Šta je novo?

AMD Radeon 7870/7850 zvanicna tema

to je meni stiglo sad. ko je dobio bioshock i tomb raider dobiće i ovo na mail. mada, em se ne aktivira na steamu, em je bzv. pravi treat je bio tr i bioshock :)

Stigo i meni, steta samo sto nije sa Steam-a. Uputstvo u mail-u se ne poklapa sa sajtom (za pocetak, nema nigde da se logujes/napravis acc), jel probao neko? Koliko je veilka igra, da ne zapocinjem sada da skidam?

ja sam napravio acc. na tom linku koji ti je stigao na mail nemaš nigde da klikneš da se registruješ, ali nadji preko gugla početnu stranicu tog drljavog store-a i tu možeš da se registruješ.

bezveze što nisu da li steam key. na mail nam je stigao originalni key, jel mogu ja da skinem pirata ko čovek i da iskoristim taj key da aktiviram :D ovo je glupost, kakav uplay kakvi bakrači

E kako su me cigani razljutili za ove kodove, mogao sam 200e komotno uzeti! Uzeo karte u Duo**m-u, pitam ih za kodove, oni kao delimo kodove i poslacemo vam. Prvo mi posalju AKTIVIRANE kodove, izbacuje gresku. Onda mi posalju nove kodove koji su isto AKTIVIRANI, i tako i treci put. Ja ih lepo pitam, ljudi sta se desava zasto mi saljete kodove koji su iskoristeni? Oni kao, najbolje da ti kontaktiras AMD, skeniras fiskalni, ovo ono i oni ce ti poslati. Ma hocee, ko zna koji je radnik iskoristio ili prodao te moje kodove. Bagra nevidjena.

Poslednja izmena:
E kako su me cigani razljutili za ove kodove, mogao sam 200e komotno uzeti! Uzeo karte u Duo**m-u, pitam ih za kodove, oni kao dalimo kodove i poslacemo vam. Prvo mi posalju AKTIVIRANE kodove, izbacuje gresku. Onda mi posalju nove kodove koji su isto AKTIVIRANI, i tako i treci put. Ja ih lepo pitam, ljudi sta se desava zasto mi slajete kodove koji su iskoristeni? Oni kao, najbolje da ti kontaktiras AMD, skeniras fiskalni, ovo ono i oni ce ti poslati. Ma hocee, ko zna koji je radnik iskoristio ili prodao te moje kodove. Bagra nevidjena.

Kriminal.

Ja dobio i kod za Far cry, steta samo sto nije na steam-u. Sto se ovih razbojnika nasih tice, ja ne znam kako to uopste funkcionise i zasto uopste oni barataju tim kljucevima? Ko su oni? Preprodavci? Zasto imaju oni meni da salju kljuceve kad to ide sa paketom koji sam uzeo..

To je jedna od mnogih stvari koja mi nije jasna kod ovih nasih prodavaca (muljatora). Kada kontaktiras AMD za neispravan kod, traze ti da slikas taj vaucer sa kodom kako bi potvrdili da si kupac. Tako da mozes samo da se slikas buduci da su vauceri kod njih.

To i meni nije jasno, zasto su vauceri uopste kod njih ?
Zasto kupac kartice ne komunicira iskljucivo sa proizvodjacem.

^to sam upravo hteo da kazem. Ako su ti uopste poslali kodove, slali su ti sliku tog vaucera. Ako su hteli da muljaju, poslali su ti samo kodove onako, napisane u mejlu. Sto su verovatno i uradili cim ne znas da salju sliku, a oni verovatno znaju za foru da je mozes iskoristiti da saljes amd-ju. Kakvo razbojnistvo, ne verujem. :)

znači podelili kodove ortacima, rođacima i među sobom... divota... :/

ja sam zaista zadovoljan profesionalnošću momaka gde sam kupio kartu, ali iskustva ljudi se ovde toliko razlikuju da je to strašno...

Nije tu AMD kriv niti bilo ko od proizvodjaca. Problem je u prodavcima, tj. u maloprodajama gde su medjusobno razdelili vaucere.

Nije tu AMD kriv niti bilo ko od proizvodjaca. Problem je u prodavcima, tj. u maloprodajama gde su medjusobno razdelili vaucere.

Naravno, niko i ne kaze da je AMD kriv, vec se zna kako razbojnistvo ide kod nas. AMD je sam i poslao kljuceve onima koji su aktivirali akciju never settle reloaded, i dao kljuceve za far cry 3, a mogli su da kazu nije bila akcija kad ste vi kupili, nego je sad. A ljudi su rekli da salju cak i onima koji su kupili pre akcije za Far cry, kao na primer ja. Tako da od mene veliki plus za njih, a za ovu preprodavacku bandu nemam komentara, ja sam prosao dobro, zao mi je onih koje su uspeli da zakinu.

