Šta je novo?

AMD Radeon R9 270/270x tema

Pa...zelen sam u duši, a ovaj konkretan model crvenih je izuzetak - natrčao je, a nisam mu se nadao. :D

Toxic je strava, ali ako ćeš je promeniti za nekoliko meseci...

Da ne trujemo više temu, udario sam sebi dva šamara, neka je Toxic :( ohladiću se za par dana...a pare sam već spremio za GTX960.

Kako je lepo kad ne znas sta ces s parama. :D

+1 za uzimanje bilo kog modela, ako bi ga vec prodao za 2-3 meseca.

Drugar ima Toxic, ja Gigabyte i Asus. Sve su dobre, nisu velike razlike.

Poslednja izmena:
Svasta.
Kad je vec uzimas na 2-3 meseca treba uzeti najjeftiniju, ne najskuplju; razlika je 40e. Jos taj izgovor-samo bih to stavio u kuciste...mehanizam samoubedjivanja. Al dobro, nisi mali, sta radis s svojim parama je tvoja stvar. Prodat je neces ni priblizno za te pare kad bude doslo vreme prodaji.

Poslednja izmena:
Bio sam mrtav ozbiljan kad sam rekao da drugu ne bih stavio u kućište. Naložio sam se na ovu, naletela je slučajno, ali kapiram da nije pametno da je preprodajem za dva meseca, proći će me želja za par dana da je posedujem...čekaću nVidia-u na integruši.

I ja sam bio mrtav ozbiljan kad sam indirektno skrenuo paznju da je to glupost. Takvo elitiziranje hardvera i popustanje svojim ilogicnostima je glupost. Ali opet kazem, za svoje pare mozes i to.

Dobro, 35e kao gubitak mu mozda i nije neka suma obzirom da ce se za 2-3 meseca prodavati za ne vise od 100 evra.
Svakako je racionalnije izgubiti samo 10e uzimajuci ove non-Toxic modele, kad je ionako GTX960 neki "cilj".

Poslednja izmena:
@fingon82

Ne moramo da analiziramo moju psihu, ali ako ja nikad ne bih stavio u svoje kućište npr. Dual X model, zašto neko to mora da komentariše, to je moja lična stvar, moj izbor, moje shvatanje. Nečije sugerisanje neće ništa promeniti. Za nekog je glupost, za mene nije. Baš tako, za svoj novac mogu kako ja hoću. Džabe "mlatimo" sad, dilema je rešena, ne isplati se da uzimam Toxic, bez obzira što toliko želim da je imam i probam iz meni znanih i neznanih razloga. Hvala svima.

Ajde da ulazimo u tvoju psihu. Važniji ti je nebitan detalj, kako izgleda nešto što ćeš videti kad ga staviš i izvadiš. A radi isti posao kao i ta driga stvar, isplativija je. I donosi ti nebo i zemlju u odnosu na integrušu.
To je krajnje glupo rezonovanje.

Jeste tvoja stvar sta ces da uradis, ali kad vec odlucis da nesto "podelis" na forumu, to je automatski predmet tudjih misljenja. To sam odaberes,ako ti se misljenja ne svidjaju,to je bedak,ali sam si to odabrao. Ali veruj da sam ti svojim malo grubim nastupom ucinio uslugu, jer sam video da umeren nastup drugih ne deluje. Mozda imas para za bacanje,ali meni nije milo kad neko baci svoje pare uzalud,koliko god to bilo.

edit: nisam rekao da si glup, nego da razmisljas glupo na tu temu. Svako razmislja glupo u vezi necega.

Poslednja izmena:
Pa šta ću kad sam glup i neshvaćen! ;)

Daleko od toga da imam para za bacanje. Pa eto, većina me odvratila od kupovine, napisah hvala u svom prethodnom postu.

Poslednja izmena:
Ajde da ulazimo u tvoju psihu. Važniji ti je nebitan detalj, kako izgleda nešto što ćeš videti kad ga staviš i izvadiš. A radi isti posao kao i ta driga stvar, isplativija je. I donosi ti nebo i zemlju u odnosu na integrušu.
To je krajnje glupo rezonovanje.

Ne bih rekao da DualX kuler radi istu stvar podjednako dobro kao ona mrcina na Toxic-u. Pa samo kuler i backplate vrede razliku u ceni(110 vs 135e), a gde je kvalitet izrade, Hynix mem čipovi, 10 faza itd. i na kraju meni podjednako bitno - estetika. Npr. svetleći Sapphire logo na karti...preciousss!

Problem je što to niko neće da plati(osim mene :d) kad je budem prodavao...stoga i odustajem od kupovine, oktobar je već iza ćoška...

Poslednja izmena:
sto lepo ne silujes malo oglase koji dn,siguran sam da ce da naleti i 280 (X) za te neke novce kad si vec pri kesu,a na njoj ces manje da izgubis,plus imas neuporedivo bolju kartu?

