u skroz ok,ali vent tesko djubre i tako ga prodaju godinama,pa onda isto na fx-u) ,a sa druge strane nvidia i intel cepaju sa cenama...

126W sa pcie slota...:trust:

Steta sto su one vesti da hoce Samsung da ih kupi (pa cak i Microsoft) nisu bile istinite. Ovako nam se crno pise - cuvajte ovo sto imate, Intel i nVidia jedva cekaju da vam prodaju malo bolje za debele pare :)

Ma indijac je zeleni tajni placenik,

Da nije tih rudara koje toliko pljujete amd bi ubio katanac jos odavno

Послато са HUAWEI Y300-0100 уз помоћ Тапатока

Ma indijac je zeleni tajni placenik,

Da nije tih rudara koje toliko pljujete amd bi ubio katanac jos odavno

Послато са HUAWEI Y300-0100 уз помоћ Тапатока

Bas me zanima koliko to rudara ima pa toliko pomazu amd , glupost na kvadrat.

Indijac hoce da se prikljuci Intelu... jesu plavi alavi ali mislim da bi u pocetku udarili damping cene da udave nV i svedu ih na 20% ucesca, kada bi imali Radeon tehnologiju kod sebe. Bilo bi to lepih par godina za gejmere a onda... pa znate kako to ide kada Intel nema konkurenciju :)

Ništa svi skupljamo pare, cekamo da propadnu, tj sami sebe zakopaju, otkupimo GPU odeljenje i proizvodnu traku, otpustimo sve indijce sa menadzerskih linija, prebacimo proizvodnju u Srbiju, ja cu sredim brod znam neke ljude da nam prevezu masine

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ne proizvodnu diviziju, nego projektnu, marketinšku, uslužnu...upravu:wave: ,proizvodnja neka ostane u Aziji, oni i ovako ne brinu mnogo o ekologiji.

Nije ta slika dobra.

Evo ispravne...

VfsxDjf.png

http://videocardz.com/61753/nvidia-geforce-gtx-1060-specifications-leaked-faster-than-rx-480

Poslednja izmena:
I naravno..odjednom, iza crnih oblaka nazire se spas i ako dodamo jos samo 100$(još 50%) dobičemo 13% jaču kartu. Ali ne bilo kakvu,nego tehnološko čudo koje ne "pali" ploče.

Ja mislim da ipak sacekamo reviewera da nam kaže da li se isplati doplata ono sto evra za 20% itd

Ima li jos koji review za 4GB, vidim da se vec moze kupiti po obcanih 199$?
Takodjer, zalihe su rasprodane, ili su povukli karte :D a sto se mene tice i ne treba da se uradi restock jer je smee, odmah da izbace nereferentne...

Referentne su uvjek lose, ali za ovu kartu bi trebalo da odradjuju dobar posao. Naglasak na 'trebalo', jer je ovo stvarno lose.

Nonreferentne karte ce biti dobre, samo je pitanje cjene, dzaba sve ako karte budu preko 300€.
Referentna se vani krece oko 270€, nonreferentne ice sigurno na 300€

Ja mislim ako se poveća "burn them all" ili ti spaljivanje matičnih spustice cene samo da ae proda a onda to moze uslovi smanjivanje cena nonref modela

Ima logike vec sada uz Rx 480 veze se ta prica paljenja ploce, ukoliko prodaja lose krene, da bi povratili kupce morace odreagovat spustanjem cjena, u tu pricu se ubacaju i nonreferentne.
Ako bi neki safir ili powercolor nonreferentni bio za 270-280€ ja bi mu bio musterija :d one egzibicije od ASUS-a pa vjerovatno i MSI gaming cisto sumnjam da ce biti ispod 300€ bez obzira na sve to ce biti dobre karte tako da mislim za njih ide cjena od 300+€

Realno ja cekam nitro rendaljku od safira ili pcs+ od pwc oni strix lampioni me ne interesuju

Ja sada vise nista ne cekam u vezi RX 480 koliko sam bio za to da cu je uzeti sada mi svakim danom sve vise i vise uzbudjenje pada i od ove kartice sada ne ocekujem nista. Cekam jos da se pojavi GTX 1060 da vidim sta ce na kraju sa njome da urade ako i sa njome pojedu go*no nesto se iskomplikuje ili cena bude suvise visoka cu lepo pazarim neku 970 i uzmem polovan ps4 i j*be mi se vise za sve.

Ispade dobro sto ja ovog mog kripla od karte nisam zavrljacio u oglase. Ne mogu da kazem da se i ja nisam zagrejao za 480ku. Nista onda. Ako i gtx 1060 podbaci cenom ili performansama, preskacem generaciju ili cekam refresh.

Strasno sta oni izbacuju, sto ne volim los rad pa to ti je....

Sad mogu sta hoce da rade, da je daju za dzabe ne ulzazi u moje kuciste.
Koja mosa, a ja se ponadao da manje trosi od ove moje 960 pa da stavim neki FX.

Nazad
Vrh Dno