Ako dobro geldam ova karta je dosta brza u dx12 igrama od 970 uz to brza je nesto malo u svim ostalim DX11 igrama, to je test referentnih karti tako da me ostali parametri testa ne zanimaju posto su te referentne obicni krsevi sa salabim OC potencijalom, kod AMD-a malo veci krsevi nego kod Nvidie![]()
Druze moj teski fail, kao sto @G@W kaze lakse je priznati nego vjerovati u bajke, oni sa ovom kartom koja je radjena u duplo nizem nm procesu nisu potukli ni maxwel, pogledaj gdje je pascal 70% to je ogroman zaostatak, kako misle napraviti nesto sto bi pariralo GTX 1080, a da ne pricam od GP 100 ili 102 chipu... Ovo je tezak debakl, vjerovatno su u Nvidiji imali informacije pa su onako odrezali cjene za GTX 1070/80 svjesni su da im AMD ne moze prici ni blizu.
GTX 1060 kakva god bude obrisace patos sa ovom Rx 480... teska katastrofa sta su izbacili, sad je potpuno jasno zasto je cjena 199-239$
Upravo tako, ja ne mogu da verujem da su ovde pojedini ljudi razocarani sa RX 480!?
Na brzinu sam pregledao par review, i mogu reci da sam odusevljen! Ljudi su izbacili karticu koja je po performansama jednaka GTX970 za znacajno nizu cenu! Sad sam video da je u firmi na E*** cena 34590din za 8GB model, sto je dosta manje nego sto sam ocekivao, mislio sam da ce kod nas ici do 40 hiljada din! Najjeftinija GTX970 koja se kod nas moze kupiti trenutno kosta 40400din, ima samo 4gb rama (ili 3.5) i budite sigurno od te cene nece biti nikad jeftinija. Verujem da ce za 3-4 meseca moci da biramo nereferentne modele preko madjara za 240-260e.
E sad, svi vi koji ste mislili da ce te za 200e da dobijete performanse jedne GTX980 zapitajte se da li je to vase ocekivanje bilo realno? Tako da, kao sto ja volim da kazem, u zivotu se razocara jedino onaj ko previse ocekuje![]()
Jesi li siguran u to što pričaš ili samo nagađaš? Npr. Fiji je duplo veći čip od Tonge sa skoro duplo boljim performansama, pa opet troši 20% više struje. Tako da se može pretpostaviti da veći čip od ovog, koji bi bio konkurent GP104 troši 20-30% više struje. Naravno da nije efikasan kao Pascal, ali razlika nije toliko značajna. Na stranu što imamo testove gde karta troši 165-170W, što je malo verovatno, s obzirom da ima samo jedan 6-pin konektor. I što je u zavisnosti od recenzije potrošnja u opsegu ±20W u odnosu na 1070, pa je teško reći šta je zaista tačno.Kakav crni marketing. Jel ti kapiras da AMD vise zbog tog perf/w vise ne postoji u visokom segmentu. Oni izbace Vegu da se ganja sa 1080 ako budu srece. Vega 250W i vise ce vuci po svemu sudeci, nV izbaci neku 1080ti koja ce vuci malo vise struje i pojesti je za dorucak, rucak i veceru.
Ako izuzmemo odnos cena/performanse pri kupovini novog proizvoda??? Haha, pa šta onda ostaje?Ako izuzmemo isforsirano nisku cenu, ova karta i cip su apsolutni fejl. Bice dobre u novim konzolama doduse. Sto kako stvari stoje me sve vise i vise privlaci.
Čoveče ovo je referentna karta, normalno je da nema dobro hlađenje i da nije tiha. A odnos cena performanse je najbolji do sada (po TPU grafiku) i opet nije dovoljno dobro? PC igračima se ne može udovoljiti :dperformanse/cjena su Ok nista spektakularno koliko para toliko muzike, ali potrosnja, temperature, buka tezak Fail!!!
davno je ovu arhitekturu vrjeme pregazilo, sa ovom arhitekturom samo ce brze cjela kompanija otici u bankrot.
Najavljivano je 150W za 480, 110W za 470. Fail je sto kartica trotluje na fabrickim taktovima, a vuce 11% vise struje nego sto je deklarisano (I sto specifikacija kaze da moze da se progura kroz PCIE+6pin). Da su stavili 8-pin sve ovo ne bi bilo toliko strasno.
Napredak postoji, dx12 vidno bolje radi, mada mislim da za ovu prvu generaciju kartica nije toliko bitno, tek sledeca ce imati dovoljno dx12 materijala za pokazivanje.
Cena i nije grozna kao sto sam ocekivao, za iste pare kod nas dobijete karticu za 8GB RAM kao kod Madjara sa 3.5GB. Ako se obe nabave preko, bice u korist novije, brze i sa vise RAMa.
Flop, ali umeren, nije ekstreman na jednu ili drugu stranu kako se ovde formiraju dva ekstrema.
Jesi li siguran u to što pričaš ili samo nagađaš? Npr. Fiji je duplo veći čip od Tonge sa skoro duplo boljim performansama, pa opet troši 20% više struje. Tako da se može pretpostaviti da veći čip od ovog, koji bi bio konkurent GP104 troši 20-30% više struje. Naravno da nije efikasan kao Pascal, ali razlika nije toliko značajna. Na stranu što imamo testove gde karta troši 165-170W, što je malo verovatno, s obzirom da ima samo jedan 6-pin konektor. I što je u zavisnosti od recenzije potrošnja u opsegu ±20W u odnosu na 1070, pa je teško reći šta je zaista tačno.
Ako izuzmemo odnos cena/performanse pri kupovini novog proizvoda??? Haha, pa šta onda ostaje?
Čoveče ovo je referentna karta, normalno je da nema dobro hlađenje i da nije tiha. A odnos cena performanse je najbolji do sada (po TPU grafiku) i opet nije dovoljno dobro? PC igračima se ne može udovoljiti :d
ne tek sam se sad prikljucio
Ti si pobedio danasstigla rx 480 8gb u emmi za 35k din a ja pre 2 sata kupio r9 380 4gb
Sto se ovog drugog pitanja tice, ne kupuje svako Polaris ko je u ovoj temi. Nekoga je zanimalo da li ce prebaciti 980 uz 110W potrosnje (mene) jer bi to snacilo da ce Vega biti win u svakom slucaju. Nekoga je zanimalo da li ce prebaciti 980 uz najavljene cene jer bi to uz suskanje o dobrom OC-u (laz dok se ne pojave 299$ nereferentne sa 8 pin i 6 pin konektorima) dovelo do rata cena jer bi cenovno 1070 bila ugrozena. Neko je samo ocekivao konverziju iz evra u dolare tj. 199 i 229 evra respektivno za 4GB i 8GB verzije. Kao sto vidis nista od toga nismo dobili. Onaj ko ima 290/290X/390/390X nema cemu da se raduje kao ni onaj sto ima 970/980. Ostali mislim da nece platiti 270 evra za ovo jer su cekali pune dve godine da se cene pomenutih kartica spuste ispod 200 evra a to se, kao sto vidis nije dogodilo.
Na osnovu toga je velicina pucanstva zakljucila da ce tako biti i u drugim igrama jer se pricalo o samo 51% iskoriscenju bla bla truc truc. Lakse je priznati sebi da je ovo jedan veliki fejl nego verovati u bajke. Ali vidim da ti dobro ide sve ove godine
Edit: Eh da, nV je na 16nm a AMD na nazovi superiornih Samsungovih 14nm. Ne znam zasto sam se nadao bilo cemu od AMDeke. Kakav li ce tek fejl Zen da bude...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari