Šta je novo?

AMD Radeon RX 470 tema

Problem sa FurMarkom sam odavno naglasio. Deo toga ima OVDE, da ne trazim sad bas taj post.

Ironican ili ne, nisi pratio temu dovoljno.

Pa zato sam se i ogradio da nisam ironičan,da ne bude pogrešno protumačeno...Temu sam pratio,trol nisam!Ovo shvatam kao jednu pozitivnu polemiku,ništa drugačije.Svaka od ovih kartica je itekako dobra,čim su tako dobro plaćene!

evo kad stavim fixno 70% u trixx kako ide

xUCbvJopi.png

@ksLazy, izgleda da je stvarno limit nizak na XFX, evo sta kaze PC RD BIOS.
pc-rd470.jpg

Bas me cudi da ne trotluje, mnogo je nizak. Moracu da opalim neku bas zahtevnu igru ili iskljucim V-Sync, pa vidim. Skinucu The Witcher 3 opet, ima original.

Sad cu da vidim i kako se ponasa u MSI Kombustor. Bese i EVGA imala neki svoj tester?

Poslednja izmena:
Fan speed: 114% :D :D :D

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

MSI Kombustor 720p, sa ili bez AA, zapucan na 1256. Ocigledno FurMark mnogo napinje kartu, pa probija Power Limit i trotluje. Moracu definitivno da testiram u nekoj graficki zahtevnoj igri.

Preporucite jos nesto sem Vicera, mozda Metro?

Prilozi

• Untitled.jpg
    Untitled.jpg
    595.5 KB · Pregleda: 47
  • 1.jpg
    1.jpg
    666.7 KB · Pregleda: 38
AC sindikat, zadnji tomb raider, crysis 3

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ma kakav AC, to mozda jedino Unity. Proverio sam u BF1 i Watch Dogs 2, zapucanih 1256. Crysis 3 sam isto razmisljao da proverim, a i opet da je predjem, bas davno bese..

Ja nađo na nekom TechPowerUp testu da je 120W limit, dezinformacija izgleda. ( : HWInfo mi je prikazivao u par navrata preko 110W u max potrošnji, a nisam povećavao power limit. Mada, softverska merenja i nisu baš precizna pa je to verovatno bilo netačno. Nije mi jasno jedino zašto onda ne obara takt kada je uključen AA. GPU je tada više opterećen, manji je FPS, a ista potrošnja.

@ksLazy
Probaj Heaven Benchmark, mada kod mene tu ne pada takt. Probaj i Fire Strike test iz 3D Mark-a. Teško da neka igra može više da optereti grafu od sintetike.

Samo FurMark opterecuje kartu do maksimuma, ostale sintetike su otprilike kao zahtevnije igre. Mozda samo Fire Strike posluzi, provericu, nisam nju provrteo u 3D Mark testu. U Heavenu nije padao, testirao sam odavno i okacio rezultate ovde. Mogu da proverim i u nekom majneru ako to nekog interesuje.

U Battlefield 1 i Watch Dogs 2 na max bez V-Sync ne trotluje, provericu i u The Witcher 3 uskoro.

E, u The Witcher 3 na ultra, bez nVidia hairworks i V-Sync ima blagi throttle. Sve vrednosti su na default.

Prilozi

• 3.jpg
    3.jpg
    884.8 KB · Pregleda: 88
Kad sam ganjao underclock+overclock na PowerColoru vodio sam se varijantom da ne sme da trotluje u igrama.
Najlakse je testirati Firestrike GPU1 testom (lava kanjon). Na svakom zavijanju levo desno mi je karta trotlovala po 40-ak MHz (spadne na ~1230) na default naponu od 1.075V i pri oc na 1270. Na kraju je ispalo 1270MHz/1.025V I sad trotluje samo na jednom mestu nekih 6-8Mhz u trajanju od sekund. Ako bih bas jurio perfekcionizam, na 1260 ne bi trotlovala nigde. Na 1270 I 1.018V troluje 2-3Mnz, a na 1.012V nigde, ali dobijem nizi rezultat u testovima nego sa 1270/1.025, pa sam ostavio ovo zadnje.
Nesto trenutno eksperimetisem sa obaranjem brzine svih fanova, pa sam testirao i 1220MHz I 1V I u tom slucaju je maks potrosnja 102.5W (naravno, trotl ni u najavi) ako ista ikom znaci...

Poslednja izmena:
Svidja mi se ova varijanta 1220/1V. U odnosu na 1270/1.025V u proseku nosi 3% losije perfromanse, ali prosecno skida 8-9W sa potrosnje - sto se pretvori u 100-150 nizi rpm za iste temperature. Znaci ispod 70C u najtezem gejmingu. Pokusavam da utisam masinu koliko god je moguce u load-u, a ovo mi je kompromis koji mogu da istrpim. Nitro bi mi verovatno bas pasovao zbog tisine, ali tad je bio dosta skuplji u ponudi od PowerColor-a, a sad da menjam se ne isplati. To sto sam ustedeo na jeftinijoj grafici ide u tisi CPU kuler...

Ma nema sta da menjas kartu za istu, a drugu izvedbu i uzimas kartu koju je neko drugi secao, ovako imas tu i ti je koristis od pocetka, kakve veze ima sto je malo bucnija.

Hoces da zamenis kuler/e na 212?
Lc pro airazor su se dobro pokazali a nisu toliko skupi za dobre 4pin 12-tice.

