Šta je novo?

AMD Radeon HD4850 - Gigabyte i Sapphire

Benchmark

Znamenit
Učlanjen(a)
11.09.2006
Poena
1,385
Radeon HD4800 serija kartica pokazala je da AMD itekako ume da napravi ne samo najbržu karticu u svom cenovnom rangu, nego i prvi TeraFLOPS akcelerator, koji donosi ogroman broj novina u odnosu na ionako tehnološki superiornog prethodnika. Da li NVIDIA zaista treba da se zabrine i da li je GeForce 9800 GTX dovoljno jak da se izbori sa šok bombom zvanom Radeon HD4850!?

Više o tome...

Kao i sve ostale me najvise zanimaju rezultati, ali mi se kod Maxe posebno svidja koliko prostora posveti samoj tehnologiji u uvodu. Respect :wave:

Svaka cast svidja mi se test ali mi se cini da u jednom game testu nema GTX280.

test je napisao(la):
iako bi smo mi toplo preporučili da ili u startu kupite verziju sa nekim kulerom poput Zalman-ovog, jer se varijanta sa referentnim hlađenjem ipak greje više nego što bi smo želeli.

Ili sta... ? :)

I dalje ne pregledni grafikoni,mutno zelena boja oznacava radeona 4850,jedva ga i primecujem.
Primecujem zato sto je brzi od ostalih kartica,inace ne bi ni znao koja je u pitanju.

Ih bre kake ste picajzle ... ima nas " sustinskih " ... za 150 eura nema bolje karte ... jel to poenta ?? :)

Svaka čast, kao i uvek profesionalno odrađeno.

Kad smo kod picajzlitisa, u tekstu koji prati test FarCry pominje se Splinter Cell koji ovog puta nije testiran. :D

Odlično odrađen uvod i ceo opis grafičke, stvarno sam uživao čitajući tekst al onda su došli oni nejasni grafikoni i jednostavno sam preskočio sve to jer stvarno grozno izgledaju i kvare odličan review kartice. Dajte ljudi, nije valjda da možete da odradite neke lepše i preglednije grafikone?

Odlično odrađen uvod i ceo opis grafičke, stvarno sam uživao čitajući tekst al onda su došli oni nejasni grafikoni i jednostavno sam preskočio sve to jer stvarno grozno izgledaju i kvare odličan review kartice. Dajte ljudi, nije valjda da možete da odradite neke lepše i preglednije grafikone?

Ne moraju lepše, samo preglednije :)

A za tekst svaka čast, fino i detaljno objašnjeno.

"Sada se sa osmehom na licu možemo setiti kako smo se zapravo zabrinuli za budućnost ATI-ja i Radeon brenda nakon..."
Pogodio si ga tacno u bradu :D , sad jos cekamo slag na torti 4870

Svaka cast za uvod, treba sve ono skapirati i ispisati... :zgran:

Aaaa... grafikoni, malo se bar pomučite kad ih gledate, pa ja sam na ovome radio 36 sati bez stajanja (hteo sam da napravim da tekst bude dobar i da ima bukvalno sve što su naveli u tehničkim dokumentima, a da opet bude razumljivo) plus tri dana testiranja, pa se ne žalim. :) Obećavamo da će biti bolji, samo se malčice strpite.

Aaaa... grafikoni, malo se bar pomučite kad ih gledate, pa ja sam na ovome radio 36 sati bez stajanja (hteo sam da napravim da tekst bude dobar i da ima bukvalno sve što su naveli u tehničkim dokumentima, a da opet bude razumljivo) plus tri dana testiranja, pa se ne žalim. :) Obećavamo da će biti bolji, samo se malčice strpite.

Ja da budem iskren ni ne citam tekstove tako da mi apsolutno nisu relevantni, daj mi reci ko npr. cita uopste uputstvo kada kupuje takvu karticu. Ono sto me interesuje su grafikoni koje ne mogu nikako da skontam, maltene treba markerom da saram po monitoru kako bi video gde su rezultati kartica koje me interesuju, ovaj sistem grafika je ubedljivo najgori koji sam video na bilo kojem HW sajtu.

Evo, specijalno za gosn. "posmatrača oluje"

knock yourself out!

