Šta je novo?

AMD Radeon RX 480 tema

Pa ti si prvi ustanovio da se Pascal overklokom slabo skalira, nece tih 200 mhz nista posebno pomeniti. 480 je overall bolja karta, to je potpuno jasno.

U odnosu na Maxvell seriju, overklok je potencijal je dosta manji, i prica je bila u tom pravcu.

Dovoljno je 200mhz, plus memorija na 1060 ide dosta visoko i to kada se uzme, moze da se dobije solidan napredak.

Potpuno netacno i bespotrebno sirenje dezinformacije i zbunjivanje buducih kupaca

Mislim da je ovo poenta price.

Ali, necu vise da insistiram. Odlicna je i 480 kartica, narocito ona sa 4GB i 470 je super, samo da je nesto malo jaci 4560 proc, bila bi bruka konfiguracija ( ali, i ovako je odlicno ).

Bice to odlicno sa 4/4 Zenom i jos full crvena masina pride :D

4/4 Zen i solidan, ne preteran, oc na nekoj b350 ploci i 480 4gb sa 8-16gb rama i bice to odlicno igranje za ne neku nesnosnu sumu novca :D

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Aha stigli zelembaci :D znao sam ja da ih nece izdat geforce motor :p jeste da su vozili kroz prasinu, ali sta ces moraju se snalazit :D

Dobrodosli u pobjednicku temu! :D

Koji se proizvodjac do sad najbolje pokazao,a da je prisutan na nasem trzistu ?

O ne! Samo ne to pitanje, ode tema u propast kao i RX470 :d

470 je bilo malo vise raspravke kad je receno(ja sam rekao) da je Gigabyte losija izvedba, pa je kolega koji je uzeo istu objavio rat :D

Moj glas za Asus Strix 480, samo je dosta skuplja od drugih u nasim radnjama.

Poslednja izmena:
Mislim da su xfx gtr i asus strix bolje izvedbe nego Nitro za 480, ipak je na Nitru 480 isti hladnjak kao za 470, a kartica se vise greje i ima veci klok.

Ne bih da pokrenem veliku raspravu,ali koliko sam cuo Sapphire se nije dobro pokazao u 280x generaciji.
Verovatno da su sad bolji ne znam.

Na 270x su crkavali kuleri, dual x, 470 im je odlicna sada, verovatno i najbolji model za 470.

480 je okej, mada po testovima koje sam gledao, hladnije su asus strix(nije ista kao 470 strix) i xfx gtr.

Svako ima neku svoju preporuku, ja imam Asus RX480 Dual O4G i stvarno sam prezadovoljan temperaturama. E sad mana joj je sto je malo glasnija na deff podesavanjima coolera. Naravno to se sredi nekim od aktuelnih programa...

Послато са SM-G361F уз помоћ Тапатока

Cinjenice odredjuju koja je najbolja izvedba, novcanik odredjuje koja se kupuje :D

Edit: mada recimo ako powercolor kosta 30.000 480 8gb, a Asus 38-40.000, to je bas velika razlika i meni bi tesko bilo da dam 70-80e vise za kartu gotovo istih performansi.

Poslednja izmena:
Ovo gore navedeno je najtacnija definicija kupovine komponente...

Ne znam zašto Al ja taj MSI nešto ne mirišem, a i gadne su na oko [emoji23]

Sent from my iPhone using Tapatalk

Svako ima neku svoju preporuku, ja imam Asus RX480 Dual O4G i stvarno sam prezadovoljan temperaturama. E sad mana joj je sto je malo glasnija na deff podesavanjima coolera. Naravno to se sredi nekim od aktuelnih programa...

+1

Može i u wattmanu, staviš temp target 75 i fanove 1330 i 1800. U 17.1.2 se više ne resetuju podešavanja posle restarta - pamti lepo :)
Sa ovim podešavanjim kartica je skoro nečujna u loadu, a u idle se svakako ne čuje jer ima 0db mod.

Ljudi,moze mala pomoc.
Uzeo sam Asus RX 480.
Prvi put se susrecem sa ati kartom,uvek sam kupovao,do sada nvidiu.
Problem je,sto nikako ne uspevam da instaliram drajver.
Odradio sam nov sistem,ali na kraju instalacije mi izbaci da nije instalirano.
U cemu je problem?

Poslednja izmena:
A er si instalirao drajver sa diska koji ide uz grafikcu, ili neki drugi,mozda ovaj zadnji 17.2.1.

Iskreno to bi trebalo da je plugnplay pogotovu na clean sistem...

Meni to smrdi na samu kartu, imas drugi slot na ploči da probaš?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ali,pazi.
Kada sam je danas doneo,i ubacio na stari sitem,sve sam lako instalirao.
Ali,posto sam ovih dana menjao i plocu,i procesor,rekoh,ajde da uradim nov sistem.
I od tada,ne mogu da instaliram drajver nikako.
Nemam drugi slot na ploci.

Izbacuje:

Driver has been partially installed

Poslednja izmena:
Crimson ReLive Edition 16.12.1 ili 17.1.1. probaj sa njima, ovaj zadnji malo malo zeza. Ako imas Ccleaner idi na opciju registrator pa dva puta obrisi, i tek onda idi na novu insatalaciju.

Probaj sa DDU da obrises drajvere pre instalacije novih.

Probaj da izvuces karticu i da je ubodes opet.

Proveri da li je karta lepo legla i da li je kabli od napajanja lepo usao(pretpostavljam da jeste, ne sumnjam u tvoje sposobnosti).

Probaj da ocistis slot za graficku, desavalo se i na novim maticnama da nece da procita jer ima neka mrljica na slotu(licno iskustvo, kod druga nije htela grafa na maltene novu maticnu zbog zamrljanog slota).

I gpy-z vidi samo microsoft basic dispaly adapter.
Nigde ni reci o ovj grafickoj.

Poslednja izmena:
јер си купио у радњи ?

Vrh Dno