Ne, zamenio bi ceo kuler. Mugen 5 ili tako neki ce da padne, cekam samo da se pojavi sa kacenjem i za AM4 pa da pazarim (nek se nadje)..

Malo kasnim sa odgovorom, al' evo testa.
Digital1.jpg
720P sve na default.
Test racunar:
Xeon X5450 @ 4.00Ghz
Asus P5QD Turbo
6gb DDR2
Corsair RM 850
Dobro provetreno kuciste(5 ventilatora).

Edit: U pitanju je Asus STRIX RX 470 OC kartica(asic 87.3%).

Poslednja izmena:
Power limit slajdovan do +25% (toliko dodje i max)? Ili se bas bas bas razlikuje od one koju ima dobrivoje....

Sve je na deff, ako se na mene odnosi pitanje.
Na asusu je 50% max power limit.

Послато са SM-G928F уз помоћ Тапатока

Znam da se vi igrate sa ovim Furmarkom mada ne kontam sa kojim ciljem :)D), posto radim clean install svaki put za drajvere to mi naravno resetuje overdrive podesavanja, pa sam danas ponovo namestao i izgleda da sam konacno ubo kombinaciju koja radi bez throttle-ovanja kod mene xD 1250 zakucano jedno 20tak minuta mi je Haeven isao, prvo sam bio spustio voltazu na 1mv i spustio core clock na 1200mhz. Pa sam polako dizao mhz za core, kada sam dosao do 1230 vec je krenuo da spusta, onda sam dodao 10% na power i pocelo je da bude stabilno 1230mhz, dodao jos 20mhz i jos uvek stabilno, probao 1270 i drajver je pukao :D Vratio na 1250mhz i ostavio tih 20tak minuta da radi pod 100% opterecenjem i ni 1 mhz nije islo dole, a temperature ladne 54-55c, dobro jedva 20c ima u sobi pa to pomaze :D Nemam zivaca dalje da se igram kontam da ostavim ovako za 24/7.

Jgzsdbz.jpg

Ne trotluje u Heavenu, trotluje u FurMarku. Makar moja XFX tako.

Od mene moze da radi i na 100mhz u Furmarku, dok god u igrama radi sve kako treba :D

Bas tako. :)

Mada moja XFX out of box malo trotluje u The Witcher 3 na ultra, u ostalim igrama koje sam proverio ne.

Pa malo joj dodaj na power limit, ionako na XFX ispade prilicno nisko postavljen (bese 90W ili 95W?).

92W. Neka je, ne smeta mi za sada. A i kad se smanji malo voltaza ok je.

Drug ima Asus Strix RX 470 4GB, i5 2320 i 8GB DDR3.
Upgrade grafičke je napravio sa 7950 3GB.

Kaze da mu Batllefield 1 secka dosta (mada mu je radio prvi dan dobro sve na Ultra), Far Cry Primal isto.
Rade losije nego sa prošlom grafickom.

Sta je tu problem ?
Autodetect opcijom je skinuo drajvere sa AMD sajta.

Jel trebaju mozda drugi drajveri, koje vi koristite ?
Dal mu mozda graficka trotluje ?

Još jedna stvar.
Na ploci mu je crkao jedan PCI-E slot.
Ima cini mo se Asus P8P67 i koristi drugi slot ali je on isto PCI-E x16 tako da to mislim nije problem.
To mu je crklo kad je sa starom grafičkom inatalirao drajver ! Posle instalacije i restarta ploca je prestala da prepoznaje grafičku u tom slotu.

Kojim programom da obrisem drajver koji sada ima i koji drajver da mu instaliram

DDU za brisanje drajvera, sa Amd sajta skinite najnovije drajvere za tu grafiku.

Ako nije citao graficku u tom slotu, moze biti da je slot malo zaprljan, ne mora znaciti da je crkao.

Drug ima Asus Strix RX 470 4GB, i5 2320 i 8GB DDR3.
Upgrade grafičke je napravio sa 7950 3GB.

Kaze da mu Batllefield 1 secka dosta (mada mu je radio prvi dan dobro sve na Ultra), Far Cry Primal isto.
Rade losije nego sa prošlom grafickom.

Sta je tu problem ?
Autodetect opcijom je skinuo drajvere sa AMD sajta.

Jel trebaju mozda drugi drajveri, koje vi koristite ?
Dal mu mozda graficka trotluje ?

Još jedna stvar.
Na ploci mu je crkao jedan PCI-E slot.
Ima cini mo se Asus P8P67 i koristi drugi slot ali je on isto PCI-E x16 tako da to mislim nije problem.
To mu je crklo kad je sa starom grafičkom inatalirao drajver ! Posle instalacije i restarta ploca je prestala da prepoznaje grafičku u tom slotu.

Kojim programom da obrisem drajver koji sada ima i koji drajver da mu instaliram

Na žalost drugi jeste po veličini X16 ali ima samo X4 linija :(

Expansion Slots

1 x PCIe 2.0 x16
1 x PCIe 2.0 x16 (x4 mode, black) *1
2 x PCIe 2.0 x1
3 x PCI

https://www.asus.com/Motherboards/P8P67/specifications/

Izgleda da je stara grafika ponela i slot sa sobom. Ili je možda obruta situacija?

Poslednja izmena:
Staru graficku je prodao, ispravna je.

Al kako onda BF4 radi na ultra odlično ?
Ako je PCI-E X4 ograničavajući faktor.

Jer je bf4 matora i graficki nije toliko zahtevna kao bf1/fc primal.

Vrh Dno