Šta je novo?

AMD Radeon R9 270/270x tema

Ama kakvi zanati. Ima nas koji još uvek kupujemo radeone za igranje. :D

Da ne otvaram novu temu. Ima novi BIOS za karticu. I skinuo sam ga sa sajta, silent je instalacija/flash. S toga nema obaveštenja, i mislio sam da je urađeno.
Onda mi u softveru za nju kaže da ima nova verzija.
Ali kad hoću da uradim update, na delu za flesh, kaže failed. Ali zanimljivo nije sjebalo karticu.
Uopšte mi nije jasno zašto neće.

Evo ja da se pohvalim da sam postao novi vlasnik Gigabyte 270x. Al' imam problem sa flickerom. :(
Jel ima neko da je uspeo da resi sa ovom karticom, posto nisam nasao bios za nju...

Piši njihovoj podršci. Mahom brzo odgovaraju i šalju BIOS na mail.

Evo ja da se pohvalim da sam postao novi vlasnik Gigabyte 270x. Al' imam problem sa flickerom. :(
Jel ima neko da je uspeo da resi sa ovom karticom, posto nisam nasao bios za nju...

Imaš na techpowerup. Pitanje je samo da li je to noviji bios. Proveri. U krajnjem slučaju je menjaj.

A zašto lepo ne drže na sajtu kao Asus na primer?

Ne bih znao. Čuvaju ih kao zmija noge. Ja sam tako pisao Powercoloru za 7870 i poslali su mi vrlo brzo noviju verziju BIOS-a, a pre toga tražili da slikam grafičku kartu "kako bi se video serijski broj".

Ne bih znao. Čuvaju ih kao zmija noge. Ja sam tako pisao Powercoloru za 7870 i poslali su mi vrlo brzo noviju verziju BIOS-a, a pre toga tražili da slikam grafičku kartu "kako bi se video serijski broj".

A to da ne flešuješ na drugu, sad mi je jasno.
Uglavnom jer se 270 otključava u 270x. I 290 u 290x.

Taj na tech-u je isti kao i moj.
Sad sam dosao do zanimljivog zakljucka. Flickering se pojavljuje tek kad preteram sa overklokom i kad puknu driveri. Nebitno da li posle vratim deffault podesavanja, flicker ostaje, samo restart pomaze.
Mislim i da je solidan overkloker, 1205/1555, prolazi 3dmark11, Valley i igre bez problema(mada nemam trenutno nista bas zahtevno).
Edit: Tek sad vidim ostatak poruka.
Ako bude bilo potrebno, poslaću mail... Ali za sada izgleda da ne treba.

Poslednja izmena:
Pa prelistaj temu i naći ćeš čak i poređenje sa 7870
Post #738

Poslednja izmena:
Zasto je cena r9 270x pala toliko? Sad je nesto malo preko 20.000 din.

PowerColor 270X nova za 19k. Samo da garancija nije dve godine. Mada i ovako nije loše.

PowerColor R9 270x PCS+ - 1180/1500MHz, default voltaža

3DMark 11 Performance
R9270xPCS3DMark11Performance1180-1500.png

3DMark 11 Extreme
R9270xPCS3DMark11Extreme1180-1500.png

Unigine Heaven 4.0 Extreme
R9270xPCSUnigineHeaven1180-1500Extreme.png

Može još malo gore na default voltaži, ali nisam još uvek ispipao krajnje granice.

Zaključak: U Heaven-u je malo brža od Max OC-ovane HD7870 Devil koju sam imao, dok je u 3DMark 11 nešto sporija zbog nižeg Core radnog takta. U suštini, to je to po performansama.

Kakvo ti je iskustvo sa kartom?

Da li se isplati pazariti je za 19000 din.

Dobra je, samo nije impresivna.

A koja je impresivna za 19k? :)

r9 270x.PNG

r9 270x gpuz.gif
Ovo je sve uredu sa r9 270x, dobri su rezultati?

Poslednja izmena:
Vrh Dno