Prilozi

• Radeon_HD4850.rar
    12.1 KB · Pregleda: 188
  • GeForce GTX280.rar
    11.9 KB · Pregleda: 120
Poslednja izmena:
Može to u testu uvek da se okači, pa do septembra slobodno pravite predloge za rezultate! Excel, malo mašte i kačite screenove!

Da li je toliko teshko poredjati rezulate po fps-u i pored svakog napisati koja kartica je dala taj broj slichica?

[sarcasm]
Зашто у тесту нису коришћени Duke Nukem 3d и Doom?
[/sarcasm]

Max nije mi jasno zasto kod Stalkera bez AA i sa AA se gubi GTX280??
Malo je konfuzno za pratiti,jer u istoj igri se menjaju kartice zavisi da li je AA ili bez AA,ako krenes sa karticama koje su ispisane u Test konfiguracija,izguraj ih u svakoj igri.

Prilozi

• results_stalker.png
    results_stalker.png
    59.8 KB · Pregleda: 111
  • results_stalkerb.png
    results_stalkerb.png
    58.7 KB · Pregleda: 94
Dobro pitanje, ne znam zašto je ispao... a ima ga u tabeli koju sam gore okačio, što znači da je istestiran u svakoj igri. Inače, Excel je pun bagova kada je kreiranje grafikona u pitanju. Eto, ovoga puta je ispao AA+AF rezultat za GTX280 karticu, koji regularno postoji u tabeli.

Od sada uvek kačim tabelu, tako da neće biti problema, bar do septembra :)

Poslednja izmena:
Mali predlog, nadam se da nije na odmet.
Ako ubuduce bude bilo nekih promena na grafikonima ( a treba promena :D )
Zasto samo ne staviti pored svake "linije" koja je kartica a ne gore da stoji pa onda mi po bojama treba da desifrujemo, vec samo staviti pored onih "margina" koja je kartica i poredjajte ih tipa 4850, 4870, 8800GTS, 9800GTX....260, 280 idt idt..i odokativeno ce se sve lepo videti.

Poslednja izmena:
Pogledaj Grafik za Oblivion,cini mi se da i tamo nedostaje GTX280 u AA+AF modovima.

I njega ima u tabeli. I dalje ne vidim konkretne predloge. OCz, to je najbolja ideja, ali grafik mora ići za sve tri rezolucije. Probaj da napraviš neko rešenje, da vidimo...

E'o predlog, valjda je jednostavan za implelelementaciju :D
Dakle u principu jasnije boje i citljiva legenda :) I mislim da bi oba resenja mogla da izdrze i taj bevel/emboss efekat bez posledica :p

Predlog.jpg

Poslednja izmena:
Ste videli temperature 4850!!!

Ste to procitali!!! Deafult 85-90!!! Sta ce biti ako je OC ili psutis 2-3 sata Crysis? Pocene da se tope komponente u racuanru od njene toplote. bas sam bio porucio 4850 Gigabyte 1gb ddr 3 kad sam vidoe kolike su temperature odusatao sam iste skeudne uzimam Asus 8800 GT top 512 abs me briga sto je slabija 5%-10 od 4850 an rezoluciji 1440-900 koja je meni potrebana!!!!!!!! I onako me u igraonici gde je neki 21-28 C u ovim vrelim danima zabrinjava i tempratura ovih 8600 GTS i 8800 GT koje ima koje idu max 65C sad treba da se borim sa preko 100C ne mogu stavrano!!!!

Svaka cast na grafickoj ali za nju treba zamrzivac. Meni treba 24 sata dnevno da radi komp bez restarata i bagovanja...

Previse se uzbudjujes. Kartica emitira jednaku kolicinu toplote radila ona na 50C ili na 90C, a to je proporcionalno samoj potrosnji kartice. Na to ne mozes uticat boljim hladjenjem odnosno nizim temperaturama kartice. ;)

Bolji cooler bolje odvodi toplotu sa GPU-a, ali gdje to sve zavrsi? U kucistu, osim ako imas cooler koji izbacuje topao zrak van.

Na kraju, toj kartici nece nista bit ako radi na 90C, jedino je malo glupo da se ima 70C u idleu. E to je blesavo sto jest jest. :d A prilikom overclocka, cooler ce biti nesto glasniji, temperature ce ostati iste. Tako je programirano hladjenje na HD38x0 i HD48x0 karticama.

^da, zaboravio sam, ali to moze da ide kao podnaslov izmedju segmenata :)

Nazad
Vrh Dno