A gde?Polako spadaju cene, osnovna msi oc 7950 za 338e...
Pozdrav drugari. Procitao sam sve vase postove od prve straneja sam uzeo MSI 7950 3GB OC graficku kartu pre par dana. Zadovoljan sam maximalno,ali bih imao par pitanja da postavim. Radi na 830/1250 clocku. Temperatura u idle rezimu je oko 40 stepeni u igrama ne prelazi 73 stepena. Interesuje me sada (dosta sam gledao po forumima i sajtovima) koliko bi ova karta mogla da se klokuje a da joj "ne smeta"? razmisljao sam da stavim gpu na 975,memoriju na 1475 i eventualno da povecam napon sa 1.05 na 1.15. Citao sam na guru3d da su oni stavljali na 1.25 napon,gpu na 1250 i memoriju na 1575,mada mi je to nesto mnogo. Pa me zato interesuje sta i mislite o svemu tome? kao prvo,najbitnije mi je da ona traje i ne trpi,sta znam,neko veliko opterecenje,vec eto samo malo neki klok koji bukvalno ne bi ni osetila
nadam se da ce nko pomoci i hvala
pozzdrav
hehhe,e hvala vam ljudi na odgovrimabas ste cool
procitao sam oba odgovora pa cu sve to i da odradim. generalno,nocas sam stavio na 975 i 1475 sa voltazom od 1,15,igrao sam bf 3 na ultra u full hd u i to je sve radilo sat,dva bez greske, ventilator jeste bio malo bucniji,a temperatura je isla do neki 77,8 stepeni. Mislim d amogu reci da je stabilna skroz,mada nisam siguran da li je to ok temperatura
nisam siguran da li je ok podizxanje napona,jel joj to ne skreacuje radni vek ?
imam izmedju ostalog 3 gid garancije
,ako je vec isti cip kao kod 7970 pretpostavljam da joj voltaza od 1,175 nece smetati.
hehehe,e ljudi bas te ok,nznm vas ali ste cool :d toliko pozitivnosti na forumu,tacnije znam Branka Maksimovica licnoe ovako,stavio sam je na 1,2 voltazu 1000 mhz gpu,memoriju na 1575 (do kraja) i prosao je 3d mark bez problema. ali temperatura je isla do 80 stepeni,to mi nekako ne ide
jer mi je na prosloj hd 6850 gigabayte isla sa clockom do 55 stepeni
. Ali opet nznm sta da radim
neko moje misljenje je da je stavim na 1.100 voltazu,gpu na 975 i memoriju na 1475 ( mozda i na 1500 ako joj to ne smeta previse),znaci samo blago povecavanje napona .. ?ako sam vas sve razumeo do 80 stepeni moze da prodje
.. ? a sto se tice ostale konfiguracije,imam AMD Phenom 2 X6 1100t na 3.4,ukljucen turbo,tako da ide i do 3,7,nista ostalo od kloka dirao nisam,dalje,8 gb ram memorije na 1600 kingston (hyperx blue),hard disk koji se vrti na 7 hiljada,koliko vec,cooler master cosmos kuciste,fino ladi i napajanje cooler master silent pro silver 700w.eto tako
![]()
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari