Pa temperatura je viša verovatno zbog višeg napona nego na nekim drugim karticama (asic je 66.2), ali to me ne tangira, na vaporu je asic bio 86 pa ne valja... no ventilator je mnogo, mnogo tiši nego na vaporu, a max. brzina manja, to 100% sam stavio samo iz predstrožnosti dok sam testirao. U igranju - na auto, zatvoreno kućište (jedno dva sata COD BOII fan je išao do 50%, jedva da se čuo, a sve ostalo kod mene je prilično sajlent). Ipak sve je to relativno, malo tog ugrejanog vazduha izlazi napolje kroz onu rešetkicu (u odnosu na one tunelske hladnjake, ali su oni bučniji). Jedna 12ka na nekih 500-600rpm i napajanje nešto malo brža 12ka, očigledno ne provetravaju dovoljno, planiram to da poboljšam. Tako da, tačno upoređivanje kartica može se uraditi samo ako se testiraju u istim uslovima, odnosno ista će pokazati različite rezultate u različitim uslovima rada (ali naravno što kvalitetnija - manja su odstupanja). Ja sam dobio što sam hteo, snagu i tišinu, za min. para (iz drugog pokušaja), najviše hvaljeni gigabyte nisam hteo da uzmem (ružna mi je), kao i msi - ne dopada mi se, asus je ubedljivo najlepši - ali sam stipsa, hehe, a vapora mi baš žao, kartica prelepa :sceptic: , a sve karte unazad od 1650, 1950, 3870, 4870, 5850, 6870 su bile Sapphire i nikada ni jedna nije crkla (kod mene).