Šta je novo?

AMD Radeon 7970 zvanična tema

Našle su se u prodaji i kod nas, Powercolor je 480e, Sapphire 510e i Asus je 560e.

Uh, i nije lose, s obzirom koliko karta pegla...

Radeon HD 7950 comes on January 31st

AMD is probably preparing for NVIDIA’s offesive, which is likely to happen between January and February. NVIDIA is planning to release their GK-104 Kepler gpu. It is reported that GK-104 should be faster than GeForce GTX 580, while it would cost less than HD 7950 – around 399$ (Radeon HD 7950 – $449)

Bilo bi stvarno dobro da GK 104 bude brzi od GTX 580... jer onda definitivno mozemo ocekivat rat cena, pogotovo sto je 104-ka mid/high segment tek

Tu će biti svega. 7950 će izgleda većina biti custom design, i 2 varijante s obzirom na količinu memorije tako da ovih 450$ nije fiksno.

sas.jpg

Sta reci osim :Klanjanje prelepo!!!!!
6686447649_c12fa7c720_o.jpg

ovo je jos lepse...

xfx_amd_radeon_hd_7970_black_edition_3.jpg

JC has spoken! DOOM4 will be optimized for Radeon HD 7970 (GCN architecture):

Prilozi

• DOOM_4_optimization_for_GCN.jpg
    DOOM_4_optimization_for_GCN.jpg
    39.6 KB · Pregleda: 121
  • PRT.jpg
    PRT.jpg
    91.6 KB · Pregleda: 126
JC has spoken! DOOM4 will be optimized for Radeon HD 7970 (GCN architecture):

nedjo ne bi ti amd vredjo a el nece da ispadaju teksture kao u Rejdzu.. msm ista firma pa ovo onoo... nemo posle da te jurimo :d

Texture u Rage-u je problem koji je odavno resen, patchom i driverom, a cak i pre nego sto je "zvanicno" resen, bilo je jednostavno resenje, kopiranjem par redova teksta u pripadajuci folder, citava 2 minuta posla.
Ako ce da radi Doom4 kao i Rage na AMD karticama-odlicno, posto i Rage fercera bez ikakvih problema.

Zezam se tebra ako nisi skontao :D

Evo par sličica i rezultata na brzaka.

FPS je stvarno brutalan u svakoj igri, čak i BF3 može da se igra u MP na Ultra detaljima sa preko 60 FPS konstantno. :smash:

Jedine zamereke su bučniji vent (na 100% je bučniji i od ventilatora na 6990) pri opterećenju karte i pištanje zavojnica (ne strašno) na 100+ FPS :smoke:

Kloka se kao luda. Max 1125/1575 koliko dozvoljava Afterburner. Testovi su i rađeni na tom clock-u.

Društvo joj pravi karta iz moje mašine. Recite šta vas zanima od testova, pa ako stignem možda i izvrtim koji sutra.

Prilozi

• IMAG0835.jpg
    IMAG0835.jpg
    715.2 KB · Pregleda: 135
  • IMAG0836.jpg
    IMAG0836.jpg
    745.3 KB · Pregleda: 121
  • 7970 OC.jpg
    7970 OC.jpg
    579 KB · Pregleda: 122
  • 7970 OC 4xAA.jpg
    7970 OC 4xAA.jpg
    573.5 KB · Pregleda: 92
  • Crysis 2 7970 OC 4xAA.jpg
    Crysis 2 7970 OC 4xAA.jpg
    598 KB · Pregleda: 91
Mene eto iz zezanja zanima [neces verovati sad]... Serious Sam 3 :D :smoke:
Sa napucanim svim podesavanjima na max, i SSAA imam 7 fps na 1680x1050p a igra je dx9 :d Bas me zanima da li ta moze da prebaci 30 fps na full hd :d

Gledam sad ove rezultate, posle 4 godine Warhead je igriv onako kako je buda rekao :d

Poslednja izmena:
Aj ako mozes warhead na 1080p,ista podesavanja,sve,samo rez 1080p. I nekako ako mozes 1680x1050 sa 4aa,bas da vidim nesto :)

Crysis 1, very high 4xaa :)..

Biće danas kada se vrnem sa posla, inače novi Trixx podržava OC preko magična granice od 1125/1575 mhz. Takođe može i voltaža da se menja, sa standardnih 1,175V (koliko se sećam do 1,3V). Za sada 1150 prolazi, *** moralo se u krevet pa nisam stigao da se igram sa OC-om.

