Šta je novo?

AMD Radeon R7 260x

• Začetnik teme Deleted member 9456
  • Datum pokretanja
D

Deleted member 9456

Guest
Umesto HD 6790 stavljena mi je Asus Radeon R7 260x 2GB, kartica je stavljena jer je prethodna pregorela, procurelo mi je hladjenje.
Sad ima cudam problem u win7 i linuxima, ekran mi se ugasi kad ukljucim drugi monitor (LCD TV) koji je uvek spojen preko HDMI kabla.
Ovo mi se nije desavalo sa starom karticom pa se pitam da li je ovo normalno za ovu karticu ili ne, ako nije normalno da
pokusam da stavim karticu u drugi video slot (ima ih 2 na MB)
Isto tako imam problem kad prebacim TV na HDMI ulaz, xserver poludi i moram da ga resetuje i posle toga radi ok.

Poslednja izmena od urednika:
Skini zadnji bios, ako ti je karta ASUS R7260X-DC2OC-2GD5
http://www.asus.com/Graphics_Cards/R7260XDC2OC2GD5/HelpDesk_Download/
"fix black screen issue with some MB"
Ako taj ne pomogne imas ovde modovane.
http://forums.guru3d.com/showpost.php?p=4891940&postcount=21

Hvala :) to je t akartica. Kako se odradjuje ovaj fix po prvom linku. Skinuo sam file to je .exe file.
Sta dalje, nisam nikad ovo radio, da li ici u safe mod u win7 i startovati taj exe. Negde sam citao ako
sam dobro razumeo da to moze samo ako je i MB ASUS kao i video kartica, moja MB je MSI.

Poslednja izmena od urednika:
Imas u drugom linku kako, [GUIDE] AMD VBIOS flashing, moras iz DOS-a sa usb ili cd.
Ja imam tu kartu, jedini problem sam imao crni ekran kada sam na netu, nikada kad igram.
I to u toku meseca 2-3 puta, pa mora restart nije mogla da se vrati iz sleep moda.
Sa ovim zadnjim drajverima nema ih vise, cekam da vidim pa cu da je fleshnem ako treba.

Poslednja izmena:
Ako ti je komplikovano imas na prvom linku ASUS GPU Tweak.
Ili na cd koji si dobio sa kartom.
Mozes sa njim da fleshujes iz windowsa.

Poslednja izmena:
imaš li link za 1gb verziju ?

ne mogu ni nju da nadjem. Na techpowerup nema.

Probao sam update kartice kroz win, program kaze da je sve najazurije.

Ja imam tu karticu,i to je mora,svi se zale na 260x ali pogotovo ta asusova koju sam ja baksuz kupio,jedno od resenja je taj bios a ako ne to onda probaj da uradis ono sto i sam taj novi bios radi, a to je gpu tweaku ili nekom slicnom programu da fiksiras u 2D modu 1188Mhz za procesor i 7000Mhz za memoriju, to je lose resenje ali to ti i taj novi bios radi. Meni je pomoglo,mada grafa onda postaje toplija.Pozzz

Ja imam tu karticu,i to je mora,svi se zale na 260x ali pogotovo ta asusova koju sam ja baksuz kupio,jedno od resenja je taj bios a ako ne to onda probaj da uradis ono sto i sam taj novi bios radi, a to je gpu tweaku ili nekom slicnom programu da fiksiras u 2D modu 1188Mhz za procesor i 7000Mhz za memoriju, to je lose resenje ali to ti i taj novi bios radi. Meni je pomoglo,mada grafa onda postaje toplija.Pozzz
Na raznim sajtovima sam citao da upravo ta kartica nema 2D-mod,kao razlog asus je naveo da inace nebi bio moguc toliki radni takt...ima mnogo reklamacija na tu kartu,puca drajver usled nestabilnosti-crna slika-artifakti u igrama...pogledajte samo ocene kupaca na amazon i newegg.

Poslednja izmena:
Ima 2D-mod, nego je problematican, ugasi karticu skroz, mora restart.
To se desavalo 2-3 puta mesecno, u zadnje vreme ih ne vidjam.
Pucali su drajveri ranije ali zadnje verzije drajvera nisu, win 8.1 i win 10 TP.
Nisam flesova zadnji bios, izgleda da su resili to drajverima sta li..
Oko OC karica stvarno moze da se zategne na 1250mhz, memorije su
vec pretegnute na max, nece ni malo.
Ali ne videh nikakav uocljiv dobitak, tako da se zavrsilo na toj probi.

Poslednja izmena:
Desavalo se meni to, kartica mi isla u sleep mode, evo kako sam popravio otisao sam u "Personalize" zatim u "Screen saver" zatim "Change power settings" steklirao sam "Balanced (Recommended)" i "Change plan settings" i sve stavio "Never"
Meni je uspelo, mozda vama nece, ali svejedno pokusajte

Igleda da su sve te graficke falicne, ja sam imao PowerColor i isto je pocelo sa crnim ekranom, pa je pucao driver i na kraju mi je prsla skroz, samo je izbacila plave kockice. Kada sam je reklamirao rekli su mi da imaju 16 takvih na reklamaciji -.- .

Nazad
Vrh Dno