Ne bih rekao da DualX kuler radi istu stvar podjednako dobro kao ona mrcina na Toxic-u. Pa samo kuler i backplate vrede razliku u ceni(110 vs 135e), a gde je kvalitet izrade, Hynix mem čipovi, 10 faza itd. i na kraju meni podjednako bitno - estetika. Npr. svetleći Sapphire logo na karti...preciousss!

Problem je što to niko neće da plati(osim mene :d) kad je budem prodavao...stoga i odustajem od kupovine, oktobar je već iza ćoška...
Što je nebitno na par meseci. Misliš da mene zabole što imam Asus? Uzeo sam je zbog garancije koja je duža. Jedini razlog. Gledam je kad zalazim u kućište, da nameštam. Najbitnija stvar je kako radi. Takva isključivost koju ispoljavaš, je samo za stvari koje ti znače i trebaju na duže staze. Nemoj da mi pričaš da ti je bitniji svetleći logo, od toga šta sama karta radi.

Takva isključivost koju ispoljavaš, je samo za stvari koje ti znače i trebaju na duže staze. Nemoj da mi pričaš da ti je bitniji svetleći logo, od toga šta sama karta radi.

Baš to što mi ne treba na više od mesec-dva je razlog što sam odlučio da se ne cimam, mogu da sačekam toliko. Nije meni toliki problem što sam na integruši - da se nije pojavila ova ponuda ne bih ni razmišljao o nekom prelaznom rešenju. Da sam hteo, kupio bih nešto još pre mesec dana. Npr. trenutno ima ovde na forumu u oglasima GTX760 za 165e sa 2.5god garancije.

Jednostavno mi se svidela kartica, baš taj konkretan model(Toxic), naložio sam se, poželeo sam da je imam i probam i to je sve. Da nisam pisao ovde, 'ladno bih je platio 140e. Cela priča je totalno nevezana sa budućom kupovinom(GTX960).

A logo je trebao da sija za to vreme(za sve pare) i da mi zadovolji dušu kad god bacim pogled na providnu stranicu kućišta... :d
Estetika mi je bitna podjednako kao i tehničke karakteristike, ***.

Poslednja izmena:
Pa ne mogu nju na ovo napajanje. :)

lose ti napajanje. :)

salu na stranu,ni u kom slucaju 760,narocito ne za te pare,sem psyhX-a fakticki nista ne dobijas,i u SLI-ju nisam dobio bog zna sta kad sam sa 270x CF-a presao na 760 SLI.sedi gde si do 960 ili maltretiraj napajanje sa 280x. :d

Ma kakva 760, samo navodim primer da ima šta da se kupi za 150-160e ako je frka, a da može na moje napajanje. Naravno, za te pare je najbolja polovna 280X. Takođe, znam da kad bih zamenio napajanje i uzeo 280X iz rudnika, manje bi me sve to koštalo nego nova GTX960 koja će biti sigurno oko 30-35k din, a sličnih performansi kao GTX770/280X. :) Ali pošto želim novu karticu za naredne 2 godine, male potrošnje, sa tri god. garancije i ne bih da menjam napajanje, najbolje je da se držim prvobitnog plana.

Poceo je da me zeza ventilator na grafickoj (Safirka). Zvuk koji pravi nije kao na YT snimcima znatno je manje bucan ali zvuci ko da nije balansiran kad pritegnem oklop graficke zvuk nestaje. Predpostavljam da imam pravo da reklamiram graficku? Kakva su vam iskustva sa skorijim reklamacijama ventilatora?

Planiram da uzmem polovnu R9 270x karticu pod garancijom, vidim da mogu da se nađu po ceni od 100-120e.
Interesuje me jel ima neki model koji je za izbegavanje?
Pošto imam Windows 8.0 a poslednji 270x drajveri su iz aprila za 8.0, da li ću morati da pređem na 8.1 ili mogu da koristim i 8.1 drajvere bez problema?

Hvala

Kupi najjeftiniju,sve su dobre.
Trebalo bi da ti rade drajveri za 8.1 ali u svakom slucaju, treba da predjes na 8.1 jer je znatno bolji od Win8.

neuporedivo je 8,1 bolji,a posto su cene polovnih skoro iste,uzmi onu sa najduzom garancijom.

Hvala, onda gledam sa najdužom garancijom.

Mrzim instaliram novi OS (iskreno ne znam da li postoji mogućnost samo upgrade-a narodne verzije 8.0 na 8.1 ili mora cela instalacija iz početka!?), a 8.0 mi radi bez ikakvih problema, pa ne bi prelazio ako baš ne moram.

Kapiram da za cenu od oko 100e za polovnu r9 270x karticu pod garancijom, trenutno nema bolje kupovine uključujući i Nviida!?

Poslednja izmena:
jok,760 koja je u klasi je 150e i to ako naletis za te pare.trebalo bi da mozes da apgrejdujes na 8.1 bez problema i bez gubljenja programa.

Tnx, ipak je 760 oko 50e skuplja što mi je mnogo za karticu.

760 samo ako bas nemeres bez pshyX (tipa mora metro sa njim) i imas dovoljno jaku makinu da sve izbaci kako treba.u svakom drugom scenariju 270 (x) se mnogo vise isplati.

Nazad
Vrh Dno