Šta je novo?

AMD Radeon RX 470 tema

^bas tako, a za to je potrebno par sekundi

Nitro ej svakako najbolji model.

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Aj neko neko uradi sticky prvi post ranking svih izvedbi rx470 da ljudi na traže vise ;)

Sent from my iPhone using Tapatalk

To i mene interesira,i rx 480

ivanbass1@ nisam se nit naljutio nit uvredio,ljudi smo,dogovorićemo se :p

Ako je nitro najbolja koja je 2. i 3.?

Poslednja izmena:
Nitro->
msi->
xfx->
strix->
powercolor red devil->
gigabyte->
referentne

U sustini sve su koliko-toliko okej osim giga i referentnih, njih nikom ne bih preporucio osim ako nema drugi izbor ili nisu osetno jeftinije od ostalih modela.
Ima sigurno jos modela ne mogu se setiti sada neka doda ko zna.

Iz prve ruke, Powercolor je fabricki bucna u oba rezima (Silent I OC) i mora malo da se igra sa podesavanjima ventilatora, ali ne iz Wattman-a jer ne moze da promeni minimum koji je upisan u BIOS (minimum je 1900 rpm).
Posle malo dzaranja postaje sasvim dobra karta. Mozda (nisam proveravao zbog garancije) su joj VRMovi deklarativno slabiji od ostalih, ali ima 6 faza, a sve ostale 4, pa dodje na isto (zapravo i malo bolje) kad se sabere.
Generalno smaraju ove Polaris karte, svakoj moras da cacnes nesto, kao ranije pre 30ak godina kad su prodavali nove jugice I stojadine, pa dobijes gratis kanticu farbe da dovrsis auto ako su negde nesto propustili...

Ovo je delimično vezano za temu. Ja imam PowerColor PCS+ R9 270X. Nisam nešto cenio firmu kao PowerColor, ali zbog saveta kolega forumaša sam kupio tu karticu. Ja sam se oduševio kako je kavliteno napravljena i kako tiho radi. Vođen tom logikom sam mislio da je RX480 Powercolor Red Dragon 8GB DDR5 odlična kupovina, ali većina kaže da nije, što je sigurno i tačno. Izgleda da sve zavisi od serije. Mnogi su napljuvali i Asus Strix, i ako bi po difoltu treba da je premijum, ili makar dobar.

PCS+ i Devil karte su inace najbolje od PowerColor i generalno veoma dobre. Sve ostale su im prosecne ili lose. :d

Strix koji nije najskuplja kartica mora da ima neku falinku. ( : Ova konkretno ima taj problem sa obaranjem taktova koji su mogli da isprave kroz BIOS, ali i kompletno je slabije urađena. Memorija je na nekim testovima zbog pozicije na ploči išla na 95 stepeni dok je GPU bio oko 60. Nije bez razloga skoro najjeftinija.

Ne vidim razlog ovoliko polemike :)
Tri najbolja modela ove karte Nitro, Gaming i Black Edition su odlicno cenovno pozicionirane plus su i najdodstupnije. Govorim za Madjare.

Ostoja@ Nemam ogranicen budzet, znam da je najbolji izbor i7 ali mi je to cisto bacanje para kompjuter ce sluziti samo za igre.

Mislio sam da cekam Ryzen ali kompjuter moram da sklopim do 20 februara zato sto posle tog datuma idem za Rusiju i nosim kompjuter sa sobom.

Tako da mi treba najjeftiniji procesor koji moze da se izbori sa rx 470 od igara igram Wot, Gta5 i War thunder

Planiram plocu1151 i 8gb ddr4 mada moze i nesto drugo samo da je ploca m-itx

Poslednja izmena:
Stukolovac, ako u budzet staje i5 6500/7500 idi na jedan od njih u zavisnosti od trenutne cene.

Kaby lake pentium za 70-80e ce biti best buy kada bude stigao kod nas/na kp, a ocekuje se uskoro da stigne. On je po snazi kao i3 samo jeftiniji.

Odlucio sam cekam taj Pentijum. Za moje potrebe je i vise nego odlican

Koja je razlika izmedju modela srtix 4g I o4g?

Послато са HUAWEI VNS-L21 уз помоћ Тапатока

04G je OC verzija sa malo većim klokovima koji uz to ne padaju kao na 4G verziji, mada se na 4G to lako rešava softverskim putem.

Ma da, samo se temp limit poveca i resen problem.
Ako je ista cena isao bih na tu sa vecim i stabilnijim klokom jer zasto ne.

Fora je sto je ta sa vecim klokom jeftinija nego ta sa manjim...

Nije uvek bilo tako.

A i ono, da osisaju neznalice koje gledaju samo cenu. :d

Fora je sto je ta sa vecim klokom jeftinija nego ta sa manjim...

Mislim razlika je u 500din...nije nesto ,ali jos I gledam da nije neka fora tipa osiromasene verzije...

Ne znam samo da li je na O4G modelu rešen problem sa temperaturom memorije, nigde ne mogu da nađem? To je dosta značajniji problem od pada kloka. Moduli su, koliko sam shvatio po Tom's Hardware opisu, specificirani na 95 stepeni, a u testu su dolazili do 95 stepeni. U slabije provetrenom kućištu ima da idu preko 100 sigurno. Ko zna koliko će da izdrže tako.