@hsv.stoned: SS3 nemam na kompu, tako da ništa od testa. To što kažeš, napokon je Crysis igriv 100%, ali zato dvojka još uvek nije. Na Ultra podešavanjima, DX11 i mega texture, ume gadno da zaseča. Može da se igra, ali nije to to.

Steta, niko ne testira napucani ss3..
Cekaj bre, kako crysis2 ume da zasece na full hd i ultra dx11?
Pa ta ultra podesavanja su nepotrebna i bagovita onda, igra mizerno ''bolje'' izgleda nego na extreme.. bas me cudi, ja sam na ultra i 1680x1050p sa ovom konf imao 30 fps prosek npr ali sam to djubre od podesavanja batalio i igrao na extreme, dx11 i high teksture sa 55-65 fps prosek, u zavisnosti od misije. Ne mogu da verujem da se 7970 muci sa c2..

Pa ako hoces da vidis sve sto DX11 nudi, onda igras na ultra podesavanjima. To sto ne vidis razliku je isto kao onomad sto neki nisu videli razlike u Crysis kecu na High / Very high... A razlika u grafici u C2 izmedju ultra i extreme je ociglednija.

Poslednja izmena:
Moram samo da napomene da sam se prosto oduševio kako AMD i Nvidia koegzistiraju zajedno u jednoj mašini u isto vreme. Samo se u BIOS-u odabere koja je primarna karta, prekačiš monitor i vozi. Hmmm, ako stignem danas mogao bi da probam neku igru sa fizikom, npr poslednji Batman. ATI 7970 renderuje, a GTX480 radi fiziku :)

Inače procesor je 2700K na 4,5@ def naponu (nisam se setio sinoć da ga odvrnem), mada mislim da ni u jednom testu neće biti razlike između 4,5 i 5 Ghz.

Poslednja izmena:
Crysis 2 DX11 patch je najveca prevara koju je TWIMTBP program iznedrio!!

http://techreport.com/articles.x/21404

Cak je i CEO Cryteka - Yevat jednom priliko izjavio da su pogresili sto su ga u opste izbacivali (ima na YouTUbe-u intervju)!

Tako da manite se DX11 u Crysisu, nikakvih vidljivih vizuelnih benefita nema - nevidljivih "benefita" ima, kao sto se moze procitati i videti u Techreportovom clanku!

Velike teksture, kao nezavisni patch su OK!

Poslednja izmena:
Moram samo da napomene da sam se prosto oduševio kako AMD i Nvidia koegzistiraju zajedno u jednoj mašini u isto vreme. Samo se u BIOS-u odabere koja je primarna karta, prekačiš monitor i vozi. Hmmm, ako stignem danas mogao bi da probam neku igru sa fizikom, npr poslednji Batman. ATI 7970 renderuje, a GTX480 radi fiziku :)

Inače procesor je 2700K na 4,5@ def naponu (nisam se setio sinoć da ga odvrnem), mada mislim da ni u jednom testu neće biti razlike između 4,5 i 5 Ghz.

Da nije malo mnogo za FIZIKU?

Pa nije on kriv sto ima te dve karte u racunaru :d...

Crysis 2 DX11 patch je najveca prevara koju je TWIMTBP program iznedrio!!

http://techreport.com/articles.x/21404

Cak je i CEO Cryteka - Yevat jednom priliko izjavio da su pogresili sto su ga u opste izbacivali (ima na YouTUbe-u intervju)!

Tako da manite se DX11 u Crysisu, nikakvih vidljivih vizuelnih benefita nema - nevidljivih "benefita" ima, kao sto se moze procitati i videti u Techreportovom clanku!

Velike teksture, kao nezavisni patch su OK!

LOL pročitah i neverujem kakvu glupost su napravili :lupko:
Trebalo bi znači samo ograničiti nivo tesalizacije i ima da leti i u DX11.

@Nessa: Pa mora i ona da zaradi za struju :)

Toliko sam se odvikao od "ne vodenih kartica" da mi svaka "vazdušara" deluje bučno do bola. Daleko je ova 7970 od tihe kartice, ali i moji kriterijumi su mnogo strožiji po pitanju buke. Komp stoji na stolu, 32 cm od uveta sa otvorenom stranicom. U kućištu su samo 12-ce koje se vrte na 800 RPM, tako da se vent na 7970 čuje samo tako.

Poslednja izmena:
Vidim ja da ce zbog ove azdaje stara da ide na dobos :p pa i nju na vodu,,,

Vrh Dno