Šta je novo?

AMD Radeon R9 270

CavA

Cenjen
Učlanjen(a)
05.12.2013
Poena
151
Pozdrav svima,

na prvi pogled graficke kartice AMD Radeon R9 270 proizvodjaca Asus i Sapphire su iste po karakteristikama. Ipak one se razlikuju u ceni za oko 4k din. Zna li neko zbog cega je ovolika razlika u ceni.

sem izvikanijeg brenda,asus generalno hoce da naplati i njihovu varijantu hladjenja,bolje interne komponente,fensi pakovanje i podrsku.a i verovatno ta safirka je dual x,koja je kao slabije hladjenje od njihovog top hladjenja tj vapor x,koje je po ceni uvek tuda sa asusom.

po meni sapphire dual x je medju najboljim i najtisim hladjenjima generalno,nevezano sto je uvek i najjeftinije nereferentno.asus dc2 je stvarno premium,zato i kosta i ja nemam problem sa tim,ali po meni ne radi toliko bolje da bi se isplatilo dodatnih para.naravno,treba gledati jos sta ide uz kartu,kakvi kodovi za igre i dal' ih uopste ima i sl,i to utice na cenu.

Sapphire-ov model jos ide sa BF4 koji kosta 6k.

Jedina prednost asusa koju ja vidim jestu u garanciji koja ja 36 meseci u odnosu na 24 koju nudi sapphire.

Zato sto je kod nas Asus fetiš mnogih. I ima bf4 za mnogo manje para

Kao sto rekose iznad asus ima kvalitetnije komponente na VRM sekciji i kompletno ne referentnu plocu sa boljim i kvalitetnijim hladjenjem :) Ali razlika u ceni je neopravdana bolje uzmi safirku, sa asusom si vec skoro u 760 teritoriji :)

Da li neko moze da mi kaze ko ima ovu grafiku kakva je. Ja sam se razmisljao izmedju ove, a 7870 skoro sam prodao, a video sam na nekim testovima da je 270 cak slabija u igricama?!

Grafike su potpuno iste-7870 i ova. S tim sto 7870, ako je dobar kloker, moze da bude i bolja

Da li neko moze da mi kaze ko ima ovu grafiku kakva je. Ja sam se razmisljao izmedju ove, a 7870 skoro sam prodao, a video sam na nekim testovima da je 270 cak slabija u igricama?!

Isti su čipovi, uzmi koju god jeftiniju da nađeš

Nazad
Vrh Dno