Ne znam samo da li je na O4G modelu rešen problem sa temperaturom memorije, nigde ne mogu da nađem? To je dosta značajniji problem od pada kloka. Moduli su, koliko sam shvatio po Tom's Hardware opisu, specificirani na 95 stepeni, a u testu su dolazili do 95 stepeni. U slabije provetrenom kućištu ima da idu preko 100 sigurno. Ko zna koliko će da izdrže tako.
To bi najbolje bilo da kazu vlasnici doticnih karata da li su temperature doista tolike...sutra treba da je nabavim pa mi svaka preporuka treba

Pa ne mogu da kažu, ovo su merili odvojeno. GPU prikazuje oko 60 stepeni, ali taj memorijski modul ide na 95.

The GPU’s outside temperature, as measured below the package, is similar to what its diode tells us about the state of affairs inside the die. However, the board’s temperature is hotter than the processor as a result of the Strix RX 470's enormous hot spots. Think back to the tight grouping of high- and low-side MOSFETs, along with their tiny cooler, and it's pretty clear where this problem comes from.

Many copper tracks running from the voltage converters to the GPU make for perfect heat pipes. Unfortunately, that turns out badly for one of the memory modules sitting right between the voltage converters and GPU. Temperatures hit 96°C right there, which we have to imagine exceeds the component's specified limits.

01-Asus-RX-470-Strix-Doom-Loop.png

During our stress test, the GPU’s four voltage converters hit almost 94°C. The memory module ends up at a toasty 95°C.

02-Asus-RX-470-Strix-Torture-Loop_w_727.png

Meni samo nije jasno, ako vec kupujete u nasim radnjama, da imate 28k dinara za taj Stix, koji je ocigledno falican(necu ulaziti u polemiku, resavanja problema), sto je ocigledno i jasno kao dan, Strix koji nije najskuplji model(ili medju najskupljim modelima) ima neki problem, nije ovo prvi put.
Da se vratim, dakle imte 28k za Strix, a nemate 30k za Nitro, XFX RS ili MSI Gaming.
A kod Madjara 215e(oko 26.5k dinara)ta pomenuta tri modela....

Po mom mišljanju za običnog korisnika je MSI Gaming X najbolja,ima 8 pin,odlično tiho hlađenje,dobar dizajn.

Ne bih rekao da je bolja od nitro modela.

Nije sto je moja, ali ako karta radi na 60c pod stres testom sa ventovima na 20%, ja mislim da od toga bolje ne moze.
Napon 1v takt 1206mhz.

Ono što sam pratio, najviše su ishvaljeni Nitro+ i XFX Black modeli.

Meni samo nije jasno, ako vec kupujete u nasim radnjama, da imate 28k dinara za taj Stix, koji je ocigledno falican(necu ulaziti u polemiku, resavanja problema), sto je ocigledno i jasno kao dan, Strix koji nije najskuplji model(ili medju najskupljim modelima) ima neki problem, nije ovo prvi put.
Da se vratim, dakle imte 28k za Strix, a nemate 30k za Nitro, XFX RS ili MSI Gaming.
A kod Madjara 215e(oko 26.5k dinara)ta pomenuta tri modela....

230e su sada, skocile su cene zbog praznika (tacnije 226 i 229 :D), znam jer sam ovih dana bio u potrazi za karticom, a xfx uopste nije tih kada se zavrti, strix ima najtise ventove, msi je odmah iza njega, no to su prakticno nijanse i ta razlika u ceni je isto tako prakticno nepostojeca... Ja da sam uzimao uzeo bih verovatno msi ili strix zbog ventova jer mi je to prioritet, a posto mi je prioritet zavrsio sam sa 1050ti koja ima jos bolji hladnjak... :) Dakle razlikuju nam se svima prioriteti ali ona nitro i deluje kao all in one paket.

230e su sada, skocile su cene zbog praznika (tacnije 226 i 229 :D), znam jer sam ovih dana bio u potrazi za karticom, a xfx uopste nije tih kada se zavrti, strix ima najtise ventove, msi je odmah iza njega, no to su prakticno nijanse i ta razlika u ceni je isto tako prakticno nepostojeca... Ja da sam uzimao uzeo bih verovatno msi ili strix zbog ventova jer mi je to prioritet, a posto mi je prioritet zavrsio sam sa 1050ti koja ima jos bolji hladnjak... :) Dakle razlikuju nam se svima prioriteti ali ona nitro i deluje kao all in one paket.

Znaci madjari otpadaju kad je ova karta u pitanju, hvala za info.
Svejedno 2k vise ipak kompletniji proizvodi od Strix-a.

Znaci madjari otpadaju kad je ova karta u pitanju, hvala za info.
Svejedno 2k vise ipak kompletniji proizvodi od Strix-a.
uvek je bilo koliko para toliko muzike...ja sam se vec nategao do te prve iole normalne kartice koja nije referentna a to je strix...(a poceo sam na pocetku da gledam polovne do 150e)...
sad kazete bolje jos 2k vise za bolju...onda da dodam jos toliko ima i rx480....i tako mozemo u nedogled...

+1

Meni strix lepo radi, tiha je, ne greje se puno. Uzmi slobodno i uzivaj, napravise od graficke karte citavu studiju.
Uostalom, ima tri god garancije, pa i ako crkne zbog tog famoznog pregrevanja modula, riknuce za te tri godine.

Sent from my HUAWEI MT7-L09 using Tapatalk

Dekimane, tako sam i ja zavrsio na rx-u.

Gledao neku polovnu 280x/380x, ali nisam bio siguran u napajanje posto ga dugo koristim, ima ono adekvatne konektore ali ne bih stavljao 300w kartu na njega.

I tako je od 120-130e za 280x polovne doslo do rx 470 safirke :D

Nazad
Vrh Dno