ti izgleda odbijas da otvoris onaj link, jer da si ga otvorio, znao bi kako su koristili teselaciju vise gde ne treba, nego li gde treba!
Eh, da je to tako...moze se stosta reci na konto optimizacije u C2 ( a i ostalih danasnjih igara ), ali to je tako...Cryengine je sandbox koji radi tako sto je voda svuda a nivo je ostrvo u toj vodi tj okeanu, a
eksperti su se ponajvise dohvatili toga...naravno tu su i oni koji prividjaju zavere nvidije i oni kivni na Crytek i izdaju PC-ja...
Ali cinjenica je sledeca - u eri multiplatformi ovi problemi ce nas pratiti i dalje. Dakle Ati i NV ce nas ponekad "obradovati" eye-candy efektima u igrama koje su preko DX9 dobile DX11 bez prethodnog razmatranja "sta-kako-gde" i preteranog ulaganja u pos'o. A tu je i jos jedna stvar- dokle je vise ta famozna teselacija u C2 problem za kompaniju koja jelte ubacuje istu u cipove od 2900XT naovamo...
I opet - C2, pljuvali ga neki koliko hteli, jedina igra na trzistu sa grafikom koja koliko-toliko odgovara vremenu...i gde ta uboga teselacija nije stracena na nevidljive stvari (aliene, vodu i zastavice) vec je ima svuda ( pa i gde ne treba, zahvaljujuci paznji posvecenoj prilikom ubacivanja DX11) ... ali opet, igra radi koliko-toliko solidno. I teselacija nije jedino od DX11 u toj igri, stavise ...
Najiskrenije, meni je RAGE Game Of The Year 2011!! Sa uzivanjem sam igrao i tumarao kroz Rage univerzum! Meni je grafika ekstra i teksture su definitivno uklopljene u artisticki pristup! Sto bi rek'o Chola: nista ja tu ne bi dir'o!
Hehe, iD i artisticki pristup
Sto se tice najlepse, vizuelno, igre 2011, onda je to definitivno BF3...
A ono jes, najvise flerova po kvadratnom cm ekrana ... u kojoj se i dalje ne zna tacno gde je taj cuveni DX11 i za sta je upotrebljen ...
a ovo pljuvanje u napred po D4 je cista detinjarija s tvoje strane, proizasla iskljucivo iz tvog fanboyizma ka NVIDIA-i i najavi JC-a da ce optimizovati engine za prakticno hardversku akceleraciju megatexturinga koju podrzava GCN!! Pfff! Najzeleniji si od svih zelenih forumasha, moj DAS-e ;-) a kad NVIDIA objavi da takodje podrzava ovu tehnologiju, svojski ces hvaliti D4 ;-)
:d Eto cisto da te obavestim nv to podrzava kroz cuda, s tom razlikom da ne trazi nov hw, vec radi i na kartama od 8xxx serije naovamo

Uprkos tome, tesko da neko moze hvaliti Doom4 posle onog raspada od Rejdza, al da ce Doom 4 biti Doom za iD, to je sigurno