Pozdrav svima!
Nov sam na forumu ali vec neko vreme citam vase postove i teme ne bih li naucio neke pametne stvari o grafickim karticama, klokovanju, testovima itd.
Grafiku menjam otprilike na svake 2-3 godine a trenutno imam ATI 5670 1gb ddr5. Zeleo bih da je zamenim sa nekom grafikom koju cu moci da tako kazem, udobno da korisim sledece 2-3 godine i da ne razmisjam da li mogu da pokrenem neku igru ili ne. E sad, "dvoumim" se izmedju Sapphire 7850 1gb ili (Sapphire,Gigabyte,Asus,MSI) 7790. Koliko je zapravo opravdana razlika u ceni? Cini mi se da je za 3000 din mnogo bolje uzeti 7850, da li sam upravu?
Drugo pitanje je: U cemu je razlika izmedju Sapphire 7850 11200-16-10G i Sapphire 7850 11200-16-20G? Jel u kuleru? Vidim da je oko 1000 din razlike...

Poz, imam par pitanja : Posedujem Asus AMD Radeon HD7870-DC2-2GD5 v2 i u raznim testovima mi vrm2 temperaturu i na idle i na full load drzi na 27 C, a u furmarku na Resolution: 1280x720 (FS) - AA:2 samples mi je rezultat SCORE:2513 points (41 FPS, 60000 ms) , gledao sam video na yt gde lik sa istom karticom sa fabrickim podesavanjima ima oko 3400 skor, drajver je najnoviji skinut sa amd sajta , jel tu postoji neki problem sa grafickom ili da izvrsim reklamaciju, kakvi su vasi rezultati?

Znam da ne zavisi ostatak konfiguracije intel i7 3770k, 16gb kingston hyperx beast 2400mhz, asrock z77 extreme 4, raidmax 1000w itd, pa nez jesu li to ok rezultati ili ne.

juhuhu onda te nista ne botlleneckuje :D ne znam kako idu benchmark rezultati, ali to ti nije ni mnogo bitno, samo dok igre cepaju u dobrom fps

Hvala ed_hunter na savetu.
Zaboravih da kazem da imam procesor Intel G620 2.6Ghz i napajanje LC Power 600W, da li to moze da pogura i iskoristi 7850 ili ce mozda bolja iskoriscenost biti sa 7790? Meni se takodje cini da je bolja kupovina 7850 mada vidim po testovima u igrama da je 7790 samo 5-6 frejmova iza, mislim nije drasticna razlika. Samo da napomenem da igram u rezoluciji 1680x1050.

Najvise me cudi tolika razlika u furmarku od skoro 1000 poena i tamo je fps msm za 10-15 veci nego kod mene pa reko mozda je nesto do graficke dok je tolika razlika a + vrm2 ne ocitava kako treba ili ko zna sta se desava.

Pa mogao bi da okacis taj video da pogledamo i mi, a ne da naklapamo "sta bi bilo kad bi bilo".

Najvise me cudi tolika razlika u furmarku od skoro 1000 poena i tamo je fps msm za 10-15 veci nego kod mene pa reko mozda je nesto do graficke dok je tolika razlika a + vrm2 ne ocitava kako treba ili ko zna sta se desava.

Ma batali furmark (dosta nerezonskih rezova ima), probaj unigine,3Dmark...
A sto se tice vrm2 ako ti je za utehu meni pokazuje 27c uvek (imamo istu karticu).

Pronadjeno resenje, snimio sam stari drajver koji sam dobio sa grafickom i sad u furmarku fps drzi na 63-64 na testu gde je sa novim drajverom drzao 41 fps, a vrm2 isto pokazuje kontao sam da mozda izvrsim reklamaciju ali necu a vidim da nisam jedino kome tako pokazuje :D Da vas pitam sto se tice graficki vase misljenje 2x 7870 ili 1x 7970 ?

mozda ce nekad i bolje biti 2x7870, ali ja sam uvek za single gpu resenje...

inace, stavi uvek najnovije drivere jer ce oni biti bolji za igre koje ces igrati, a ne za benchmark koji neces igrati...

mozda ce nekad i bolje biti 2x7870, ali ja sam uvek za single gpu resenje...

inace, stavi uvek najnovije drivere jer ce oni biti bolji za igre koje ces igrati, a ne za benchmark koji neces igrati...

Pa da to i ja kontam, fora je sto mi je kartica extra i sve dobro gura a bzv mi je da je prodajem pa da kupujem nesto jace pa sam kontao da uzmem jos jednu 7870, napajanje bi izdrzalo a sad je pitanje kako bi sve to radilo u buducnosti bi trebali da ispeglaju raznorazne greske itd, a za drajver, snimio sam najnoviji, a benchmark ko sisa za sad je sve ok, nego mi ono bilo cudno da je onolika razlika pa sam zato nabacio stari prvo sam kontao da je nesto do kartice da je felericna ali nije.

Nazad
Vrh Dno